Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için mindere ihtiyacım var..?

tango

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaslar bana bası yarasından dolayı mindere ihtiyacım var. TOFD yi aradım bizzat. elimizde yok dediler.
yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar. kullanılmış minder de olur. elinde fazla olan varsa.

tesekkürler.

merhaba öncelikler geçmiş olsun
yaranın verdiği sıkıntıyı ii bilirim bana rahatsızlığının tamne olduğunu yazarmsıın birde hangi şehirdesin ve sosyal güvencen varmı.
kendine ii bak

evet

mrb.ben 13 yıldır omurilik felçlisiyim.sürekli oturugum için bası yarası oluyo bende.suan tam sol tarafımda yara.yani sol kalcamda.bu yara sürekli cıkıyo.yaklasık bir aydır kapatmaya calısıyorum yarayı.pansuman yaparak.benim saglık güvencem söle.babam vefat ettigi için.babamın maasından 100 ytl alıyorum.yani yetim aylıgı alıyorum.ben SİNOP Ayancık ilçesinde oturuyorum.

tango, aldığın yetim maaşını yükseltebilirsin.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na aşağıdaki dilekçeyle birlikte (kendine göre düzenleyerek) başvuracaksın. Almış olduğun yetim aylığı 2022 seviyesine yükseltilecek.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İl Müdürlüğüne​

.…… T.C. kimlik, ….. Bağ-Kur numarası ile 1479 sayılı Kanun gereğince çalışamayacak durumda malül bulunmam nedeniyle Kurumunuzdan yetim aylığı almaktayım
2022 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesi ve SGK Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı'nın ilgili genelgesi (Sayı: B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114, Tarih: 16/05/2008) gereğince tespit edilecek özürlülük durumuna göre tarafıma fark aylık ödenmesi hususunda gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.
Tarih
Ad soyad
İmza​
Adres
Not: İstersen genelgenin (bkz) çıktısını da yanına al...

evet

evet haklısın.bana yazmıştın dilekce hatırlarsan.dilekçeyi yolladım.ilkönce dediler maasın zamlanıcak.ek fark verilcek dendi.hatta yeni raporda almana gerek yok dediler.şimdi aradan 3 ay gecti.yok efendim tekrar rapor alcakmışım.raporumda agar özürlü yazıyo vede süreklidir ibaresi yazısı oldu halde.deli oldummm

merhabalar.tekerlekli sandalyeye ihtiyacım var.bunun ücretsiz bir şekilde dağıtıldığını duydum .bu konuda fikriniz var mı? şimdiden teşekkürler.
yazicisenay@hotmail.com

Üst Alt