Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli Sandalye için Sırtlık / Arkalık: Ne İşe Yarar?

cekirdek

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Tekerlekli sandalye minderleri başlığında bir ROHO minder modelinin skolyozu olanlar için rahat olabileceğini yazmış arkadaşlar; oradan aklıma geldi:

Wheelchair Cushions Backs Covers - Sportaid Bu sayfada ROHO ya da Jay simgesine tıklarsanız, sadece minderler değil, sırtlık/ arkalıklar da çıkacak.

ADI-ALBRMAE-M_small.jpg

Benim anlamaya vakıf olamadığım, bu sırtlıklar ne işe yarar? Hiç kullanan var mı?
Skolyoz için özellikle tavsiye edilen bir sırtlık var mıdır mesela? Çok mu iyidir bunlar? Hiç bizdeki bir medikalcide bunlardan gören oldu mu? ( fiyatları minderler kadar pahalı, bir deneyelim diye sipariş edilecek şeyler de değil...)

(Ben öğrenmeye çalışacağım; ama zaman alabilir. Bilen bir arkadaş varsa, buraya yazarsa makbule geçer.)

Özellikle üst gövdenin duruşunda sorun yaşayan arkadaşlar için bence. Yani skolyozdan ziyade, sanki üst gövdeyi kontrol edememeyle ilgili bir şey. Skolyozu olup deneyimleyen varsa ve yazar ben de merak ettim doğrusu

Deneyimim yok ama kifoskolyoz luyum ve yukardaki gibi bir şeyle daha rahat oturulabileceği gibi bir kanım yok. Bülent abininde dediği gibi "Özellikle üst gövdenin duruşunda sorun yaşayan" kişiler için olabilir.
Bu arada skolyoz ve kifoskolyozluların daha rahat oturabilmesi için sistemler varmı? :confused:

Üst Alt