Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye ile geniş kumsal ve kalabalık sorunu?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
Tekerlekli sandalye ile denize gidenler bilirler sandalyenin lastikleri kuma batar ve her adım sonrası sandalyeyi ittiren kişiyi de kullanan kişiyi de zorlar. Plaja kurulmak için ilk zorluk burada başlar.
Ardından denize girmek için size yardım edilir ve bazen can yeleği ile bazende can yeleksiz bir yada iki kişinin yardımıyla denize girersiniz. Özellikle can yeleği ile denize girip sırt üstü yüzme pozisyonu alanlar için bir zorluk daha çıkar. Geri yüzmek durumun da kalındığı için denizde ki kalabalık can sıkıcıdır çünkü her an birine toslaya bilirsiniz. Ve bazende rahatsız edici bakışlar gelebilir.

Senelerdir Balıkesir Ayvalık tatil yöresine gitmek istemişimdir ve sanırım bu sene bir fırsatım olacak. Ayvalık plajlarından sadece Sarımsaklı'yı biliyorum ve internette resimlerine bakarken bile çok geniş ve kalabalık gözüküyor.
Bu yörede daha önceden benim gibi sandalye kullanıpta tatil yapan arkadaşlar, diğer plajlar nasıldır sandalye ile gidebileceğim daha rahat ve daha az kalabalık plajlar varmıdır ?

Yada plaja çok kalabalıktır, kumsalı geniştir diye düşünmeyeceğim "Ege Denizi" kıyısın da başka bir tatil yöresi biliyor musunuz ?

engelli bi insanın deniz sefası yapacam derken ne eziyetler yaşadığını, sefanıncefaya dönüştüğünü, ya da bunların yaşanacağını düşünerek hiç deniz konusunu açmayıp evinde oturmayı engelliler çok iyi bilir. Samsunda Büyükşehir Belediyesinin mavi ışıklar adında engelliler için özel bir kamp alanı ve havuz sayesinde uzmanlar eşliğinde su keyfi yapabiliyorum. Umarım tum ülkede sayısı çoğalır ve tum engelliler böyle bir fırsattan yararlanır.....

Bende yaşadım aynı sorunu, ya abim kucakladı kumsala götürdü ya da ben sürünerek gittim. Cana yeleği vb. şeyler kullanmıyorum. Yüzmekte biraz zorlanıyorum, bi videom vardı onu eklicem buraya daldım boğulur gibi olmuştum :))

Sevgili dostum Ayvalık Sarmısaklı tarafları dediğin gibi çok kalabalık, ancak bu kalabalık sadece Sarmısaklı'ya mahsus değil, Ayvalık ve çevresi sahilleri genelde zaten oldukça kalabalık.. Bundan yaklaşık 10 sene önce kısa bir süre Burhaniye yakınlarında kalmış idik ve Burhaniye'nin biraz dışında ve fazla yerleşim olmayan burada denize girmekte sıkıntı olmamış idi zira hem kıyı tenha idi hem de arabayı denizin çok yakınına kadar götürme imkanı mevcut idi.. Ama dediğim gibi bundan 10 veya 11 sene önce tattık bu imkanı.. Biliyorsun boş bulunan her noktaya yapı inşa edildiğinden o tenhalık orada şimdilerde kalmış mıdır bilemem..

blackrace arkadaşım merhaba
hiç aralıksız her yıl giderim Ayvalık-Sarımsaklıya. son 5-6 yıldır bir otelim var hep gittiğim. kas hastasıyım ben. yalnız çok şükür bir tekerlekli sandalyelinin yaşadığı zorlukları yaşamıyorum ama sana anlayıtım oraları biraz istedim.beki diğer arkadaşlara da bilgi olur. sarımsaklının plajı çookkk uzun ve geniş evet. deniz sığ ve plaj beyaza yakın güze bir kum. denizin içi tertemizdir.ben ona akvaryum gibi diyorum. evet,sezon zamanları yoğun ama didim plajını görmüştüm yıllar evvel. oraya göre tek tük kişi sayılırız sarımsaklıda :) iyi sakin bir tatil yapmak istiyorsan, ben senin yerinde olsam sezon sonunu tercih ederim. eylül sonu gibi mesela. bir sene eylülün ortasında gitmiştim,tek tük insan vardı artık ve o tarihte en güzel deniz suyu sıcaklığını yaşıyor ayvalık ;) otel fiyatları da çok uygun mesela o tarihlerde.
gelelim fiziki koşullara: ben otelimi bilerek seçtim diğerlerinin arasından. odalara girişte 1 basamak var sadece. yemek yiyebileceğin yerde de 1 basamak var ama rampa düşünürler eminim. otelden denize düz ayak. kumsalda tahta yürüme yolu var ama denizin içine kadar inmiyor. ama kilometrelerce uzunluktaki plajda elbette böyle bir yer bulursun diye düşünüyorum.
bunların dışında,ne yardan,ne serden geçerim, sezon dışında gitmem, hareketli olsun, diyorsan,kalabalığa razı olacaksın.
umarım biraz yazdımcı olmuşumdur :)

Üst Alt