Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye konusunda röportaj isteği geldi. Ne dersiniz?

Ne_Mutlu

Aktif Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
1
merhaba . ben itü de son sınıf öğrencisiyim. Endüstri ürünleri tasarımı okuyorum. bitirme projemiz tekerlekli sandalye. Sizi fscebookta engelliler biz platformunda gördüm. Sizinle röportaj yapma imkanı bulabilrsem çok sevinirim.
Diye bir mesaj düşmüş sayfama.
Ne dersiniz ?
Röportajı kabul edeyim mi

Gelen mesajı aynen kopyaladım. Konu hepimizi ilgilendirdiği için online röportaj yapılması daha doğru geldi bana. Sizce de doğru ise fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Arheza, niye siz o face grubunda baskalarıda var
Yine karar sizin.

Ne_Mutlu

Röportajı verin tabii ki. Bu tür çalışmalara katkı sunmamız lazım

Ben de az önce cevap yazdım Gönderdim O linki cevapladım🙂

[FONT=arial][SIZE=2]Bence makul olan sizce makul olmayabilir. Göremediğim eksik yanlar mutlaka vardır. Makul bir sonuca varabilmek için yazdıklarımı burada paylaşıyorum.

Bir tekerlekli sandalye kullanıcısı olarak sandalye ile ilgili yaşadığınız problemler nelerdir? En önemlilerini yazabilir misiniz?

Sürtünmeden kaynaklı olarak kollar ve eller kirlenebiliyor,
Tekerlerin etrafındaki çember ıslandığı vakit kayıyor,
arka tarafa düşme riski çok.
Hastahanelerde ki gibi çok büyük olanlar kanaatimce çok hantallar

T
ekerlekli sandalyem şöyle olsa dediğiniz bir isteğiniz, öneriniz var mı acaba?
Ellerin ve kolların tekerleklerden dolayı kirlenmesini engelleyici bir korumalık,
Tekerlerin etrafındaki çemberin ıslanınca kaymamasını isterdim.

Arka tarafa düşme riski çok.bu anlamda risk biraz daha azaltılabilirse daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Gün boyu tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olanlar için biraz daha konforlu olsa sanki daha güzel olur.
Ayrıca bacaklar sürekli askıda kaldığı için, zaman zaman uzatma ihtiyacı duyulabiliyor. Katlanabilir bir özellik verilerek bu ihtiyaca da çözüm getirilebilirse hoş olur.

Çamurluk görevini yapan yanların daha özenli ve çok amaçlı yapılmasını isterdim. İcabında açılsın yan sehpa görevi yapabilsin. Bir de yükseklik ayarı olabilse kişiselleştirmek açısından. Kolumu yana dayayıp güneşte mayışmak isterdim :)

Çok dar olanda rahat değil ama çok geniş olanda. Sonuçta engelliyiz hem rahat hareket edemiyor hemde zaten vücudumuzu istediğimiz gibi kontrol edemiyoruz. Çok geniş olan güven vermiyor, ve beraberinde kullanırken kollar yüksek açı ile açılmak zorunda kalıyor bu da kollar açısından çok yorucu oluyor. Dar olan vücudu kasıyor.

Yükseklikte ayarlanabilir özellikte olsun isterdim. Çok alçak olması kadar yüksek olması da bence büyük sorun, dengeyi sağlayabilmek açısından.

Ve ayrıca bastonları olup tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan kişiler var. Bastonlar içinde tutucu görevi yapan bi sistem olmasını isterdim.

Ayaklık görevi yapan yerler bel dengesi olamayan engelliler için sadece ayakları taşıma görevi yapıyor. Ben sandalyeme ayrıca bi kumaş parçası geçirdim. Sürerken bacaklarımı kendime çekme ihtiyacı duyduğum için. Bu şekilde dengede kalmak daha kolay olabiliyor.

Yer işgali ve ağırlığı da daha minimum düzeyde olması bence daha makul.

Her şeyden önemlisi kendimizi güvende hissetmemizi sağlamalı.
Ve bütün bunların hepsi gerek engelli gerek yardımcı konumunda olan kişilerin çok pratikçe yapılacak tarza olmalı.

Tekerlekli sandalyenizde kesin olması gerektiğini düşündüğünüz özellikleri sıralayabilir misiniz?
Arka tarafa düşme riski minimuma indirgenmeli
Yan destekler daha özellikli olmalı
Oturmak yükseklik ayarı yapılabilmeli
Hafif olmakla birlikte güvenilir olmalı
Konforlu ve de pratik olmalı

[/SIZE][/FONT]

- ..... çok teşekkür ederim yazdıklarınız çok işime yaradı. Aslında ben de sürekli kullanmayanlar için tasarım yapabilirim diye düşünmüştüm. Yani baston kullananlar için. Size birkaç soru daha sorabilir miyim zamanınızı almadan.
-Tabiki buyurun
-Teşekkür ederim ne sıklıkta kullanıyorsunuz acaba hangi durumda bastonu hangi durumda tekerlekli sandalyeyi tercih ediyorsunuz.
-Günlük aktivitelerinizden bahsedebilirseniz
-hangi işi tekerlekli sandalye hangisinini bastonla gibi.

Fikirlerini belirtmek isteyen arkadaşlar için form

https://docs.google.com/forms/d/17T...AL4kSMvS_o0Av27M/viewform?edit_requested=true

-''Evet İstanbul da çok rampa var birde .Zor oluyordur diye tahmin ediyorum
Bir de ev için tezgahlara dolaplara filan ulaşmak sıkıntı sanırım

Ev işi yapmak da zor oluyordur

Belki bunlara da çözüm bulunabilir

Sizinle görüşebilmeyi isterim projenin ilerleyen Zaman'larında yaptıklarımı gösteririm eğer sakıncası olmazsa
Aslında bizden kullanıcı seçmemizi istediler''

'Ben istanbulda değilim Zülal hanım.
[stanbuldan arkadaşlarım var onlarla iletişim kurmanızı sağlayabilirim.

Çok sevinirim.

OturanBoğa
Bülent Bey bu anlamda sizin desteğinize ihtiyacımız var. Ben İstanbul' da değilim. Kullanıcı olarak gösterilebilecek bir arkadaşa ihtiyaç var.

Üst Alt