Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye kullanan biri polo mu. seat leon mu clio sport toure mi almalı?

nbe51

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
tekerlekli sandalye kullanan bir kişi polomu. seat leonmu. clio sport touremi almalı?

poloya tekerlekli sandalye sığar mı? polo kullanan arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.

tekerlekli sandalye kullanan bir kişiye dizel otomatik araç olarak yakıtı ve fiyatı uygun hangi araçlar tavsiye edilebilir?

Clio sport tourer kullanıyorum manuel sandalyenın kollarını cıkarıp katlıyorum öyle sığıyor.

2011 ford focus sedan aracımın 5 yılı dolmak üzere. araçlar arasında seçim yapmakta zorlandım. aynı duyguyu tekerlekli sandalye kullanan birçok arkadaşım da yaşamıştır. birikimlerimizi paylaşırsak daha faydalı olur. tabi yapılan yorumlara gerçek engelli arkadaşlar cevap verirse daha mantıklı. bazı sitelerden takip ediyorum araçları ve özelliklerini genelde yorum yapanlar bayinin satışı yükseltmesi için yorum yapan elemanlar.

tşkler blck race. nasıl araçtan memnunmusun yakıtı performansı ben de seat leon ya da Clio sport tourer düşünüyorum. en son clioya karar vermiştim ama tekerlekli sandalyenin kollarını her seferinde çıkarıp takmak uğraştırır diye düşünüyorum. bir de genelde kollar takılıyor bazen çıkmayabiliyor. seat leonnun bagaj cilioya göre biraz daha geniş yakıt bir tık ve fiyat da bir tık yukarda. seat leon sw da. bakalım.

2014 Symbol 1.5 dizel de düşünebilirsin ben bu ay alıcam allah nadip ederse. Bagaj bölümü çok geniş yakıtı ve fiyatıda uygun bence. Katlanabilir akülü sandalyeyi ve üstüne bavulda koyabilirsin hatta

1 ) bagaja sadece sandalyenin sığması seni dertden kurtarmaz . diğer eşyaları nereye koyacan ? tatile veya bir eşya almaya giderke vs.
2 ) alacagın aracın bagaj genişliğinden ziyade yükleme eşiğinin düşük olması daha önemli . çünkü eşyalarını rahat yükleyemezsen bir anlamı olmaz .

eğer bağajı büyük , yükleme eşiği düşük , dizel , otomatik , içi ferah ,az yakan , kamyonet yada ticari olmayan , 2 yılda 1 muayeneye giden , şehir merkezine girmesinde sıkıntı olmayan , hız sınırlamalarında diğer tüm otomobillerin hız sınırlamalarına tabi olan , ötv de % 45 lik avantajı kullanabileceğin bir araba arıyorsan sana tavsiyem

FİAT FİORİNO PANORAMA modelidir

aman ha fiorinonun diğer modellerine bakma onlar ruhsatta kamyonet geçer ve yukarıda yazdığım özelliklerin çoğunu kullanamazsın . panorama modeli ruhsatta otomobil olarak geçer ve ticari araç degildir . fiyatının diğer fiorinolardan pahalı olması seni aldatmasın sonuçta ötv indirimi yüksek olur %45 kıssaca fiorino panorama en full sana 60000 tl den yaklaşık 40000 e düşer

saygılar

sayın pasaman elediğiniz araçlarla ilgili yorumunuz gayet şık olmuş ve fiat ve clio için yarı güvenli markalar demenizde doğru olmuş lakin önerdiğiniz seat ibiza da dsg şanzuman var ve çok riskli bir şanzuman her an elimizde kalabilir . kıssaca bu riski yarı güvenli markalarla kıyasladığımızda bir fark oluşmuyor ve tercih sebebi olmuyor . bu dsg şanzuman yüzünden wolksvagen gurup ( seat skoda ) araçlarından soğuyorum . takdir edersinizki bu sorun olmazsa kesinlikle ilk tercihim olur . hem şık hem dolu hem ucuz arabalar . ben ford kullanıcısıyım . fiat reno kullanmadım aslında o markalarıda pek sevmem lakin biz engelli olduğumuz için bize en mantıklı ve en az sorunlu araçları almak daha uygun olur . güzellik , donanım , marka , fiyat çok önemli degil kıssacası dsg şanzumanlı araçlar çok riskli

saygılar

bu güzel ve faydalı bilgileriniz için çok tşkler arkadaşlar. bu bilgiler araba alacak olan ve arabalar hakkında bilgisi olmayan birçok arkadaşıma sağlayacak ve tabi ki bana da bayağı fayda sağladı. florina ve ibiza modellerine de bakacağım.

Araba Kıyaslama panorama düz vites diyor otomatik bulamadım kardeşim.

ibizayı inceledim. içi bayağı bir boş gibi duruyor. full model yapınca 60 civarına tekabül ediyor. umarım tekerlekli sandalyeyi koyduktan sonra belli bir yer kalır.

FİAT FİORİNO PANORAMA da mantıklı geliyor. buna akülü sandalye katlanmadan girerse süper olur.

Seat Ibiza Sportourer 1.2 TSI Style DSG Fiyatı Özellikleri ve Yakıt Tüketimi 1.2 otomatik şanzıman dizeli var bu sitede. 1.6 manuel dizel diyor. ama 1.2 otomatik dizelin yakıtı çok fazla.

fiorino da otomatik vites seçeneği opsiyon olarak sunuluyor . fiat ın sitesine girersen opsiyonlara bakınca görürsün . fiorino panorama nın en fulü + otomatik vites + navi sistemi ( 75 beygirlik olanı seçeceksin . 95 beygirlikte otomatik vites yok ) 61 000 lira gibi bir rakam olur 1000 lira indirtirsin 60000 olur . bağajı gayet geniş akülü sandalye katlanmadan girer sanırım.

sayın pasaman

keşke dsg şanzımanı bilgileri sizin anlattığınız gibi olsa o zaman hiç başka markaya bakmam. seat toledo , skoda octavya yada yeti gibi hoş arabalar varken başka arabalara bakılırmı. hem dolu hem ucuz hem şık hem konfor daha ne olsun . lakin dünya piyasasında bu kadar konforlu bu kadar şık bu kadar dolu arabalar bu kadar ucuz değil neden acaba ? ayrıca almanyadaki tanıdıklarımın çoğu neden dsg den uzak durmamı istiyorlar ? çinde bu arabaların geri çağrılmasının sebebi ne ? bu araçlara çinde ve afrikada 10 yıl garanti neden veriliyor ? türkiyede neden 2 yıl garanti ? samimi olarak şunu belirteyim ki dsg sorunu olmasın 2 dakika durmam bu araçlar için

saygılar

tekerlekli sandalye kullanan bırı olarak hatback araba pek mantıklı değil ben honda civic sedan kullanıyorum gayet iyi yakıta gelirsek şehiriçi 50-60 kuruş falan yakıyo ama bursa istanbul arası şehir dışı 30 kuruşa kadar düşüyo benzinli olmasına rağmen

Clio sport tourer şehir içi 40-42 kuruş uzun yolda 33 kuruş yakıyorum aracım 10.000 km devirdi ve benzinli. Sport model olduğu için station wagonların bagaj hacmine ulaşamıyor ancak araba alımlı ve marka olarak çok yaygın, dizel modelide düşünülebilir.
Benzinli model çok hoşuma gidiyor gaz fren aparatını kendime doğru çekiyorum ve araba fırlıyor gidiyor ister tek kişi olayım ister 5 kişi fark yok araç çekiçten hiç düşmüyor.

nbe51 manuel sandalyemin kollarını değil ayaklıklarını çıkarıyoruz sadece yanlış yazmışım.
Eğer istediğin arabayı alırsan muhakkak bagajın yan plastiklerine folyo geç ve yüzeyinede halıfleks yada bagaj havuzu yaptıor çünkü sandalyenin lastikleri iz bırakıyor.

black race ayaklar çıkıyorsa sorun değil. o kolay. bilgilerin için tşkler. bir de arkadaşlar alacağımız arabanın 5 yıl sonrasını da düşünüp sattığımızda pirim yapan araba almamız lazım. yani 2. eli olmalı. ben 2010 yılında 2011 ford focus sedanı herşeyiyle aparat kasko sigorta muayene vs. 30.000 maliyetle aldım. bugün arabamın kilometresi 53.000 civarında ve piyasası 42.000 tl civarında. yani 5 yıl bindim ve yaklaşık 12.000 tl civarında kar ettim. şimdi 42.000 tl lik bir sıfır araç veya kendimi zorlayıp 10.000 daha kredi cekersem 50.000 tl lik ötv düşünce tabi bir araç almayı düşünüyorum. ne kadar yüksek fiyatlı araç alırsak ötv den o kadar çok karımız oluyor. ama krediye yüklenip de arabaya binemezsen kapının önünde yatarsa da bir anlamı yok. bütçeye göre fazla krediye bulaşmadan bir araç almak bana mantıklı geliyor. saygılar

arkadaşım öncelikle
5 yol sonrasını düşünüyorsan fiorino seçeneğini unut
sonrasında
geçmişte yaptığın bir alışverişten ne kadar kar ettiğini yazmışsın ve bu karı ötv ye bağlamışın . arkadaşım son 5 yıl içindeki hatta son 2 yıl içindeki ötv kanunundaki değişimler sayesinde 2. el fiyatları arttığı için kar ettin bunu bilmende fayda var yoksa engelli indirimin olduğu için değil ve bu karın her 5 yıl da bir aynı olacagını zannetme yanılırsın . örnek olarak bu gün engelli indirimli bir araç alan arkadaşımız 2019 yılına kadar ötv oranında bir artış olmazsa kar etmeden arabayı aldığı fiyata satarsa kendini şanslı hisseder . ( bu arada bende yaklaşık 15000 tl gibi kar ettim lakin bu kar sadece özel bir durum her zaman olmaz )

son olarak
mazda 3 sedan benzinli yada 2015 yılında 1,5 dizeli gelecek mazda cx3 , ford 2015 de 1.5 dizel otomatik çıkaracak - b max - focus - c max ın 1.5 dizel otomatiği olursa tadından yenmez . fiat 500 x yada 500living . renault scenic . opel mokka benzinli . seçeneklerine bir bak

saygılar

Çok tsklr dadaş kardeş. Yakladimlarin mantikli. Öneriler için de tsklr

Arkadaşlar Dacia Duster bagajına tekerlekli sandaliye sığıyormu bilgisi olan varmı ?

arkadaşım tekerlekli sandalye kullanan birisi skoda octavia 1.2 tsi modelini iyi incelesin. araç sedan tarzında ama 2 tane aktif tekerlekli sandalyeyi katlamadan alacak devasa bagaja sahip... bu aracı araştırın derim...

Üst Alt