Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye kullanan hizmetli kadrosunda memurum iş tanımım yok!?

Konular
63
Reaksiyonlar
0
merhaba ben mebde yeni bir okulda göreve başladım programcılık mezunuyum engelli memurun kadosu ne olursa olsun meslei varsa ve icra edebilecei bir kurumda ise mesleinde çalışır yoksa masa başı memurluk göevi yapar diye bir kural olduunu okumuşdum ancak kurumumda bunlara uygun bir iş tanımım yok her kes ne verirse gibi bi durum söz konusu bu durumun düzelmesi için ne yapabilirim lütfen bilgi verin

Sana yapamayacağın işi veremezler. Yani amirlerin duyarlıysa sana kurumda yapmak istediğin iş alanı varsa verebilirler yoksa senin özel durumunu zorlaştırmayacak yapabileceğin bir görev verirler görevini yapabilmen için uygun ve verimli koşulları sağlarlar. Programcılık yapmasan bile okulda bilgi işlem vs. Masa başı çalışırsın.

sneyper

orta öğretim mezunu olarak hizmetli kadrosunda atanmıştım mebde 5 sene önce, kısa süre önce yeni bir okula geçtim aynı bakanlıkta
ve şu anda önlisans bilgisayar programcılığı mezunuyum,bilgisayarcılık işleri yada memurluk işlerine dair her gün yapabileceğim net bir işim olsun istiyorum

ka_rakartal 5 yıldır çalışıyorsan görev tanımını iyi biliyorsun, okulda Müdürün şu işi yap derse memurluk işi yaptırabilir Meb te ünvan değişikliği sınavı var başvurusu devam ediyor okulun uygunsa katıl zamanı geçirme

hizmedli den memurlua geçiş için gys gerekmiyor mu ,normaldeki görev tanımını biliyorum başka bir şey sormuştum

sputnik
net bir görev vermiyorllar bu da günü birlik verilen ve başkalarına tanımlı olan işeri yapmama rağmen işi yok gibi görünmeme ve zan altında kalmama ve stres yaşamama sebep oluyor sorunu çözebilmek için ne yapabilrim

ka_rakartal ben sana ünvan değişikliği sınavı var başvurunun son günleri kaçırma GYS sınavı farklı bir sınav o açılınca onada girersin, bu işlerin başka bir yaptırımı yok, yasal olarak bir kazanım yok lisans mezunu olup YHS sınıfında çalışanlar var

Tabi her okul farklı olabiiliyor o yüzden amirlerle iyi ilişkiler kurmalısın birde bağlı olduğun ilçe meb e yazılı talepte bulun burada yazdığını oraya da bildir araya daha verimli çalışmak için kalıcı bir görev istediğini talep et. Hizmetli yadda memur ikiside 657 e tabidir zaten üni bitirince kadron derecen artar farkı kalmaz gys ilede yükselebilirsin

sneyper
hocam hizmetli olarak ünvan değişikliği sınavına girebilirim yani öyle mi internette kadrosu memur olanların ünvanını değiştiriyor bu sınav diye okumuştum

sputnik
Hizmetli yadda memur ikiside 657 e tabidir zaten üni bitirince kadron derecen artar farkı kalmaz gys ilede yükselebilirsin
bu cümlede ne demek istediğinizi detaylandırırmısınız hocam

657 sayılı kanun altındasın araştırıp oku bu kanunu. Kolaylıklar.

sputnik kadrosu nasıl artar mesala bir yerden birşey duyuyorsunuz maaş derece ve kademesi yükselir kadrosunun değişmesi için sınava girmeli hangi kurumda kime bedava kadro dağıtıyorlar, görevlendirmeleri bile bir imzayla geri alıyorlar
ka_rakartal hangi ilde görev yapıyorsun, görev yerinde özlük bölümüne git oradan bilgi al ne öğrenmek istiyorsan güzelce sor kesinlikle yardımcı olurlar Bursada Yıldırım da olsan gel beni bul bu konuda sana çayını söylerim birifing bile veririm bilmemek ayıp değil sorup öğrenmemek ayıp

sandalye ile ulaşımı kolay olsaydı gidip sorar burada sorma ya gerek kalmazdı zaten, neyse hafta içi telefonla sorulur toplumumuzda engellinin bile engelliye faydası yok ama bir denerim

Kadron derecen lisans bitirirsen mesela 14 /3 sün 8 /2 olursun. GYS de ise 70 ve üzeri alırsan memur kadrosuna geçebilir yada daha yüksek puanla İlçe mebde şef te olabilirsin açık kadro varsa. İlla ki takip edeceksin bu şekilde olur yani

arkadaşlar gys ve unvan değişiklğii sınavı arasında ne fark var biri kadroyu biri unvanı değiştiriyor ama faydaları nedir yh kadrosunda iken unvanım değişirse bana faydası ne olur sınava başvurumu yaptım lütfen eleştiri için değil bilgi paylaşacak arkadaşlar yazsın çünkü tek kanal aracılığı ile bilgi edinilmesi şart değil bu forum bilgi alış verişi amaçlı diye biliyorum ve bilgi sahibi arkadaşlar cevap beliyorum...

ka_rakartal mezuniyetine göre Programcı olduğunu varsayıyorum 6500 tl maaşın kimsenin seni yerinden edemeyeceği (senlik bir kusur olmadığı sürece) masa başı işin olacak GYS ile Memur olursan 5000 tl (bugünkü şartlarda) masabaşı işin olur karar senin başarı beceri senin diğer arkadaşın dediği GYS yüksek puan alırsan direk Şef olamazsın Şeflik sınavına girebilmen için önce Memurluğu kazanman gerekir.

sneyper

gys ile th sınıfına geçilip aynı haklara sahip olamazmısın peki? şu an önümüzde unvan değişikliği sınavı var zaten ilk etapta hedef bu,teknikerlik için gireceğim bu durumda maaş ne oluyor ?bu arada hazırlık için bi kaynak vs oluyor mu acaba gys deki gibi?

THS sınıfına ünvan değişikliği sınavıyla geçersin
Üstteki yazımı okuduysan maaş örneği verdim zaten
Kaynak kitabı tavsiyem yok ona araştırmayla ulaşırsın

ünvan değişikliği sınavı ile kadro da değişiyor yani öyle mi,bir de sınav için ödeme yi ne zaman yapabilirim osym ödeme sayfasında yok bu gün ilçeden aradılar başvuruyu onayladılar ama il onayı hala verilmemiş görünüyor mebbis de

kamuda hizmedli kadrosunda çalışan tekerlekli sandalye kulananlar

kamuda hizmedli kadrosunda çalışan tekerlekli sandalye kulanan arkadaşlar nasıl çalışma şardlarına sahipsiniz

MEB'e hizmetli olarak atandım,yaklaşık bir yıldır çalışıyorum. Tekerlekli sandalye kullanıcısıyım. Önce santrali verdiler bana,sonra ufak tefek evrak işlerini öğretmeye başladılar. Yerim okul müdürünün odasının hemen önü,gelenleri karşılamak da bana düşüyor. Yani bir nevi sekreterlik yapıyorum :) Amirlerim çok iyi insanlar,sağolsunlar. İçine kapanık bir insanım,ilk çalışma deneyimim bu yüzden adapte olabilmem için çok yardımcı oldular.

Üst Alt