Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye kullananlar engelli tuvaleti yokluğuna bulduğunuz çözümler var mı

anka düşüm

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
özellikle tekerlekli sandalyedeki bayan arkadaşlar, yada işlevsel bi yöntem geliştirebilmiş bay-bayan tüm arkadaşlar...

ben çalışmama ve hayata dahil olmayı sevmeme rağmen, sosyal ortama katılmama birincil engelim; engelli tuvaletinin olmadığı yada fonksuyonel olmadığı ortamlarda çişim gelirse ne yaparım kabusu.

düşünün ki binbir güçlükle tiyatroya gittim. oradanda bi kafede yemek yiyiyip, kitapçıya gidecem vs. yani zaten zor çıktığım için o gün eve hemen dönmek istemiyorum. ve en temel ihtiyacım olan tuvalet heryerde bize uygun değil. bu durum karşısında bayan arkadaşlar geliştirdikleri yöntem ve önerilerini açıkca lütfen paylaşabilirler mi?

alışveriş merkezlerini tercih edin..

nasıl olmalı bılmıyorum ama gıttıgınız her yerde kılozet bulunur kılozete gecebılıyormusuz veya normal manuel tekerleklı sandalyeler cesıtlerınde gunu bırlık kullanıma uygun olup aynı zamanda ortası cıkabılen tuvalet sandalyesı yerınede kullana bılırsınız uygun modellere bakın .

Yakınlarda alışveriş merkezi ya da otel gibi bir şey var mı diye bakıp, ona göre planlama yapmaya çalışıyorum ben...

bu kılozetin arabada (Doblo) taşınırı var mıdır suyu ve de tahreti olan .Tuvalet yüzünden bi yere çıkamıyorum

ben yeni açılan bir alışveriş merkezinin engelli tuvaletine girecektim ki bir de ne göreyim engelli tuvaletinin girişinde basamak var :)

Bayanlar için daimi sonda en pratik çözüm olsa gerek. Biz erkekler için kondom sonda en etkili çözüm.Kaçsa da torbaya gidecek. Birde dışarı çıkmadan ve dışarıda fazla sıvı alınmazsa sorunsuz bir gün geçer diye düşünüyorum.

saydıklarınızın tümü gercek çözümler değil, idareten bikaç saat daha kazandırabilecek seyler. neden bayan arkadaşlar kendi sorunlarına dair yorum yapmak ve olası çözüm üretmek konusunda bu kadar pasifiz...

benim düşüncem kadın anotomisine uygun "erkeklerin kullandığı ördek" gibi bir şey üretilemez mi? ha nerden aklıma geldi, geçmişte bacağımdan ameliyat olduğumda acıdan altıma sürgü koyamazlarken bir hemşire pet su şişesini yan kesip, etrafını plasterle kaplıyarak bacak arama dayadı ve çişini yap dedi, yaptım. pet şişeyi sıyırarak ustaca aldı. çarşafa tek damla sızmamıştı...

bence bu medikalcilerimizce kullanılabilinir bi tasarıya dönüştürülebilinir. çokta tercih edilir...

Merhaba
bu konuda birazönce internete kısaca baktım.
37540 Travel Portatif idrar torbası ismi bolca var bir bakınız.

merhaba Ahmet Bey annenize ve size, duyarlılığınıza selam olsun...

37540 Travel Portatif idrar torbasını internetten buldum. fıyatı da makul vs. ama kullanımı detaylı açıklanmıyor.
taktir edersiniz ki becerisi sınırlı bi engelli olarak, eğer pratikce kullanamayacaksam almak istemem. kullanımını bilseydim bu yönde bir öngörüm olur, teretdütte kalmazdım. bu açıdan ürünü hiç kullandınız mı, ürünün açıkken vs fotoğrafı var mı, bir bayan için tekerli sandalyede otururken ürünü yardım almadan kullanması mümkün mü?

bu bilgiler taktir edersiniz ki çok önemli! örneğin bu haftasonu şiir dinletisine şair olarak davetliydim. ortamı sordum ve sırf tuvaletin uygunsuzluğundan gitmedim. erdemle...

Merhaba Düşle.
Ben bu ürünü kullanmadım.Bu ürünü satan firmanın mail adresine soru sorabilirsiniz onlar gerekli broşür vb bilgi ve
resimlerini gönderirler diye düşünüyorum.mail yoluyla yada posta ile gönderirler herhalde, ya da denemek için
biriki tana alırsanız deneyerek öğrenirsiniz. başka yol aklıma gelmiyor.

ÇİŞMATİK İŞEME TORBASI BENSU FOTOĞRAF GittiGidiyor'da 29928673

Belmo | Akülü Engelli Arabaları

yukardaki örnekler "engelli ürün tasarımı" açısından geliştirilebilir derim. zira engelli kadın olarak işe yarasa da yeterince işlevsel değil. bu açıdan tasarım ürün çizimini dahi yaptım. eğer üzerinde durularak gelişlitirilir ve üretime gecilirse, engelli kadın da en az erkek kadar özgürleşmiş olacaktır.

dolaysıyla konu devrim niteliğinde öneme sahiptir. lütfen bunu geliştirmek ve gercekleştirmek için bulduklarınızı ve fikir ışmalarınızı esirgemeyiniz. üretebilecek firmaların ise mutlaka en azından bu konuda bizimle iletişime gecerek fikir almalarını önemle öneriyorum. isteyenler yaren'e yada bana özelden de yazabilirler: tesekürler...

Üst Alt