Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye kullanıcıları, ayakkabı seçimini nasıl yapıyorsunuz?

shifty

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Malumunuz bizde kan dolaşımı pek iyi değil. Bende gün içinde terlikle ne kadar oturursam oturayım ayaklarımda şişme bir derece oluyor ancak ne zaman ki ayakkabı giyiyorum yarım saat içinde ayaklarım şişiyor ve ağrıyor. Ayakkabı alırken de numarasına falan dikkat ederek(1 numara büyük almıştım) aldım ve giyip çıkarırken çok rahat. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşırmısınız? 2 beden büyük alsam o zaman da ayağımdan çıkıvericek :)

Bence en çok 1 beden büyük almak lazım. Ayrıca malzemesinin ve tabanının yumuşak olması da olmazsa olmaz. Ayaklarda yaraya neden olmaması lazım...

Ama ne kadar kaliteli olursa olsun, eğer ara ara bacakları düz bir yere uzatma olanağı yoksa, ayakların şişmesi kaçınılmaz...

ben ayakkabı alırken şunlara dikkat ediyorum:

1- Ayakkabı içinde, tam parmaklara ve yan tarak kemiklerine denk gelen kısımda hiç bir ek deri olmamalı. Almadan önce elimi içeri atıp bunu mutlaka teyit ediyorum.
2- Derisi çok çok çok yumuşak olmalı
3- Bağcık kısımları ayakkabının olabildiğince önüne kadar gitmeli. Böylece bağcıklar gevşetildiğinde kolayca giyip çıkartmak mümkün hale geliyor
4- Hafif olmalı.

Örneğin: http://prntscr.com/fr1897

Oturanboğa'nın dediklerinin yanı sıra ben bir de hafif bileği yüksek olan ayakkabıları(spor ayakkabı) tercih ediyorum. Giyerken bileğinden tutup giymek rahat oluyor. Benim merak ettiğim de şu var: sandaletlerde parmak arası modeller var. Parmak arası olanlar yara yapar mı onları tercih edersek?

Üst Alt