Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye kullanıcısı için önerebileceğiniz araç..?

Konular
59
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben akülü sandalyeyle yaşıyorum. bana uygun bir otomobil alacağım ancak hiç anlamadığım bir konu deneyimim yok. başlıkları okudum hacim silindir motor özelliği gibi ötv ye takılan şartlar var sanırım. sizin bana uygun otomobil önerilerinizi bekliyorum %95 im h ehliyete uygun değilim.
Fiat doblo yeni ve yaclasic olabirmi ? bu otonun arkasına sandalyemle sığabilirim gibi görünüyor. bu arac a ötv oluyormu ?

arkadaşım, benim akülü tekerlekli sandalye ile inip bindiğim peguot expert(fiat scudo ile aynı kasa) aracım var.bu otolarda önemli olan iç yükseklik.yani akülü sandalyeye oturduğun zaman senin yerden yüksekliğin otonun iç yüksekliğine sığacakmı?buna bakacaksın.mesela benim sandalye ile beraber yüksekliğim 1.30 scudo nun iç yüksekliği 1.38.birde içini yaptırınca yaklaşık 2 cm kaybediyorsun.yani kafanla tavan arasında yaklaşık 6 cm kalıyor.araç herhangi bir kasise-çukura girdiğinde her an kafanı tavana çarpma riskin oluyor.ben bu konuyu çok araştırdım.bize uygun araçlar fiat-scudo,wolksagen tranporter.fiat doblo ya bende çok baktım.yukarıda anlattığım sebeplerden almadım.çünkü tavan yüksekliği çok düşük.
bir de yan kapıya aliminyum lehvadan aparat yaptırdım.açılır-kapanır.arabaya binip-inmek için rampa.

Üst Alt