Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye kullanıyorum. Kabinli duşa transfer konusunda..?

nova

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
arkadaslar yeni tasınacagım evde duş kabin var..
66618446.jpg

acaba tekerlekli sandalyedeki arkadaslardan duş kabinin içine nasıl gectiklerini öğrenebilirmiyim? içine koydukları bir oturak vs varmı? tesekkurler

evet aynısı bendede mevcut o durum hakkında onerılerınız nelerdır acaba..

12011kd11.jpg

ben bunu alıp dısarıda kalan ayaklarını uzatıp yuksekliğini sandalye seviyesinde sabitleyip kullanmayı düşünüyorum.. varsa baska onerileriniz duymak isterim..

Ben tekerlekli sandalyemle aynı yükseklikte olan ahşap bir kanepe yaptırdım marangoza. Üzerine sert sünger koyuyorum. Süngeri brandayla kaplattım içine su girmiyor. Ama benim duşakabin o resimdekinden büyük.

benim banyom budur,klozet ile lavabo arasına krom "L" destek gelicek ve girise rampa yapılacak sonra sıra dusakabine gelicek..

2ev09.jpg

----------

fotomontajın kotulugune bakmayın, en azından bi fikir verir diye dusunuyorum..
benim su an aklımdaki yapacagım uygulama budur..

gibio.jpg

Aynı sorun bende de olmuştu :)
Kabini kaldırttım, banyo sandalyemle sığacağım genişlikte zemine 2-3 cm yüksekliğinde 8-10 cm eninde mermerle sınır çizgisi yaptırdım. Böylece ben banyo yaparken su tüm banyoya dağılmıyor.
Dataylar:
1- Sınır mermerinin sandalyemle giriş yapacağım kısmını balık-sırtı tıraşlattım. Böylece bir yandan suyun taşmasını önlerken bir yandan da banyo sandalyemin o eşiği aşması kolay hale geldi.
2- Yıkanacağım zeminden aşağıya su akmaması için önce özel bir kimyasal içeren harç malzemesi ile zemini sıvadılar. Bir iki günde kurudu. Sonra üstüne kalebodur döşettim yine. Böylece alt kata su sızmasını tamamen önlemiş oldum.
3- Tam o genişlik boyunca tavana basit birkaç boruyla banyo perdesi taktırdım. Böylece banyo yaparken dışarı su saçılmıyor (Bauhause'tan aldım boru ve perdeyi)
4- Yıkanırken kolayca ulaşabileceğim duvara sabun vb. malzemeleri koymak için raf alıp monte ettirdim.

fikir için tesekkurler bulent ama ev kira ve sıfır bir ev bilmiyorum bu soylediklerine izin verirlermi.. bide o zaman banyo sandalyesi almak gerekicek..

Banyo sandalyesi şart değil ki. Şimdi nasıl yıkanıyorsan yine öyle yıkanabilirsin. Ya da ben kavrayamadım şimdi ne demek istediğini...

Kiracı olarak öyle bir tadilata izin verirler mi, bilemiyorum. Belki çıkaracağın duşakabini saklayabileceğin bir depo olsa ses çıkarmayabilir ev sahibi. Evden çıkarken gene taktırırsın kabini yerine (kabin çıkarıp takmak çok kolay bi iş).

ben su anda ekstra tesisat/batarya cektim klozetin yanına,klozetin ustunde yıkanıyorum.. bu evin ebebeyn banyosunu komple değiştirmiştim; klozet-lavabo vb. şimdi evden tasınırken tekrar herseyi eski haline getiricem.. dusakabin değil normal küvet olsa hersey cok daha kolay olur yukardaki bank/bench tarzı bi oturakla.. bakalım deneye yanıla yapıcaz birşeyler :)

Kabini kaldır zemin düz olsun telefonu uzanacağın yere göre ayarla hepsi bu :)

Duşa kabinde nasıl yıkanıyorsunuz merak ettim.
Zira oturularak yıkanmada kalçayı nasıl yıkıyabiliyorsunuz.
Duşa kabin hiç düşünmediğim bir secenek.
OF için yek çözüm büyük bir küvettir. Ancak burada tam anlamı ile yıkanılabilir. Duşa kabinde sadece kısmi bir yıkanma veya duş olabilir.
Bu arada kuvet kenarına bile panel yaptıramadım zira panelin oturduğu alt çıtalar transferde kalçada hasar yaratır. Bunun için bir çok firma ile konuştum cözüm bulamadılar.
Bu arada küvette yıkanırken altınıza kaydırmayan plastiklerdende koymalısınız yoksa sabunlanan vucuk hemen kayıyorTabi kiralık evde küvet bulmak sorun olabilir. Küvetli ev tercih edin diyeceğim ama ne kadar mümkün bilemiyorum Zira artık ucuzluğu nedeniyle ve az yer kaplaması nedeniyle inşaatcılar duşa kabini tercih ediyorlar.

ben konuya başka türlü yaklaşıyorum kullandığım ev kendimin olmasına rağmen küvet düşünmedim klozet taşın büyüklerinden koydum ve bir tarafına sabit bir tarafına açılır kapanır borudan aparat yaptım klozete geçişim bayağı kolay ve taşın üstüne bir tahta koyup banyoyu öyle yapabiliyorum .

Üst Alt