Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli Sandalye tavsiyeleriniz..?

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

[FONT=sans-serif]Mümkünse Tekerlekli Sandalyeler ile ilgili fikirlerinizi, düşüncelerinizi, tecrübelerinizi yazar mısınız rica etsem.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Karar vermem de sizlerin görüşleri büyük ölçü de yön verecek.

Marka, model, rahatlık konfor, kullanışlılık vs.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çünkü [/FONT]tekerlekli[FONT=sans-serif] sandalyeler ile mazim yok uzun yıllar üç [/FONT]tekerlekli[FONT=sans-serif] elden pedallı bisiklet ile ulaşımımı sağladım[/FONT]
[FONT=sans-serif]bi kaç yıldır da 4 [/FONT]tekerlekli[FONT=sans-serif] katlanır Joystick ile kuman da edilen akülü araç kullanıyorum[/FONT]
tekerlekli[FONT=sans-serif] [/FONT]sandalye[FONT=sans-serif] ile ilgili hiç bir tecrübem bilgim yok tecrübelerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Boy: 1.45
Kilo: 65 Civarı
Bütçe: maksimum 3.000 tl. + S.G.K. ödemesi 950.00 tl.

Seçenekler:

[/FONT]
[h=1][SIZE=3]1. Van Os Excel G6 Modüler
2. Sunrise Breezy 300[/SIZE]
[/h][SIZE=3]3. Bischoff Pyro Light Optima

4. Blandino Gr120
[/SIZE]
[h=1][SIZE=3]5. Ottobock Intro M1 480F53[/SIZE][/h][h=1][SIZE=3]6. [/SIZE]Van Os Excel G6 High Active SE[/h][h=1][SIZE=3]7. Bischoff & Bischoff Revolution R1 & R2[/SIZE][/h][SIZE=3]8. Vermeiren V300

[/SIZE]
gibi markalardan tecrübe ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Ayıracağınız değerli vakitleriniz paylaşacağınız tecrübe ve tavsiyeleriniz için
şimdiden teşekkür ederim.
[SIZE=3]

[/SIZE][FONT=sans-serif]

[/FONT]

Ben intro kullaniyorum tavsiye ederim rahat kullanisli ama rahatsizliginiza gore degisebilir rahatligi. Hayirli aksamlar..

Merhaba

kullandığınız tekerlekli sandalye bu galiba [SIZE=3]5. Ottobock Intro M1 480F53[/SIZE]

merak ettiğim bir kaç nokta var cevaplarsanız çok memnun olurum

1. Oturak kısmı ayarlanabilir mi kişinin ölçülerine göre

örneğin:

a) Yerden yüksekliği?

b) Oturma genişliği?

c) Kalça ile diz altı oturma açısı uzayıp kısalır mı?

2. Ön tekerlerin dolma olması sorun oluyormu

örneğin:

Benim akülü aracın tekerleri dolma Küçük bir çakıl denk geldiğin de bile
o an araçtan düşecek gibi oluyorum araç 62 kilo ağırlıkta olmasına rağmen
tekerlekli sandalye daha hafif bu tür problemler de düşme tehlikesi daha mı fazla olur
tekerlekli sandalyeler de bunu çok merak ediyorum.

Değerli vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim sağ olun.

bende ottobock ıntroyu tavsiye ederim.
ön tekeri dolma olmayan manuel sandalye yoktur.
manuel sandalyelerde çok ayarlabılır özellık araamak lazım. sonuçta ne kadar ekmek o lkadar köfte.
introda center of gravity ayarlanabılıyor dıye bılıyorum ama ne kadar etkın bılemem.

Ottobock Start intro M1 kullanıyorum. Sağlam, iyi bir sandalye. Ön ve arka tekerler yumuşak dolgu. Yumuşak dolgu olduğu için çakıl hiçbir sorun teşkil etmez. Senin bahsettiğin takılma olayı, sert dolgu tekerlek için geçerli. Fakat bir sorunu var ki ömrümü yedi:mad: Ön tekeri büyük yapmışlar. Ayakkabının arkasını çok fena sürtüyor. Ottobock un başka bir modeli, start M2 Effect var. Onun ön tekeri küçük diye biliyorum. Bir daha Ottobock alırsam M2 almayı düşünüyorum.
Öne doğru düşme tehlikesi yaşamadım. Tabi engebeli bir arazide denemedim. Arkaya doğru düşme tehlikesi olabilir. Onun için yanında bir aparat geliyor. Onu taktın mı, tamamdır. Oturak kısmı ayarlanıyor mu, bilmiyorum. Hiç denemedim. Satın almadan önce sorsanız daha iyi olur..

Merhaba;
4 yıl kadar Ottobock Start Intro'yu kullandım.Manuel sandalyede başlangıç için bence ideal.Şöyle ki;sandalyenin kesin yükseklik ölçülerini bilmiyorum ama ön ve arka tekerlerin yuvaları değiştirilerek yükseklik ayarı yapılıyor,kolçaklar geriye doğru çıkıyor,ortadan katlanıp denge tekerleri takabiliyorsun.Gergi aparatıyla sırt kısmının yaslandığında ya da çanta,poşet felan taktığında içe doğru büzüşmesini engelleyebilirsin.Benim sandalyenin genişliği 48cm idi,daha dar ve geniş olanları da var.Ayakçakların boyu da ayarlanabildiği için 1.45cm boy için sorun olmayacaktır bence.Sandalyemin ön ve arka tekerleri de dolguydu.Dağ yollarından kumsallara baya bir dayandı.Öyle abartıldığı gibi de sarsmıyor.Alternatif olarak sırt kısmından mont gibi bir şey sarıp etrafına kollarından düğüm yaparak deneyebilirsin.Ortalama fiyatı da 1.500-1.800TL. civarında olması lazım.

Cloud.

Ayırdığınız zaman ve tavsiyeniz için teşekkür ederim ancak araştırmalarım sonucun da

Bischoff & Bischoff Revolution R1 & R2

model tekerlekli sandalyelerin arka ve ön tekerleklerinin isteğe göre
şişme veya dolgu olabileceğini öğrendim.

Çok modüler bir araç her tarafı ayarlanabiliyor limiti aşıyor biraz 3.000 tl.
seviyelerin de olsaydı ilk tercihimdi.
turab

[FONT=sans-serif]Ayırdığınız zaman ve tavsiyeniz için ve veriş olduğunuz önemli detaylar için
çok [/FONT]
[FONT=sans-serif]teşekkür ederim [/FONT][FONT=sans-serif]alırken bu kriteri de göz önün de bulunduracağım. [/FONT]

Jimy

[FONT=sans-serif]Ne demişler tecrübe tecrübe ışık tutabilecek fikir verebilecek önemli bilgiler vermişsiniz.

[/FONT]
Bischoff & Bischoff Revolution R1 & R2[FONT=sans-serif]

modeli sanıyorum manuel tekerlekli sandalyelerin en kalitelisi ancak fiyatı biraz tuzlu
amacım [/FONT]
[FONT=sans-serif]bu modele en yakın olan tekerlekli sandalye yi daha düşük fiyata bularak
[/FONT]
[FONT=sans-serif]sizin gibi değerli insanların kıymetli tecrübelerinden yola çıkarak [/FONT][FONT=sans-serif]en doğru kararla
[/FONT]
[FONT=sans-serif]sizlerin sayesin de en iyi bulmak benim gibi tecrübesi olmayanlara da ışık tutmaktır.

Ayırdığınız zaman ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.[/FONT]

Blandino Gr120 veya Van Os Excel G6 High Active SE tercih edilebilir gibi görünüyor. Diğerlerinden bi adım daha aktifler sanki...

OturanBoğa[FONT=sans-serif]

Merhaba

Önerdiğiniz markaları araştırıyorum [/FONT]
[FONT=sans-serif]Van Os Excel G6 High Active SE'nin

[/FONT]
1. yüksekliği ve açısı ayarlanabilir arkalığı[FONT=sans-serif]

[/FONT]
2. tekerlek aralığı altı farklı pozisyona kadar değiştirilebilir[FONT=sans-serif]

[/FONT]
[FONT=Tahoma]3. arkalık açı ve derinliği

4. ayarlanabilir frenler
[/FONT]

[FONT=Tahoma]
5. yüksekliği ayarlanabilir devrilmeyi önleyici tekerlekler
[/FONT]

[FONT=sans-serif]
gibi özellik bilgilerine ulaştım araştırmalarım ve karşılaştırmalarım devam ediyor

[/FONT]
[FONT=sans-serif]ancak [/FONT][FONT=sans-serif]Blandino Gr120 ile ilgili[/FONT][FONT=sans-serif] fazla detay bulamadım henüz.

İlginiz [/FONT]
[FONT=sans-serif]için teşekkür ederim.[/FONT][FONT=sans-serif]

[/FONT]

yerli ürünler de olabilir.. ayrıca servis-yedek parça da önemli..

Üst Alt