Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli Sandalye tercihinde yardım istiyorum..?

lament

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Kayınvalidem için bir tekerlekli sandalye almayı düşünüyorum. Kendisi alzheimer hastası. Artık yürümekte çok zorlanıyor. Ancak yataktan koltuğa oturtabiliyoruz ve tüm gününü o koltukta geçirmesi gerekiyor.Kendisine bir tekerlekli bir sandalye almayı düşünüyoruz. Bu sandalye sayesinde en azından diğer odalara götürme imkanımız olacak ve tek odada kalmak zorunda kalmayacak.
Kendisinin tansiyon sorunuda mevcut. Tekerlekli sandalyenin boyutlarının küçük olmasını istiyoruz ve önünde yemek koyabilmek için bir aparat olursa daha iyi olur.
İnternette biraz araştırdık fakat 200 liradan 5000 liraya kadar çeşitlilikte sandalyeler mevcut. Bu konularda hiç bilgimiz olmadığı için buraya başlık açmayı düşündüm.

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

lament

Kendisi sandalyeyi hareket ettiremeyecekse, koltuktan sandalyeye transfer konusunda önemli bir sıkıntı yoksa, ben olsam hantal bir sandalye alacağıma basit bir transfer sandalyesi alırım.
Koltuğun yanında sandalye çok konforsuz olur...

Not: Koltukta da otursa bası yarası olmaması için mutlaka havalı minder kullanmanızı öneririim.

bende öyle birşey düşünüyorum ama marka ve ürünler hakkında hiçbir bilgim yok. daha önceki mesajda da belirttiğim gibi bizim için önemli olan onun sandalyade uzun saatler geçirip rahat edebilmesi.
beni marka ve ürüne yönlendirebilirseniz sevinirim.

lament

Doğru anlamak için soruyorum: Siz bütün gün üzerinde oturacağı bir sandalye mi istiyorsunuz? Sandalyede zaman geçireceğine koltukta geçirmesi daha konforlu olur... Koltukta oturur, odalar arasında dolaşmasını istediğinizde basit bir transfer sandalyeniz olur, ona kaldırıp oturtursunuz...

hımmm şimdi anladım sorunuzu , o zaman benim düşüncem tamamen yanlış. yani koltuk rahatlığını bir tekerlekli sandalyede aramak. fakat bunu istememin sebebi , kayınvalideme bir hasta bakıcının bakıyor olması. sürekli sandalyeye bindirip kaldırırken bi yerine birşey olmasından da endişeleniyoruz. o yüzden birazda sürekli oturabileceği modelleri sormuştum. mesela şu altta linkini verdiğim modelde birkaç saat rahatsız olmadan zaman geçirbilirmi?
https://alisveris.engelliler.biz/comfort-sl-7100a-fb12-tekerlekli-sandalye

lament

Birkaç saat oturmakta sıkıntı olmaz. O baktığınız model küçük, transit model dediğimiz sandalyelerdendir. İyidir de. Ama daha uzun oturmalarda kesinlikle koltuğu tercih etmelisiniz.
Ve kalçada yara olmamasına çok çok çok özen gönsterin. Geçmeyen hafif kızarıklıklar yara için kırmızı alarma neden olsun.

Not: Ayağa kalkmak konusunda çok sıkıntılıysa riske girmemek adına hasta taşıma lifti almayı düşünebilirsiniz.

ellerinden tutup ayağa kaldırabiliyoruz. tamamen kalkamama durumu söz konusu değil. mecbur kaldığımızda yürütetebiliyoruz da.ama artık çok zorlanıyor.
benim anladığım linkini verdiğim ürün grubu bizim işimizi görüyor.
https://alisveris.engelliler.biz/catinfo.asp?slmt=1&cid=93
bu ürünlerden hangisini önerirsiniz acaba?
umarım sizi sorularımda boğmuyorum.

lament

O baktığınız Comfort SL-7100A-FB12 Tekerlekli Sandalye gayet güzeldir...

Üst Alt