Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye vb. ürünler hakkında sorunlar ve çözümler..?

dogacd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ben son sınıf Makine Müh. öğrencisiyim.Bu sene yapacağım projemi bedensel engelliler üzerine yapmayı planlıyorum.Bu nedenle sorunlarınızı dinlemek, sorunlarınız üzerine tartışmak istedim.İmalat ile çözülebilecek sorunlarınız varsa bunlara bir çözüm bulmak isterim.

Örneğin; tekerlekli sandalye ile ilgili ne gibi sıkıntılarınız var? Çözüm olarak ne gibi şeyler önerirsiniz?
Teşekkürler iyi günler...

öncelikle seni tebrik ederimdoğaç arkadaşım böle bir proje düşündüğün için gerçekleştirilmmesi mümkün bir fikir geldi aklıma çok şey var aslında aaama senin işini zorlaştı

tekerlekli sandalye ile sıkıntı bitermi? ben şuan kullanmıyorum ama bazı dönemler kullandım.

sandalyeler çok ağır, manevra kabiliyetleri zayıf, böyle olunca illaki birilerine ihtiyaç duyuyorsun. ayrıca katlasak bile çok yer kaplıyor. bide çok pahalı neden bu kadar pahalı anlamıyorum. bor katkılı bir madenden mi yapılıyor? :D

zorlaştırmak istemiyorum görme engelliler pek ala basit bir cihazla kendi hayatlarını idame ettirebilir ama ya imkansız bişey olabilir öyleyse özür dilerim çünkü yapımıyla ilgili en ufak fikrim yok :)
kulaklarına takılacak bir cihazla yönlendirilebilir önlerindeki bir engele yaklaştııklarında ikaz edebilir bu benim fikrim mesela

Benim de pek fikrim yok ama yapilamayacak bir sey olmasa gerek ama benim alanimin disina ciktigi icin ben ilgilenemem :) Tekerlekli sandalye fiyat, manevra kabiliyeti ve katlanabilirligi uzerine calisacagim.bunun haricinde akliniza ne gelirse paylasabilirsiniz.Eklemek istedigim bir sey daha var sandalyelere cesitli eklenebilir atacmanlar faydali olabilir mi ne gibi atacmanlar kullanilabilir? Ornegin; evde tekerlekli sandalye icin kullandiginiz ekstra bir sey istersen bunu disari cikarken cikarmak isteyeceginiz bir ek ozellik olabilir mi?

Yapılmamış ama yapılması mümkün olan kimsenin aklına gelmemiş bir şey yapılabilir mesela Tekerlekli sandalyenin hafif kırılmaz kolay katlanabilir veyer kaplamayan modelini yapabilirsiniz

Üst Alt