Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalyeden araba koltuğuna geçişte en rahat arabalar hangisi?

shifty

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Sandalyeden arabaya geçmek herkes için ve her zaman için kolay değil malum. Ben bir şekilde geçebiliyorum ancak tehlike teşkil ediyor tabi ki. Şu anda ehliyetimi almak için uğraşıyorum ve ardından bir araba alıcam. Ehliyetimi de aldığım zaman tek başıma arabaya binip gidebilmek istiyorum. Bu durumda arabaya geçişte en rahat hangisidir. Geçişe yardımcı pek çok ürün var bunları gördüm ve kullanacağım ancak yine de onların olmadığını düşünerek ne önerirsiniz?

bu konuyu mrakla takıp edicm bilgili arkadaslar vardır ıllaki :)

Bu başlığın "Alım-Satım" a taşınması doğru mu? Bir de cevap verecek yok mu? Kendi deneyimlerinizi de yazabilirsiniz ben şöyle geçiyorum böyle iniyorum diye. İlla araba modeli yazmak zorunda değilsiniz

ben kendimden anlatayım: sandalyeden aracın koltuğuna geçerken; önce gövdeyi atıyorum koltuğa sonra ayakları alıyorum, inerken de tam tersi: önce ayağın birini dışarı atıyorum sonra gövde sonra diğer ayak.
her ne kadar zor olsa da, alışıyorsunuz bir süre sonra.
kendi sandalyemi araca kendim alayım derseniz bunun için spor sandalyeler var hem katlanması kolay hem de hafif.onlardan almak lazım.

Ben önce bacaklarımı arabaya koyup sol kolumla tutamaçtan sağ kolumla da araba kapısından destek alarak geçiyorum. Ancak biraz iriyim ve geçmekte zorlanıyorum. Her zaman koltukaltlarımdan birisi destek oluyor. Olmasalar da geçebilirim sanıyorum ama riske atmak istemiyorum. Sandalyeyi tek başıma arabaya almak ise apayrı problem olucaktır. Sandalyem 15 yada 19 kilo kadardı sanırım. O bahsettiğiniz sandalyeler ise çok güzel olmalarına rağmen çok pahalılar sanırım. Geçiş konusunda söylediğiniz yöntemi ben de deneyeceğim. Youtube'dan çok fazla video izledim ve görünce hayrete düşüyorum :D Nasıl bu kadar kolay geçebiliyorlar aklım almıyor :D Teşekkür ederim yanıtın için

bende de kilo var ama bişekilde kendim atabiliyorum. kilo baya zorluyor.

Bağımsız bir şekilde araç kullanmanıın en pratik ve kolay yolu tek kapılı araç sahibi olmak.Uzun yıllar araç kullanan bir büyüğümün önerisini dinleyerek tek kapı bir araç aldım.Tek kapıda diğer 4 kapılalılara göre kapı 20-25 cm daha geniş.Buda iniş binişlerde vede sandalyenin içeri alınmasında büyük kolaylık sağlıyor.Diğer bir kolaylıkta koltukların bir mandal yardımıyla ufak bir hareketle öne kolayca yatarak sandalye için yeterli alan yaratması.Araca binerken ben öncelikle ayaklarımı arabaya koyuyorum daha sonra kapı ve dış tavandan destek alarak bedenimi içeri atıyorum.Sandalyeye geçerkendende önce bedenimi alıyorum.Ben t-5 seviyesinde omurilik felçliyim gün içinde 7-8 kereye kadar araca inip bindiğim oluyor.Sandalyenin hafif olmasıda etken tabiki.Bende şimdi 11 kg olan aktif sandalye var ama arka tekeri çıkan 15-16 kg lık bir sandalyede rahatlıkla kaldırılabilir...

bu konu o kadar kolay değil.. kişiye arabaua ve sandalyeye göre değişiyor.. en pratik tavsiyem kayma tahtası alman yada yapman olacaktır..

bende tekerlekli sandalye kullanıyorum ve otomobilim honda civic. araca geçişi ve araçtan inişi çok rahat tavsiye ederim...

en pratik çözümün budur
transfern.png

Hocam bu altınızdan kaymazmı .Sabit durması gerekir gibime geliyor...

Hasan bey zaten kaymıyor, sol alt tarafa doğru işaretli (aufnahme.. ) kısım sandalyenin lastiğine geçiyor ve kaymayı önlüyor..
ben bunu bilmiyordum fakat biraz zeki ve becerikli bir arkadaşım bunu akıl edip benzerini yapmıştı bana.. üzerini de ince sünger üzeri bez ve en üstede kayması için sert plastik kaplamıştı.. uzun süre onu kullanmıştım.. ama sonra alışıp bırakmıştım.. ve 10 seneye yakındır birşey kullanmıyorum...

ben kendi arabamı alıncaya kadar bu transfer tahtalarından bir tane satın aldım. pek çok tanıdığımın farklı arabasına geçmem gerekiyor. kiminde rahat ediyorum kiminde rahatsız...ürünün elime ulaşmasını bekliyorum, gelince yorum yaparım. ben de uç kısmı tekerleğe geçenlerden satın aldım bu arada. ayrıca 145 kg kadar taşıdığı söyleniyor. kendinizi tutup arabaya atmaktansa tahtanın kaymamasını engellemek daha kolaydır diye tahmin ediyorum

hayırlısı olsun.. hangi siteden aldın fiyat nedir? linke bakabilir miyim merak ttim

Teşekkür ederim. Özgürbedenlerde görmüştüm ama internette en ucuza engellilermarketi.com Engelleri Kaldran Teknolojiler! sitesinde buldum. Ancak şu an çok garip birşekilde "Ortopedik Engelliler" başlığı altında olan transfer tahtaları bölümünü kaldırmışlar. Benim ürünümü de temin edemeyecekler mi acaba diye düşünüyorum. Herhangi bir iletişim kurmadılar gerçi ama. Neyse bu önemli değil, halledilir. Benim aldığım ürün grubu sizin eklediğiniz fotoğraftakinden biraz farklı. Aşağıdan görebilirsiniz :
zgr Bedenler - Hasta Transfer Tahtalar

Ben araca geçerken önce sağ bacagımı araca koyup sağ alımle tutma yerinden tutup sol elimle de aracın kolundan tutup araca geçiyorum.Bunu gittiğim rehabılıtasyon merkezinde öğretmişlerdi.Çok pratik...

bu söylediğiniz akla yatkın duruyor. deneyeceğim. teşekkürler

Rica ederim bu yöntemi 10 senedir yapıyorum.Kimseninde tutmasına gerek kalmamış oluyor.Deneyin bakalım,kolay gelecekmi.

Üst Alt