Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalyelere KM sayacı bağlamak

hozgul

Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
326
Eğer çok gelişmiş bir sandalye kullanmıyorsanız, gün içinde kaç km mesafe katettiğiniz, anlık hızınızın ne olduğunu öğrenmek hep merak konusu olmuştur. Hepimiz bazı gerçekçi olmayan tahminlerde bulunup bir şarjla kaç km mesafe gittiğimizi bulmaya çalışırız. Bu merakımı bisikletler için üretilmiş bir km sayaçları ile çözdüm ve gerçekten de çok doğru sonuçlar elde ettim.

Cihaz piyasada 40-50 TL'ye alınabiliyor. Satın aldığım cihaz Assize markadır. Burada dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var.

Cihaz paketinde; ekran ve bağlantı aparatı, kablosu ile algılayıcı, mıknatıs ve diğer bağlantı elemanları çıkmaktadır. Kullandığım sandalyenin asansör ve tilt özelliği olduğu için paket içinden çıkan kablonun boyu yetmedi. O yüzden yeteri kadar 2 kanallı elektrik kablosu da aldım.

Ekranın bilgi alabilmesi için mıknatısın algılayıcının önünden 1 ila 3 mm mesafeden geçmesi gerekmektedir. Algılayıcıyı şasiye, mıknatısı ise janta takıyoruz. Montajı yapmadan önce cihazı elde kontrol edebilirsiniz. Cihazın nasıl takıldığını ise şuradaki videodan görebilirsiniz.

Bir başka önemli husus ise, ekrana tekerleğin bir turunda kaç metre mesafe yol aldığını girmeniz gerekmektedir. Kullandığım lastik 3.00-8 ebadında, ve tırnaklı. Sisteme değer olarak 1090 yazdım, zira tekerleğin dış çapının çeperi 109 cm idi. Yani bir turda 1 metre 9 cm yol alıyor. Daha önce haritadan ölçtüğüm ve sürekli gittiğim yolla da doğru değer girip girmediğimi test ettim. Sonuç mükemmele çok yakındı.

Hem manuel hem de akülü sandalyelere km sayacını takabilir ve bir günde kaç km yol yaptığınızı öğrenebilirsiniz. Böylelikle şarjım ne zaman tükenir diye sorularınız da nispeten netlik kazanır.

Ben daha önce takmayı denedim. Ancak nasıl monte edeceğimi bilemediğim için uğraşmadım. Teker ebatları bisikletlerinkinden farklı olduğu için mantıklı bir ölçüm yapacağını düşünmedim. Anlattığınız şekilde yapmaya çalışırım muhtemelen.

Son düzenleme:
msait19

Takıldığınız bir yer olursa lütfen sorun çünkü deneyimleyerek öğrendim ve çok da memnunum...

Hız ve kilometre ölçer kullanan?

Merhabalar. Akülü tekerlekli sandalyesinde bisikletlere takılan hız ve yol ölçer aleti kullanan var mı?

Teşekkürler, ancak yayınlandığınız video silinmis. Nette bisiklete monte videoları var. Aracınızdaki pozisyonu video ya da foto ile yayinlarsaniz memnun olurum.

octoberrr

Tekerleği sökmeden görmek mümkün değil ama bisiklet videolarında olduğu gibi bağladım.

O halde ufak tekerin jantina ve onu tutan ters Y şeklindeki kısma monte ettiniz. Nasıl tutturdunuz? Mıknatıs yeterli olmamalı.

octoberrr

Ön tekerin çatalını mı kasddediyorsunuz? Hayır, oraya sığmaz. Büyük tekerleğin jantını 4 alyan cıvata tutuyor. Cıvatalardan birini 1 cm daha uzun aldım ve o arkadan çıktı. Cıvatanın arkadan çıkan ucuna uzun bir somun taktım. Somunun diğer ucunu da mıknatısı metal yapıştırıcısı ile yapıştırdım.

Teşekkürler. Benim aracin büyük tekeri önde. Birşeyler yaparım artık. Gerci sanırım hepsi ayni ama sizinkinin marka ve modelini öğrenmek isterim. Kablosuz modelleri de çıktı sanırım.

octoberrr

Benim sandalyemde de ön teker büyük, arkada küçükler var. Otto Bock C 1000 ise modeli. Kablosuzlarla ilgili olumsuz yorumlar okudum. Bazen görmediğine dair. Bazıları ise GPS görmesi gerekiyor. Bina içinde ise bu mümkün olamıyor

O zaman kablolu daha iyi. Bende permobil c 300 var. Teşekkürler ve iyi bayramlar.

Üst Alt