Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalyelerin sürüşünü kolaylaştırmak için donanım: riomobility

el terazi

sistemler güzel fakat fiyatlar tamamen ucuk.yerli ustalara yaptırılabilir.

Elle pedal çevirme güzelmiş. Yön kontrolü olması çok iyi. Akülü sandalyelerin en büyük dezavantajı katlanmalarının zor olması. Normal sandalyelerden çok daha fazla yer kaplıyor.

3 numaralı elektrikli sürüş çok hoşuma gitti.paramız olursa bunu nerden alabiliriz

Gerçekten çok hoş,ancak cok pahalı,

bu fiyatlar insanı sinir sahibi yapar da, işin kötüsü, bir de bunların alman versiyonları var!
ve üstteki iki el bisikleti eklentisi alman modellerden ne yazık ki çok çok daha ucuz!
Speedy Reha-Technik, Handbikes für den Rollstuhl

nereden alabiliriz:
Amerikan malı riomobility'nin en baştaki modeli sitelerinden ya da ebay'den söylenebiliyor galiba. (ebay avrupa sayfalarında da vardı: avrupa ebay'i gönderim maliyeti açısından tercih edilir). elektrikli model de aynı şekildedir. (o daha manuel olan kadar yaygın değil)

donanımdan feyz alma: aynen! benim anladığım zaten bu amerika tayfası da avrupa'dan "feyz" alıp yapmış; çünkü avrupa bu tür modellerle "kaynıyor". fransız yapımı var, hollanda'da yapımı var, vs. (onları kaydetmiştim ama bulamadım şimdi) vs. yapmak da kolay görünüyor yahu.

bir de usta kisiler: Bu rio modelinde gordugunuz uzere bacaklarin iki yanindaki metal bolume 4 tane kucuk eklenti vidalaniyor. elle cevirilecek kisim oraya giriyor. Bu sekilde baglaninca sanki sandalye tam agirlik merkezinden kavranmamis oluyor gibi geldi. Siz daha iyi bilirsiniz. Bir de, o 4 tane kucuk yere pedalin cubuklarini yerlestirmek videodaki gibi 3 saniyelik bir is olmayabilir.

Almanya'daki modellerde ise, sandalyenin oturma yerinin altina bir parca ekleniyor. Pedalli bolum, sanki bu durumda sandalyeyi daha bir yerli yerinden kavramis oluyor (yine siz daha iyi bilirsiniz). Takip cikarmak icin de pedalli bolumun uzantisinin girmesi gereken sadece tek bir yer olmus oluyor boylece. ustteki baglantida vidyo da var. Boyle bir duzenek daha rahat olabilir. Elinize saglik :)

bunları daha yeni gördüm fiyatlara bak!!!
bunlara benzer bişeyler tasarlayıp buraya koyarım gene

sayın ustalar, mühendisler, profesör zihni sinirler,
üstteki aletlerin dışında, hatta onlardan fazla, en beğendiğim şey, şu gayet basit görünen düzenek:

Ne yazık ki sadece basit "görünüyor" gailba. Bunun yapılabilirliği var mıdır, ne dersiniz?

arkadaşlar ebay da bu ve benzeri ürünleri hangi isimle aramak gerekir? Özellikle pedallı olanlar çok işlevsel görünüyorlar. cekirdek' in söylediği gibiyse daha uygun olanlar var mıdır?

----------

Arkadaşlar bir de şu aşşağıdaki videoya bakın:):) pedalları çevirirken ayakları da beraberinde hareket ettiriyor . Mükemmmel düşünmüşler. fiyatı ne kadar uçuktur acaba merak ediyorum :)

evet çok işe yarar bişeye benziyor ellerin yardımıyla ayakları yada tam tersi ayakların yardımıyla elleri çalıştırır süper fiat nne aceba

iskenderun,
amerikan modellerini ebay'de "riomobility" diye ara bir. cikmasi lazim.

elle cevrilen modelin adi, dragonfly, onu da ayrica arayabilirsin.
akulu olanin adi firefly

bu eklemeli seyler attachable handcycle diye geciyor genelde. oyle de arayabilirsin de, wheelchair de yaz onu ararken.

almanlar da ingilizceden almis, handibike diye geciyor.
speedy modellerini ararken speedy de eklersin. (ama speedy ebay'de olmayabilir.)

----
simdi de koydugun videodaki aletlerin fiyatini gosteren listenin link'ini veriyorum.
hazir ol!

derin nefes al :)

http://www.berkelbike.com/NWIA/userfiles/Internet Price list BerkelBike 25 March 2009.pdf

3 model var; her modelin yaninda iki tane euro ustunden fiyat yaziyor.
alttaki fiyat aletin elektrikli kas uyaricili versiyonunun fiyati.

(yurtdisina cikip, magazalarina gece girip bunlardan yurutmek istersen haber ver :) )

:):):) cekirdek hocam ben en iyisi o başlığı sileyim hatta olmadı üyeliğimi de sileyim, bütün bunları hiç yaşanmamış olarak düşünelim , kötü bi rüyaymış gibi :):) dediğin kriterlerle aramalar yaptım rio mobiliy gerçekten uygun fiyatlı olanıymış aslında :S efe can arkadaşıma katılıyorum bu gidişle videoları izlemekle yetiniriz biz ancak :( ya da bisikletten bozma bi tane yapacas kendi çapımızda :):) ikinci el bisiklet fiyatı araştırim ben en iyisi :)

Arkadaşlar selam tekrar. Bu işi biraz araştırdım hatta ikinci el bi bisiklet bile buldum . bisikletçi bir arkadaş var ona gösterdim pedal ve teker kısmını yapabileceğimizi söyledi . Bir de makineci bir arkadaşım var ona da bağlantı yerlerini gösterdim ( ön tekerlerin hafif havaya kalkması en önemli şey) o da olabileceğini söyledi, biraz uğraştırır ama olur dedi. Pazartesi ya da salı gibi bisikleti alacağım ve başlayacağıız bakalım. sonuç iyi olursa sizi haberdar edeceğim arkadaşlar. umarım olur, olursa burada detaylarıyla anlatırım, yaptırmak isteyen arkadaşlara fikir verir hiç olmazsa

iyi fikir; guzel haber, insallah becerirler iskenderun. evet, haber ver lutfen, boyle seyleri ucuza yapanlar ciksa cok iyi olur.

(en olmadi, beni de araniza alirsiniz; efe, sen, ben, cay da demleyip, elalem nasil kullaniyor izleriz, "ay kullandik hayatimiz degisti, cok mutluyuz, yuksek guvenlikli evlerimizde artik bu aletlerden de var," surekli guluyoruz hohoho diyen reklam tiplerini seyrederiz :) )

bir tane daha enteresan alet gördüm.

armbike handcycle, handybike, handikappcyklar çıkan sayfada hemen üstteki dört fotoğrafa yıklayınca vidyo açılıyor; aletin kullanımını gösteren

güzele benziyor. fiyatından emin değilim. sitelerinde yazmıyor çünkü; başka bir yerde soran biri 1450 dolar demiş ama, belki o kadar değildir. öğrenince yazarım.

da asıl bunları koymanın manası bizim ustaları harekete geçirmek; lakin aradan geçen onca zamanda kimsenin, ben bunu yaparım dediğini duymadım sitede???

(iskenderun, senin arkadaşlar yaptı mı o işi?)

he, efe elektromekanik yazmış, iyi bari. Bunları yapabilir misiniz? Peki İstanbul'da yapan çıkar mı? Ya da yapıp başka şehirlere gönderebilir misiniz? vesaire.

Bu konuda firmalar ve ustalar bişeyler yapsa bence çok yararlı olur...

Çokda zor bir şeye benzemiyor, Türkiyede birçok akülü bisiklet firması var, gayet onların yapabileceği bir şeye benziyor bence... Ahhhh şu sistemmm... Engelliyi düşünen kim !

Son aletin fiyatını öğrendim: 7 vitesli modeli çıkıyormuş bir aya, 1564 dolar olacakmış!!!

Yahu, cidden basit görünüyor. Bizde bisiklet yapan bir yer yok mu mesela? Vardır tabii. Ne bileyim, küçük bir atölye. Bisiklet yapan bir yerin bunları kesinlikle yapabilmesi lazım.

tam kas hastalıklarına göre süper birşey...gerçekten akülü arabadan daha iyi...

süper sistemler bunlar adamlar aşmış kendılerı ama malesef biz sayıyoruz acaba gercektende bısıkletcıelrden sanayıden felan yaptırabılırmıyıs :S

güzel aletler türkiyede yaptıran varsa,yazsınlarda belki yaptırmak isteyen veya satın almak isteyenler vardır.güzel paylaşımlar.

ben ıstıyorum ozellıklede 1ci sayfadaki 2ci videpyu ama pahalı üstelik yabancı site güvenemem ve dil sorunu herhangı bir problem cıkarsa nasıl halledecegız degıl mı :D

Bu da başka bir marka: BATEC

producto1.jpg

producto2.jpg

producto3.jpg

Tekerlekli sandalye güç sistemleri: Zinger | Kangouroo | Minotor | Pousseur

Merhabalar, videodaki gibi bir aparat temin edebilir miyiz? veya bu aparata ne şekilde nasıl ulaşabiliriz? Bir de fiyatı nereden öğrenebiliriz acaba

Zinger
genel olarak sitesi burası ancak fiyatını bulamadım veya sipariş vs konuda bir bilgi.

DSC04009_2.jpg
DSC04012_2.jpg

Sahiden de çok çok kullanışlı bir sisteme benziyor. Nedir acaba bunların fiyatları ve nereden nasıl alınır? Kullananların deneyimlerini İngilizce de olsa sitelerden bulup buraya çevirse birileri ne güzel olur! :)

Bu arada benzer üç ürün daha varmış (başka bir markanın):

Kangouroo

kang-tec.jpg
kang_2.jpg

Minotor

mino_tec2.jpg
mino_rachel.jpg
mino_new.jpg

Pousseur

pousseur.jpg
pouss-tec.jpg

Üst Alt