bu fiyatlar insanı sinir sahibi yapar da, işin kötüsü, bir de bunların alman versiyonları var!
ve üstteki iki el bisikleti eklentisi alman modellerden ne yazık ki çok çok daha ucuz!
Speedy Reha-Technik, Handbikes für den Rollstuhl
nereden alabiliriz:
Amerikan malı riomobility'nin en baştaki modeli sitelerinden ya da ebay'den söylenebiliyor galiba. (ebay avrupa sayfalarında da vardı: avrupa ebay'i gönderim maliyeti açısından tercih edilir). elektrikli model de aynı şekildedir. (o daha manuel olan kadar yaygın değil)
donanımdan feyz alma: aynen! benim anladığım zaten bu amerika tayfası da avrupa'dan "feyz" alıp yapmış; çünkü avrupa bu tür modellerle "kaynıyor". fransız yapımı var, hollanda'da yapımı var, vs. (onları kaydetmiştim ama bulamadım şimdi) vs. yapmak da kolay görünüyor yahu.
bir de usta kisiler: Bu rio modelinde gordugunuz uzere bacaklarin iki yanindaki metal bolume 4 tane kucuk eklenti vidalaniyor. elle cevirilecek kisim oraya giriyor. Bu sekilde baglaninca sanki sandalye tam agirlik merkezinden kavranmamis oluyor gibi geldi. Siz daha iyi bilirsiniz. Bir de, o 4 tane kucuk yere pedalin cubuklarini yerlestirmek videodaki gibi 3 saniyelik bir is olmayabilir.
Almanya'daki modellerde ise, sandalyenin oturma yerinin altina bir parca ekleniyor. Pedalli bolum, sanki bu durumda sandalyeyi daha bir yerli yerinden kavramis oluyor (yine siz daha iyi bilirsiniz). Takip cikarmak icin de pedalli bolumun uzantisinin girmesi gereken sadece tek bir yer olmus oluyor boylece. ustteki baglantida vidyo da var. Boyle bir duzenek daha rahat olabilir. Elinize saglik