iyi de vücudu rahatlatmaya yönelik bir spor aletinden bahsedilmiyor. ben sık sık aktif spor yapmaya özeniyorum açıkcası. özellikle de evde yapıp motive olmak istiyorum. bu konuda çok araştırdım ve en son bu sitenin alışveriş kısmında aşağıdaki aleti gördüm :
Sinaps Care Aktif Pasif Egzersiz nitesi
tam olarak nasıldır bilemiyorum ancak hastanede kaldığım zamanlar üst taraf için kol çevirmeye yönelik versiyonunu denemiştim. kesinlikle çok etkili. hastaneden çıkışta da özel bir tesiste bacaklara yönelik olanından denedim. mükemmeldi. bu ünitelerin en büyük özelliği de yarı yardımlı olması. yani biz kendimiz ne kadar yapabilirsek makine o kadar az yardım ediyor. sanıyorum ki %100 yapabilirsek hiç müdahalesi olmayacaktır. fiyatı da buna göre biraz tuzlu. ancak o bahsettiğim tesiste kullandığım aletin fiyatını sorduğumda onun için 8 milyar demişlerdi. bu engelliler.biz deki ürünün fiyatı daha iyi o bakımdan. kendimi ayarlıyayım ücret konusunda da almayı düşünüyorum ben.
daha önce de aşağıdaki linkteki gibi bir ürün almıştım :
VOİT BK10 KONDİSYON PEDALİ - kargo ücretsiz GittiGidiyor'da 91141592
kendi adıma ben bacaklarımı kontrol edemiyorum. o yüzden pedala bacaklarımı yerleştirdiğim zaman bacaklarım sağa sola açılıyor ve pedal kısmından aşağıya kayıyordu. iple falan bağlamaya çalıştık ancak olacak gibi değil. eğer bu tip bir engeliniz yoksa belki bu da işinizi görür. ancak bu versiyonda diğerindeki gibi yarı-yardım gibi birşey söz konusu değil. direk kendisi çalışıyor ve kullanıcı ona ayak uyduruyor.
bunun dışında aşağıdaki linkteki gibi bir alet aldım.
AB ROCKET TWİSTER MEKİK ALETİ - YENİ 2013 GittiGidiyor'da 92423978
mekik çekmeye yönelik. oldukça yardımcı oluyor. ancak yumuşak bir zeminde neredeyse yapılamıyor. oldukça zor oluyor. o yüzden zemin gibi sert bir zeminde yapmak lazım. eğer ellerinizi kullanmada bir problem yaşamıyorsanız, bu aletin yardımıyla karın ve sırt kaslarınızı geliştirebilirsiniz. (bu ürünü örnek olarak koyuyorum. pek çok alternatifi var sanıyorum. ben fiyatını da çok daha ucuza almıştım. almayı düşünürseniz araştırmanızı tavsiye ederim.)
bunlar dışında sanıyorum ki temel fitness aletleri üst gövdeyi geliştirmeye yeterli olacaktır. kendi adıma tüm gövdeye yönelik ne kullanabilirim diye baya araştırdım. dediğim gibi en iyi çözüm olarak "aktif pasif egzersiz aleti" olarak adlandırılanı buldum. sanıyorum ki bu aleti tek başıma da kullanabilirim. açarım bir film. geçerim karşısına hergün en az 1 saat yaparım
eminim çok faydası görünür. bunun dışında evden dışarı çıkmaya yönelik bir probleminiz yoksa basketbol, tenis vs. gibi sporlara katılmanızı da öneririm. sizlerin de bildiği aletler varsa tavsiye ederseniz sevinirim.