Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli Sandalyeliye uygun tatil yeri biliyor musunuz?

yunus38

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Tekerlekli sandalyede yeni tatil yeri kesfedenler lütfen bildirsin tekerlekli sandalyeye uuygun olmasi önemli

burak gümüs

merhaba burakbey tatil öneriniz icin tesekkür ederim

valla ben kusadasında yasıyorum 99dan beri tekerlekli sandalyede.. fena diil :) kafana gorede otel buluruz.. cenk_ozgur@hotmail.com msn yada mail at ayrıntılı konusuruz... 0-535-6999688 cebim saygılar

TATİL

SLM BEN GECEN SENE GİTDİĞİM DİDİM HOLİDAYY RESOLT OTELİ ÖNERİYORUM SIZLERE HEM DENIZI HEMDE HAVASI HEMDE OTEL İ ÇOK GUSEL OTEL CAPRIS OTELLIN YANI HARİKA BİR YERRRRRRRRRRRRRR
GİDİP GÖRMENIZI DILERIM

Birkaç yıl önce yapmış olduğum tatilde Erdek merkez de giriş katta bir pansiyonda ailem ile birlikte tatil yaptım. Tekerlekli sandalyeli biri olarak gerek kaldığım pansiyonda gerek şehirsel mekanlarda bir sorunla karşılaşmadım. Denizide çok güzeldi. Tabi insanın yanında birileri olunca sıkıntıda yaşamıyor. Tatili tek başınızamı gerçekleştireceksiniz? Tek başına tatil için mümkün olduğunca yıldızı bol oteller ideal olur. Çünkü asansör, otel personeli gibi yardımcı faktörler olduğundan sıkıntıda olmaz. Gitmeyi istediğiniz yere gidin nasıl olsa orda kendinize uygun bir yer bulursunuz? Ben önceden plan yapmadan gidiyorum genelde ve mutlak uygun bir yer buluyorum.

Geçtiğimiz yıl sormuşsunuz bu arada soruyu bize merak ettim, geçtiğimiz yıl gidebildiniz mi tatile? Nasıl sizin için rahat bir tatil olabildi mi?

Tatil

Arkadaslar hepinize cok tesekür ediyorum tatil önerileriniz icin

Turan hotel roliye 6-7 sene önce gittim iyi güzel kafa dinlemek icin birebir
Anamurun havasi ve doga cok güzel otelin sahibide tekerlelli sandalyede
Ikimizde zaten Almanyada yasiyoruz yildizimiz tutmadi

Ayrica arkadaslardan soranlar olmus uygun yer bulabildimmi diye
Izmir gümüldürde denizati tatil köyünde 15 gün kaldim engelliler icin-
yapilmamis ama yinede %80 uygundu diyebilirim sizlerde göz atin isterseniz www.denizati-hv.com yeni yerler kesf etiyseniz yine bildirin.

tatil

antal ya byk şhr beldiyesi lar ve kunduya engelli arkadaşlarımızın denize girebilmesi için çok güzel bi yer yapmış tır tekerlekli sandalyeyle bile denize girilebilir sahil de denize kadar rampalı yol var kenar ları demir le tutun ak lı

Bodrum'da Samara Otel. 5 yıldızlı.

alanya arancia resot otel 5 yıldızlı engelli odaları var ve engellilere ilgi alaka cok guzel tavsiye ederım

Nasıl yer arıyorsun bilemiyorum ama genel olarak tatil yazmışsın ben yazın Avşa'daydım bir ucundan gir diğer ucuna tekerlekli sandalyeyle çok rahat çıkarsın pansiyonlar ucuz en geri pansiyon denize 30-40 metre mesafede düz ayak motel ve otelleride var İstanbul'dan ulaşımı deniz otobüsüyle 3 saat merkezin az dışında pansiyonda kaldım plaj önümdeydi açıkcası sıkılmadımda tam kalabalık değil merkezi daha curcuna plajı geniş denizi temiz ve kum herkesin kendi halinde olduğu bir yer.

sevgili arkadaşım ben tek başıma gitmek istiyorum avşaya ve sandalye kullanıyorum.herbakımdan uygun olan pansiyon yada otel ismi verebilirmisiniz.tşk

reis07;
Arkadaşım bu yer tam olarak Antalyanın neresinde. Ayrıca yakınlarında tekerlekli sandalye ile kalınabilecek otel varmı. Ayrıntılı bilgi vermeni rica ediyorum.

İngiliz Üniversitesi Surrey tarafından yürütülen OSSATE ( One-Stop-Shop Accessible Tourism in Europe- Avrupa�a Erişilebilir Turizm) adlı çalışma ise Avrupa�a 46 milyona yakın fiziksel ya da zihinsel sorunu bulunan engellinin yaşadığını ortaya koyuyor.

46 milyon engelli var avrupada, her yil engelliler ve onlara refakat edenlerle
birlikte milyonlarca engelli tatile cikiyor.

Turizm turkiyede fena bir konumda degil ancak engellilere yonelik gelistirilen
bir anlayis varmi bes on otel disinda bir engelli rahatlikla tatil yapabilirmi.

Herseyi bir yana birakalim cok buyuk bir pasta var ortada turkiye turizmi bu
pastadan ne kadar pay alabiliyor.

Belki yazin antalya ya gidecegim, varmi tekerlekli sandalyeler gore hotel
elektrikli yatagi olan, banyosu genis olan, havuza girebilecegimiz rahat bir
ortam bilen varsa paylasirsa sevinirim.

Sevgili Kuzey ben yurt dışı tatil durumunda engellilerin rahatlıkla gezip görebileceği yerleride çok merak ediyorum bu konuda sende Avrupada yaşayan bir engelli olarak bizi bilgilendirebilir misin ?

ben sadece isitme engelliyim sizlerin nelerden rahatsiz oldugunuzu nasil bir yerler istediginizi tahminen bilsemde etrafimda hic tekerleklisandalyeli tanidigim yok gezdigim yerlerden yazsammi
iztuzu plajinda bircok engelli gordum tekerlekli sandalyedeki takma bacaklisi elleri ayaklari iyi olmayan ama yanlarinda refakatcileri vardi denize girebiliyorlardi iztuzu plajinda kalmaya yer yok arabasi olan engelliler icin dalyan derim de oteller hakkinda pek fikrim yok apartta kaldim cunku ama insanlari cok anlayisli saygili ve kibar
anamurda engellilere onem veren yerler gibi denizi cok guzel kalacak yerler ekonomik sayilir ama luks isteyenleri tatmin etmez gibime geliyor
engelliler parki olmasi bayada iyi durumda sayilmasi ilgimi cekti bizler acisindan

Üst Alt