Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalyemle apartmana giriş için rampaya izin çıkmıyor..? [Hukuk]

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Bi arkadaşım tekerlekli sandalyesiyle apartmana girmek için rampa yaptırmak istiyor ama apartman yönetimi izin vermiyor
nasıl bi yol izlemeliyiz

yardımcı olur musunuz

evet kanuni açıdan neler yapabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi lütfen

beter olsunlar bizden hiçmi engelli bir akraba bir tanıdıkları yok hep saglam kalcaklar allaha havale ediyorum böylelerini ben

Tanımlar
Madde-4
Bu yönetmelikte geçen;
a) Özürlü vücut fonksiyonlarını kullanmada fiziksel ve zihinsel kısıtlılığı bulunan ve fiziksel ve mimari açıdan özel düzenlemelere ihtiyaç duyan kişidir.
b) Bina (ana gayrimenkul) özürlünün meskeni veya işyeri olarak kullandığı yapıdır.
c) Sivil toplum kuruluşu: Özürlünün ikamet ettiği il veya ilçedeki özürlülere ilişkin faaliyette bulunan dernek, federasyon veya konfederasyondur.
d) Meslek odası: Özürlünün ikamet ettiği il veya ilçedeki mimar ve mühendislik kuruluşudur.

İlgili Yasa Hükmü:
Madde 19: 23.6.1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 42. maddesinin birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Özürlülerin yaşamı için zorunluluk göstermesi halinde, proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanır. Toplantının bu süre içerisinde yapılamaması veya tadilat talebinin çoğunlukla kabul edilmemesi durumunda; ilgili kat malikinin talebi üzerine bina güvenliğinin tehlikeye sokulmadığını bildirir komisyon raporuna istinaden ilgili mercilerden alınacak tasdikli proje değişikliği veya krokiye göre inşaat, onarım ve tesis yapılır. İlgili merciler, tasdikli proje değişikliği veya kroki taleplerini en geç altı ay içinde sonuçlandırır. Komisyonun teşkili, çalışma usûlü ile özürlünün kullanımından sonraki süreç ile ilgili usûl ve esaslar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından müştereken hazırlanacak yönetmelikle belirlenir."

apt gırişine ramp yapılmasına ızınvermeyen ınsan goruunumlu mahlukatları şiddetle nefretle kınıyorum Allah ıslah etsın inşallah onlar veya yakınları bu duurma düşmez ancak! Allahın gazabından korkmuyorlar galıba .. bunu inşallah yaşarak öğrenmezler ancak bu konunda yasal bir boşluk malesef mevcut yasal duzenlemelere uyulması ve uygulanması gerekıyor ....
bır an once rampasına kavuşması umıdıyle..

bende aynı sorunu yaşamış bırı olarak çözümüm şu oldu portatıf bır rampa yaptım bu şekılde çözümledim kendım çizdğim bir rampayı mermer ve kaynakçı ustalarına yaptırdım

ilgilenen ve bilgilendiren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.ikna etmek çok zor oldu ama rampa yapıldı sonunda :D

Kanunen apartman sakinlerinin onaylamasına gerek yoktur....ikamet edilen binada yaşlı ve engelli kişi varsa belediyeye başvuruda bulunuyorsunuz....ben belediyeye başvurdum rampamı yaptırdım faturayı götürüp paramı aldım.dediğim gibi apartman sakinlerinin onayı gerekmiyor.

Üst Alt