Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalyesi olan anneannem için şehirler arası transfer sağlamam gerekli..?

anneannemicin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar
80 yaşında kemikerimesinden dolayı artık yürümesi çok ama çok zor olan tonton bir anneannem var. tekerlekli sandalye kullanıyor. şuan hatayda oturuyor fakat yalovaya yanımıza almayı düşünüyoruz. bizimle birlikte yaşaması ona çok iyi gelecek.

ama ulaşımı nasıl yapacaz inanın hiç bilmiyorum. anneannem sandalyeden kalkıp hemen yanında olan başka bir koltuğa oturması en az 15dkyı buluyor. uçak ile götürmeyi düşündük başlarda ama ne uçak firmalarından güvenilir bi bilgi alabildik nede havalimanlarından. havalimanlarında ortalıklarda bi sandalye görüyorum ama nasıl yapıyorlar bu tip bi yolculuğu bilemiyorum . anneannem ayrıca kilolu bi yaşlıda.

onun çok sarsılmadan taşınması gerekli diye düşünüyorum çok büyük tereddütler yaşıyoruz. "hurra haydi uçakla gidiyoruz " diyemiyoruz bu büyük bi risk onun için yaşıyacağı herhangi bir zorluk hastalanmasınada sebep olabilir diye uzun bi süredir harekete geçemedik. ama artık mutlaka onun için bişiler yapmalıyız.

bu yolculukta tuvalet gibi ihtiyaclarını bile nasıl giderebileceğimiz hakkında naısl yapsak nasıl etsek diye düşünceler içindeyiz

kara mı hava yolu mu kullanmamız gerekli inanın bilemiyoruz.

kara yolculuğu olursa 10 12 saatlik yolculuk (tuvalet sorunu burda daha önplanda) ama anneannem bindiiğii gibi inebilicek şekilde hiç sarsılmayacak

hava yolcuğunda ise çok transfer yaşıyacak ama kısa zamanda ulaşmış olacak . çok transfer yaşaması in kalk onu çok zorlayabilirde !

özel odanımlı yani tekerlekli sandalyesi ile içine aktarılabilicek minik bir minibüsün kiralanma olasılığı nedir böyle bir hizmeti sunan bir firma varmı bildiğiniz?

yada uçak yolculuğunda ayrıntıları paylaşırmısınız neler yapmamız gerekli ve nelerle karşılaşıyor tekerlekli sandalyesi olan bir yolcu

bu konuda hertürlü görüşünüzü benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Bu konuda hizmet veren bir firma var: http://www.engelliler.biz/forum/ula...rinda-ulasim-transfer-hizmeti-portmobile.html

portmobile.gif

çok başarılı bir hizmet sunmuşlar mutlaka irtibata gireceğim. hizmet bölgeleri istanbul bodrum olarak gözükmekte :( ama yinede durumu zorlayacağım umarım istediğimiz yerlere hizmet sunabilirler:confused:

Üst Alt