Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalyeyi araç bagajına tasiyan robot

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
VW passat içine yerleştirilen Robot 2.001 kol ile engelli sürücünün tekerlekli sandalyesi bağaza konuluyor. Bizim engelli sürücüler aracını park edecek yer bulamazken elin adamı ne yapıyor. İzleyin görün…

süper de bu düzenek passat'tan da pahalıdır eminim..)))

Yıllar evvel Almanya'da bir şirkete sorduğumda fiyatı 12.000 euro civarında demişlerdi, o zamanki arabamın değeri 6000 euro idi, (Station wagon passat). Neyse ki kol kuvvetiyle o problemi çözdük :) Şimdilik bedava :)

Doğrusu ya bana çok gereksiz bir teferruat gibi geliyor. Manuel sandalyeyi araca çekmek o kadar da zor değil.

Bülent abi araca sandalyeyi almak gerçekten zor...ben bu konuyu 6 ay kadar iyi araştırdım denemeler yaptım ve videoları seyrettim. Sonra ağırlığın pek önemli olmadığı düşüncesiyle 11 kg rigit yani sert şasili bir sandalye aldım. 8000 Tl ödedim. Arabanın elektrikli koltuklu ve içi genel olmalı diye geniş içli Avrupa bir araba aldım. Sonuç :( . sandalye tilite olacak artık kesin karar verdim. Araba tek kapı mesela A5 olacak. Memur olunacak para biriktirip düşler gerçekleştirilecek. İnşallah ve biiznillah düşler geleceğin mayasıdır... Tecrübeme kulak vermenizi öneririm. 10 yıl özel sektörde eşşek gibi çalışıp biriktirdiğim 35.000 Tl yi hazcayarak öğrendim. Küçük şehirde yaşamak ve etrafda senin gibi kimseyi görmemek en büyük dez avantaj.
Koray tebrik ederim fakat ben c7 kırığıyım ve sırtım , belim kollarıma desteği az :(

ben buna benzer bir sistemi ken arabamıza yaptım benim sistemde sandalye ağırlığının önemi yok zaten engelli olan oğlum oldugundan aracı ben kullanıyorum ama sandalyesi 80 kğ ve tek kişi indir bindir yapamadığından manuel bir lift sistemi geliştirdim ve harika oldu

Ben böyle bi sistem yaptırsam ben binerim araca sandalyem dışarıda kalır .. Bomboş bi alan da bile getirip aracını aracımızın dibine park eden öküzler varken

evet sana katılıyorum sözünü ettiğin öküzlerle bende karşılaştım kimi anlayışlı davrandı onları tenzih ederim

Aslında bence gerekli bir sistem ve çok büyük bir kolaylık gibi duruyor.
Tamam sandalyeyi kendimiz içeri alabilsek de arabanın dışında sök, kirli tekerlekleri içeri al, koltuklar çizilsin kirlensin, bu ara kan ter içinde kal, uğraş dur.. Ama Türkiye şartlarında malesef bu kadar geniş bir park alanı bulmak zor ve bu kadar para ödemek sistemin gerekliliğini tartışılır kılıyor.. Hani derler ya "ayranı yok içmeye, atla gider ...." onun gibi....

Üst Alt