Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerli arac icin lastikde sert mi yumusak dolgumu tercih ne olmali?

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
1
Tekerli sandalye icin on 200×50 nolu sert dolgumu yada yumusak dolgumu
Hangisi uzun omurlu ve saglam?

Ön tekerleklerin dolgu olması daha uzun ömürlü olur. Darbelere karşı daha iyi olur.

ön tekerleklerin yumuşak dolgu olması en ideali...

2007 yılında aldığım ilk otto bock start m2 effect'in hem arka hem ön tekerleri havalı şişme lastikti, ve daha 10 gün geçmeden ön lastikler iniyordu... oysa arka lastiklerin inmesi 1 ayı rahat buluyordu...

2010 gibi bazı hatalı kullanımlarım sonucu start m2 effect'i elden çıkarıp start m intro aldım (halen onu kullanıyorum), bu sandalyenin arka tekerlekleri havalı şişme lastik, ön tekerlekleriyse yumuşak pu dolgu... elbette çok az da olsa ilk otto bock kadar süspansiyonu iyi değil, ama ev içinde dümdüz engebesiz zeminde kullandığım için bu durum rahatsızlık vermiyor... bunda da yine ayda bir defa arka lastikleri şişirmek gerekiyor...

Bu dolgularin 2 cesidi var.
Sert dolgular yarilir derler dogrumu?
Yumusak dolgular nasil?

arka tekerlek sert dolguysa yarılma ihtimali var, ama ön tekerlekler küçük olduğu için böyle bir tehlike söz konusu değil...

Oldu efendim kucukde olsa yarildi.
Arka tkerler havali sismeli on tekerler sert dolgulu oldugu icin 3 yil dayandi ve yarildi .parca parca bolunur.
Acaba yumusak dogular nasil?

arkadaşlar aktif sandalye ve akülü araba senelerdir kulanırım tamirinide ederim araclarımın sert dolgu ve kopük yumuşak dolgu vardır lastikler birde havalı lastikler vardır bunlar tamamen kulanıcının istegine baglıdır ben hepsindede havalı kulanırım patlama riski herdaim vardır sert dolgu özelliklen tekerlekli sandalyede tavsiye etmem ..hepinize kolay gelsin tekerlekli sandalye iteklemelerinizde .. :)

Ön tekerlerin dolgu olarak seçilmesinin sebebi bu tekerlerin sürüş sırasında akülü sandalyenin en çok darbe alan tekerleri olmasındandır. Arka tekerlerde havalı teker tercih edilmesinin sebebi ise bu tekerlerin hem kullanıcıya konfor sağlaması, hem de motorlar üzerinde süspansiyon görevi görmesidir.

Dolgu tekerde patlama, hava basma derdi olmaz ancak taşlı-engebeli zeminlerde fazla sallama yapar.

Evde dolgu teker kullanıyorsanız ve kabloların üzerinden geçerseniz kablolar parçalanır şişme lastikte bu sorun olmuyor.

daha öncede payşamıştım kesinlikle şişme teker konusunda aracınızı açık alanda kullanıpda en kısa zamanda hurdaya çıkarmak isteyenler arkadaşlar dolgu teker kullanabilir özelliklede yerli üretim diye çin malı kullananlar

Üst Alt