Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teknisyen kadrosundaki biri EKPSS ile mühendisliğe atanabilir mi?

dilate50

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar.

en son ekpss yönetmeliğinde şöyle bir madde var.

Yerleştirme ve atama yapılmayacak haller
MADDE 14- (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki
kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları
itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik
kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

ben yıllardır normal kpss ile atandığım teknik hizmetler sınıfı (THS) teknisyen kadrosunda çalışıyorum.

ŞUAN ENGELLİYİM.işe girdiğimde engelli değildim.

be şuanda ekpss ile TEKNİK HİZMETLER SINIFI (THS) MÜHENDİS KADROSUNA istifa etmeden atanabilir miyim.

aynı hizmet sınıfı ama farklı ünvanlar.

-ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere-

bu kısımda buna imkan sağlanmıyor mu

https://sorucevap.memurlar.net/soru/2883/memur-olan-ekpss-ile-atanabilir-mi.html

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik'in 14. maddesi şu şekildedir:

"Madde 14 - (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz."

Buna göre memur olan ve EKPSS ile atanacak adayın,

1- Başka bir hizmet sınıfındaki kadroya atanma halinde (Ör. GİH'ten YHS'ye)
2- Bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara yapılacak atama halinde, (Örneğin Teknikerlikten Mühendisliğe gibi)

sorun olmamaktadır.

böyle bir cvb buldum ne dersiniz.

madde 14 zaten demiş... oluyo yani senin işin

şeyi anlamadım hem çalışıp hem mühendis diploması nası aldın

derslere devam mecburiyeti var açıköğretim değil ki nası oluyo anlamadım

Okuma hakkı var kahveci bey çalışma programı üniversite ders progamına göre ayarlanır

4 sene haftada 5 gün ders var o zaman yarım mesai çalışıyo teknisyenlikte bilmiyorum bi de uzaktan eğitim varmış şimdi baktım netten

şimdi baktım oluyomuş sen de yaz bak detaylı kazakistanda var bi de sakaryada ama paralı

Üst Alt