Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teknisyen yardımcıları da tayin hakkından yararlanabiliyor mu?

dalgıç2

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
teknisyen veya teknisyen yardımcılarıda bir kereye mahsus tayin hakkından yararlanabiliyormu acaba

Yönetmeliğe göre aslında herkes yararlanıyor da şu an sadece meb uyguluyor. Meb de ise şimdiye kadar sadece memur ve hizmetli alındığını gördüm.

bilgi kesinmi acaba teknisyen yardımcıları tayin hakkından yararlanamıyormu yani

dalgıç2

Bu forumda ben Meb harici "bir kerelik tayin hakkını" kullandığını söyleyen görmedim. Meb de teknisyen kadrosu açıldığını da görmedim. Önceki senelerde istisnalar olmuş olabilir. 1655 sayılı yönetmeliğin ek 3. maddesinde engellilerin tayin hakkı belirtiliyor ancak hemen altında "kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları göz önünde bulundurularak" ibaresinin bulunması kurumları bu konuda rahatlatıyor.

Teknisyen kadrosu açan kurumun sizin ilinizde teşkilatı olmaması veya teşkilatı olsa bile orada bu kadroya ihtiyaç olmaması durumu tayin hakkının kullanılmasını engelliyor. Bu cevabın yeterli olduğunu düşünüyorum. Ben ise bu atamada Meb memur kadrosuna yerleşip kendi ilime tayinimi aldırdım . Sadece güvenlik soruşturmasının tamamlanmasını bekliyorum.

Üst Alt