Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teknisyenlikten Teknikerliğe geçebilmek için YGS'ye girmem mi gerek?

fraq

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar
Ben ekpss ile canakkaleye makina teknisyeni olarak yerlestim

Tekniker olup maasimin artmasi icin aofe yazilmak istiyorum

1.si = ygsye girmem gerekiyormu makina bolumu icin yada puansiz gecis varmi canakkale 18 mart uniye

2.si =ygsye girip puanim yetmesse nabicam

3= eml mezunuyum ygsye hic girmedim nasil calismaliyim

Hocam mesleğinin yada bağlantılı olan bölümlerini okuman gerekiyor. Bunuda ister açıköğretim fakültesindeki programlarla istersende örgün eğitimle bi üniversiteye giderek.Ygsye girmen gerekiyo fakat öyle aman aman bi puan istemiyo özelliklede açıköğretim.Çalışma olarak temelin saglamsa sadece test çözmen yeterli. Temelin yoksa da konu anlatımlı kitap tekrar yapıpı test çözmen yeterli olur diye düşünüyorum

Seneye YGS sınavına giriniz AÖF den tekniker olacağın bölümler var mesela Tarım, Fotoğrafçılık v.b. Bunlara yerleşmen için barajı geçmen yeterlidir.
okul bittiği anda diploımanı kuruma verirsin maaşın artar...

Tesekkurler arkadaslar peki kac puan almam gerekiyor baras 180 di sanirim bariji gecsem yetiyormu makina konstirüksiyon okumayi dusunuyorum bide 18 marti tutturamassam baska ili tutturursam o ile gidipmi yakit yaptirmam gerekiyo

102750235
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Biga Meslek Yüksekokulu/Makine
YGS-1
45 öğrencş alıyor
24 tanesi dolmuş
169,89104 en düşük puan
272,98298 en yüksek puan

Buda ikinci öğretim yani akşam
102770875
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/Biga Meslek Yüksekokulu/Makine (İÖ)
YGS-1
40
1 kişi yerleşmiş
224,54688
224,54688

Barajı geçmen yeterli kardeşim

Okula gidmek gerekiyormu ders gormek icin yoksa evden hazirlanip sinavlarami giriyoruz

Açıköğretime yazıl hocam örgün eğitimde derslere girme zorunlulugu var.Hem puanı düşük hemde sadece sınavlara girip geçmen yeterli.Bana sorarsan bölümün ile ilgili oku çalıştıgın kurumda faydasını görürsün çünkü

fraq bende iki myo yıllık teknısyenlık bıtırdım bilgisayar ekpss atandımı maaş ne kadar oluyor acaba bilgi verırmısınız

Bağlantılı olan bölümü varsa yeterli hocam benim grafiker fakat aöfde yoktu fotoğrafcılık okuyorum.

Barıç myo okuduysan tekniker ünvanında atanabilirsin onunda maaşı yaklaşık 3000 ile 3500 arasında aile yardımı ile birlikte

aile yardımı dahil 3500 TL civarı maaş alırsınız.

Tsk HEART kardeş yeni atanan biri bekar falan ne kadar alır ben ortepedi engelliyim parmaklarim yok

bzasiruzgar
Yeni atanan bekar bir Memur 2580 civarında maaş alır kardeşim + vergi indiriminden de 3. dereceyse yaklaşık 31,5 tl alır

fraq
evet AÖF = Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesidir. Kardeşim :)

Arkadaslar sadece meslegimle ilgili olursa tekniker olabiliyorum yoksa olamam yani ust orenim gormem gerekiyor yoksa teknisyenlikte kaliyorum

Şu an sen teknisyensin yani THS (Teknik hizmetler sınıfı) olduğun için Tekniker kapsamına giren her bölüm senin tekniker maaşı alabilmen için yeterlidir.

Fakat GİH sınıfında olsaydın. O zaman ünvan değişikliği sınavıyla kadorunu değiştirerek maaşını artırman gerekirdi.

Yani ben 2 yillik herhangi bir myo nu bitirsem teknikermi oluyorum maasim artiyomu

HEART krdş benım 1 parmak tırnaktan 2 3 kökten 4 parmk 2 cm ancak var engel oranı ne olur acaba

Üst Alt