Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teknisyenlikten Teknikerliğe geçiş şartları nedir?

ExesTeLoN

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam

Meslek lisesi mobilya bölümü mezunuyum atanmış olduğum kuruma teknisyen olarak atandım. Bu yıl 2 yıllık tercihlerimden açık öğretim olarak Sosyal hizmetler cıktı şimdi ben 2 yıllık sosyal hizmetler okursam bana faydası olur mu? tekniker olabilir miyim

Şimdiden teşekkür ederim

Hayır mezun olduğunuz önlisans alanından teknikerlik ünvanı alabilirsiniz. 2 yıllık Ağaç İşleri, Mobilya vb. bir önlisans programı olmalıdır.

Gitaristanbul

Hocam yani teknik mesleki bir bölümmü okumam gerekiyor. sosyal hizmetler okursam açıktan 2 yıllık Tekniker olamammı ?

Hayır, unvanınız "Sosyal Çalışmacı" yahut bir başka deyişle "Sosyal Hizmetler Uzmanı" olacaktır.
Teknikerlik unvanı teknik bölümlerde önlisans eğitimi alan ve başarı ile mezun olan kişilere verilir ve genelde bu kişiler "2. Grup Fen Adamı" unvanı alırlar (belirli bir seviyeye kadar imza yetkileri olur vs. örneğin elektrik tekniker bazı projeleri imzalayabilir).

Sizin bahsettiğiniz bölüm teknik bir bölüm değil ki mezunlarına "Teknikerlik" unvanı verilsin. Teknisyenliğiniz baki, hoş çok büyük bir farkı da yoktur Teknisyenlik ile Teknikerlik arasında (kamuda çalışmıyorsanız). Kamudan alınan ihale usulü bazı alt ve üst yapı projelerinde yüklenicilerin en az bir adet inşaat-elektrik vs. teknikeri görevlendirme mecburiyeti dışında.

Komu çalışanıyım hocam .
Teknik bölümler yazmıştım sosyal hizmetleri 18 sıraya yazmıştım gele gele o gelmiş okumak için başvuru yapmayayım o zaman

mrb kadro derece maaş ve emeklılık için elbette 2 yıllık artısı olacak tavsiyem sosyal hızmetler kolay okuyun . unvanız dğişmesi istiyorsanız devlet memurları sınavda yükselme imtihanlarına girin.

ExesTeLoN

Ek kontenjan ile açık öğretimden teknik bölümlere girebiliyorsanız bekleyin derim ben. Şayet bölümünüz açık öğretimde yok ise arkadaşın da dediği gibi maaş kıdem vs. açısından tercih edebilirsiniz. Ancak zannım şu ki; sosyal hizmetler ile alakalı bir birime kaydırılırsanız bu bölüm daha çok işinize yarayacaktır. Muhtemelen de çalışma şartları daha iyi olacaktır.

Üst Alt