Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teknoloji bağımlısı olma, dışları çık!

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Sosyal paylaşım platformları makul düzeyde kullanıldıklarında türlü yararlar sağlarlar.Hızlı haber ağı bizleri pek çok konuda aydınlatıyor,bilgilendiriyor ve haberdar ediyor. Fakat,benim gibi gün içerisinde tüm vaktini düşünmek eylemine adayan kişiler için dozaj arttığında olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

Siber alem hızlı bilgi akışını bir fast food gibi tüketmemize neden oluyor.Dolayısıyla bu bilginin işlenmediği sürece bir kıymeti harbiyesi olmuyor.Günlük işlerimizi yaparken aynı kolaylığı ve ivmeyi kazanmak isterken ataletle yani tembellikle başbaşa kalıyoruz.Bu enerjiyi bir işe harcamak sözkonusu olduğunda afallıyoruz.İşsizlikten yakınıyoruz ama yeterince isteyemiyoruz ki ekmeği aslanın ağzından alamıyoruz.Sanki hayatımızda her şey güllük gülistanlıkmış gibi halimizden memnunmuşuz gibi sanki hep karnımızı doyuran birileri olacakmış gibi rahatımıza düşkünüz.

Üreticiler teknolojiden uzak salt bir hayat yaşıyorlar.Bizi ise güneş görmeyen bir dört duvara hapsettiler.Oradan başımızı çıkaramıyoruz.Bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacak olan gençler büyük bir tuzağın göbeğindeler.Savaşçı özelliklerimizi kaybettik öyle savunmasız,öyle savunmasızız ki yarınımız ziftlenmiş ufuk çizgisi görünmez olmuş.Dışarıda hayat var eve kapanma dışarı çık.Esnafa selam ver,çiçeklerle konuş,sokağın malikleri kedi ve köpeklerin başlarını okşa,al bir gazete önce içine çek mazot kokusunu sonra harflerin kıvrak dansını izle yeter ki dışarı çık.

sosyal medya üç silahşöründen hiçbirini kullanmıyorum bir tek buraya takılıyorum o da vazgeçilmez değil benim için. bana göre internet bir tek alışveriş için gerekli çünkü mağazalarda çeşit yok

tkahveci86 En iyisini yapıyorsun.Ben 1 sene telefon kullanmadım.Telefonsuz 5 kuruşsuz otomobille aldım başımı gittim uzaklara depodaki benzin nereye götürürse ne olsa beğenirsin evimin 400 500 km uzağında benzinim bitti sapa bir yolda kaldım.Otomobil geçmiyor ki yardım alasın otomobili kitledim yürümeye başladım 2-3 km yürüdükten sonra bir yere vardım.Meğer bizim memleketmiş hemen akrabaların evine gidip yardım istedim depoyu doldurdular ve evime döndüm.Çok acı bir tecrübeydi bende uzun yol fobisi yarattı.Ve şanslıymışım ki istemeden daha önce hiç kullanmadığım bir yoldan memlekete varmışım.

hıristiyanlarda bi mezhep gibi bişey varmış adamlar otomobilden tut elektrik tıbbi şeyler aklına ne gelirse en basit teknolojiyi bile kullanmıyolarmış.. bak sen yine otomobil kullanıyosun

Teknolojiyi seviyorum .Takip ederim hızlı tüketmem.Aldığım ilk android telefonu hala kullanıyorum.Uzun süre değiştirmemde.Sosyal medyada akşama kadar selfi çekip ne yedin nereyi gezdin .kaç takipcin var malesef bu durumda.Bu tarz kullanımlar gençliği malesef hipnotize etmış durumda , ellerinden telefon düşmüyor.Sosyal medya reklam, alışveriş, grup kurma ya daha çok kaymaya başladı.Bir yandan da internetin cep telefonuna girmesi ile internetin ne olduğunu bilmeyenlerde öğrenmiş oldu.Çok değil 10 sene önce bilgisayar başında iken milletin gözünde karı-kız ayartmak veya oyun oynanan yada ssk prim gün sayısından öte bişey yapamayacağını sanan insanlar bugün sosyal fenomen olmuş durumda :)

faruk34

Benim hedefim enternasyonel pazarlama uzmanı olmak.Bu yüzden insanları özellikle kadınları çok iyi tanımak zorundayım.Twitter'ı,Facebook'u,Instagram'ı keşif için kullanıyorum.Din ile ekonominin ilişkisini,sürekli büyüyen ve gelişmekte olan bilişim sektörünün hayatımızdaki yerini bilmek zorundayım.İhtiyaç duyulundan çok daha fazla kafa yoruyor ve yazı yazıyorum.Fakat,bu insanlar tarafından paranormal bulunuyor.Dolayısıyla savlarım biraz fazla cüretkar bulunduğundan pek hoş karşılanmıyor.

Sen ise bir türlü onay alamıyor pastada senin de payın olduğunu insanlara anlatamıyorsun.Kapandıkça kapanıyor eve insanlarla diyalog bile kurmak istemiyorsun,kendini yalnızlığa mahkum ediyorsun.Haliyle para da kazanamıyorsun çünkü,bereket denilen şey toplum psikolojisini çok iyi anlamak ve ruhlarına ne tür sunularda bulunacağına vakıf olmaktır en azından büyük firmalar öyle yapıyorlar.Öyle körü körüne inanmışlar ki bazı şeylere bağnazlık seviyesine ulaşmışlar,gerçeklerle yüzleştirmek namümkün görünüyor.

Ben araştırma yaptığım ve üzerinde tefekkür ettiğim toplumsal fenomenlerden edindiğim bilgi birikiminden eminliğimi tartışmıyorum asla çünkü,yanılabileceğimi çok iyi biliyorum ama sorgulamaya da açığım en azından akıl sınırlarımı aşan şeyleri mucize olarak nitelendirmiyorum.Özetle dostum benim bu kutunun içinden biran önce kurtulmam lazım yoksa aç kalacağım elalem kariyer basamaklarını ikişer ikişer çıkarken ben olduğum yerde sayacağım.Buna bir dur demeli ve herzamankinden daha aktif olmalıyım çünkü,insanların bir bir terkedişlerini görünce sanki içinden organların sökülüyormuşçasına yoksunluk hissediyorsun bu seni hasta ediyor.Dışarı çık,dışarı çık,dışarı çık!

tkahveci86 Evet kullanıyorum zyprexa,prozac ve ritalin.Hasta gibi mi görünüyorum bence öyle görünüyorum derdim tasam beni ben olarak kabul ettirebilmek.Kafayı yiyorum insanlar beni dışladığında ben onlarla aynı şeyleri düşünmek zorunda mıyım?

atak dönemindeyken şu an piyasada olmayan uçak tasarlamıştım sonra sakin kafayla bakınca aerodinamik ve imalat kanunlarına göre imkansız olduğunu anladım yine atak döneminde çok güzel resim yaptığımı düşünüyordum sakin kafayla baktım hepsi çöp

tkahveci86 Ben kendimi önemli biri gibi mucit gibi görmüyorum.Benim yapım bu dünya görüşüm biraz farklı aslında ne kadar çaresiz olduğumu anlıyorum.Frekans uyuşmazlığı var mesela futbolu sevmiyorum.Kendimi sevdirmekten sorumlu olduğum bir tanrıya inanmıyorum.Sonra sağcı değilim gibi gibi.Ben de kendimi ifade etmek için çok uğraşıyorum ama beyhude.

kendini ifade etmek için uğraşmak zorunda değilsin kendini kabul ettirmek zorunda değilsin düşünceni ispatlamak zorunda da değilsin zaten dünya görüşün 19. yy son çeyreğinden beri biliniyor yeni birşey keşfetmek için kendini bu kadar yorma

@tkahveci86

Kendimi ifade etmek zorundayım.Mesleğim sosyal olmamı gerektiriyor.Ama ben ne yapıp edip insanları kendimden uzaklaştırıyorum.Ne 19.yy'ı 3 kitaptan önce din mi vardı. Ritalin beynimi çok hızlandırdı. Ama her insanda böyle oluyormuş. Uykularım düzenli.Yalnızca bir şeyin üzerinde çok düşünüyorum.Normal insanlar gibi pratik çözümler üretemiyorum.

yüzeye çık dostum günlük işlerle uğraş bunları düşünmeye değmez. madem dünya görüşün bu, zamanının değerli olması lazım 70-80 yıl akar gider sakin sessiz risksiz dingin bir şekilde yaşa

tkahveci86 Sanırım öyle yapmalıyım.Tam düzeliyorum diyorum islamofobim azıyor sinirlerim zıplıyor.Onlar da benim için aynı şeyleri düşünüyor.Bu bir çıkmaz.Ne zaman ki bu hükümet geldi insanlar dünyevi düşünmeyi bir kenara bıraktı.Dünyevi düşünebilseydik renklerimiz kimsenin gözüne batmazdı.

Üst Alt