Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekrar engelli raporuna başvurmak için bir zaman geçmesi şartı var mı?

ignora

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2016 yılında yazın rapor almak için hasteneye başvurdum ortapedi doktoru beyin cerrahına gönderdi beni.2007 yılında skolyoz ameliyatı olmuştum. doktor % 20 verdi. göğüs ve fizik tedaviyede git ordanda oran alırsın dedi. ancak sonra devam edemedim işlemlere özel durumlardan dolayı yarım kaldı.

geçen hafta çarşamba günü tekrar başvurdum. bu sefer ortapedi uzmanı % 6 verdi gönderdi bende haliyle devam etmedim işlemlere.
o hastanede heyet doktoru değişti tekrar başvurmak istiyorum ancak daha yeni başvurduğum için belli bir süre geçmesi gerekir mi?
bir de psikiyatriden de oran alsam iş hayatı için sorun olur mu?

En son aldığınız raporun üzerinden 6 ay geçince yeni rapor için başvuru yapabilirsiniz.

Herhangi bir rapor almadım başvuru kağıdını yanımda eve getirdim. yarıda bıraktım işlemleri

Raporu almadıysanız tekrar başvurabilirsiniz diye düşünüyorum.. Net bir bilgim yok

O durumda yeniden başşvuru yapabilirsiniz.

bir süresi var mı bunun? sorun yapmasınlar

ignora
Eski başvurunuzun üstünden 6 aydan fazla bir zaman geçmiş,yeni başvurunuzu ister aynı hastaneye,ister başka birine gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

en son geçen hafta başvurdum doktor düşük oran verince bıraktım işlemleri

ignora

Aynı hastaneye 6 ay geçmeden başvuru yapamazsın.
Zira senin önceki başvurun hastane iç sisteminde görünecek ve o başvurunuzun sonucunu almanızı isteyeceklerdir.
Fakat,bu anlatmış olduğun durumla,6 ayı beklemeden başka bir hastaneden alabilirsin.
Aynı hastaneyi istersen 6 ay sonra,sorunsuz alırsın.

Fulya83
Fulya aynı hastaneden alacaksa heyete girip girmemesinin bir önemi yokki,
Zira hastane iç sisteminde,o kişinin daha önce bir rapor başvurusunun olduğu görülecek,ve kendisinden o başvuruyu sonuçlandırması istenecektir.
Yani,aynı hastaneye üst üste başvurusu sorun yaratacaktır.

Fulya83

Olmuyo fulya,olmuyo.
Zira aynı hastaneden yapacağı başvuru hastane iç sisteminde göründügü için,hastadan önceki başvurusu sonuçlandırilması isteniyor.
Hacettepe'de malesef aynı sorunu bende yaşadım ve benden ya önceki başvurunu sonuçlandır,ya itiraz et,ya başka hastaneye git,yada 6 ay bekle dediler.
Yani senin dediğin gibi birşey olmuyor.
Ama,sen yurtdışındaysan ve oralardaki hastanelerden bahsediyorsan onu bilmem.
Burası angara ve burda böyle işliyo bu sistem.

Torokal kifoz ameliyatı olup rapor alan var mı?

engelli raporu almak istiyorum. torokal kifoz ameliyatı oldum 2007 de . bu ayın 18 inde randevum var. işe giremiyorum ayakta duramıyorum uzun süre vs. şartladım kendimi o yüzden raporu almak için.

tek seferde % 40'ı bulamam. göğüsten ne kadar alabilirim sizce.

fizik tedaviye gönderir mi beni doktor ordanda oran alabilmem için?

bu ameliyatı olup rapor alan oldu mu içinizde arkadaşlar?

sormak istediğim birşey daha var. psikiyatriden de oran alsam çalışma hayatı için sorun olur mu?

amacım ekpss ye girmek.

nasıl bir yol izlemeliyim % 40 ı bulabilmek için?

@ignora Ben bu sene kifoz+skolyozdan rapor aldım. Hastaneye gittiğinde girmek istediğin bütün bölümleri sırala.

Benim de psikolojik rahatsızlığım vardı ama senin ki ile benzer çekincelerden dolayı ona girmedim. Kifoz için: Ortopedi, göğüs hastalıkları, fizik tedavi gibi bölümleri mutlaka ilk aşamada belirt, bu bölümlere gözükmek istiyorum diye. İşitme, göz gibi sorunların varsa onları da belirt mutlaka.

Ne kadar çok bölüme girebilirsen girmeye çalış. Ben göğüs, ortopedi, fizik tedavi, işitme gibi bölümlere girdim. Ortopedi puan vermedi ama fizik tedaviye yönlendirdi. Oradan %30 geldi, işitme kaybından %18 aldım.

Taz ilginiz için çok teşekkür ederim. Samsun'da malesef fizik tedavi ayrı bir hastanede. doktor eğer gönderirse mi gidebilirim ordan oran almak için yoksa kendimde gidebilir miyim doktor birşey demedenç

ignora

Rica ederim. Gideceğiniz hastanenin sağlık kuruluna danışabilirsiniz. Eminim ki yardımcı olacaklardır, ben bir şey desem yanlış olur şimdi. Mevzuata yeteri kadar hakim değilim. :) Samsun merkez de değil misiniz bu arada?

ignora

kifoz 95 derece ve skolyoz vardı ameliyat oldum, solunum yolundan sıkıntı çıkmadı yani düz yolda yürürken nefes nefese kalmıyorsanız oran çıkmaz oradan, gidin test yapıyorlar zaten

benim kifoz + skolyoz a yüzde 25 verdiler, bir kolum diğer koluma göre 10 cm kısa onada yüzde 6 verdiler
göz, vs başka hastalıklarım da vardı benim yüzde 71 aldım toplamda

psikiyatriden hiç tedavi görmemişseniz daha önce, ilk olarak 6 ay sizi takibe alacaklar ve ondan sonra hastanede yatış olarak sizi gözlemlemek isteyeceklerdir, yani hastalığınızın tam teşhisini koymak için
eğer uygun görürse doktorlarınız 9 ay/12 ay arası hastalığını tam teşhis edip oran vereceklerdir

ama süreli olacaktır yüzde 95, çünkü psikiyatri hastalığından alınan raporlar süreli, yani bir seneli

ama ne yazık ki sadece kifoz vs hastalığı engel diye görmüyor sistem, en güzeli gidin hastaneye doktorla görüşün, baksın kitaba size söylesin en güzeli bu, geçmiş olsun

Skolyoz23 teşekkür ederim. 10 yıl önceye kadar psikiyatri tedavisi gördüm ilaç kullandım şimdide kullanıyorum.

ignora

tamam sistemde gözüküyor ise o kullandığınız ilaçlar, ki zaten gözükür sıkıntı olmaz, doktora durumunuzu belirtin en geç 3 ay içinde size oran vereceklerdir yada daha kısa bilemem

yani sistemde düzenli ilaçlarınızı kullandığınız gözüküyor ise kesinlikle oran verirler

geçmiş olsun neyiniz var bu arada

Psikiyatriden de oran alabilir miyim?

2007 yılında skolyoz ameliyatı oldum. mart ayından beri okb nedeniyle lustral kullanıyorum ancak gss ödeme sorunundan dolayı bu aya kadar doktoruma gidemedim sadece 2 ay gidebilim. yani sistemde bu aya kadar ilaç kullandığım mevcut değil.
bu ay itibariyle ilaç raporu çıkardı doktorum. ve bir 6 ay daha tedavimin devam edeceğini söyledi.
engelli raporu almak için başvurduğumda devlet hastanelerine hep % 20 % 17 veriyorlar ortapediden. bayramdan sonra gitsem tekrar farklı bir hastaneye psikiyatriden de oran alabilir miyim artık?

Üniversite hastanelerinin sağlık raporu için para isteme hakkı var mı?

samsun 19 mayıs üniversite hastanesini aradım. başvuru yapmak için 300 lira yatırmam gerektiğini söylediler. ücretsiz değil mi diye sordum. devlet hastanesine giderseniz ücretsiz dediler. ücret istenmesi normal mi?

Özelde her şey parayla

yalniz06 birincisi adama özel dememiş üniversite hastanesi demiş, ikincisi engelli raporunu özel hastaneler vermez, üçüncüsü yorum yapmasan daha iyiydi hocam :)
şaka felan bir yana ücret istenmiyor benden de 200 TL istemişlerdi vermedim ve üniversite hastanesi

Başlarda bizden de istenmişti üstelik devlet hastanesi babam itiraz edince istemediler :D

@eMeL_eMeL

Üniversite Hastaneleri 200 tl alyo basta eger %0 olursa engelin yoksa hastaneye göre yani parani alamazsn makbuzu sakla %2 bile engelin cikarsa makbuzunla parani geri alabilirsiniz bnde üniversite Hastanesinde rapor a grstim paramida aldm ..

Bnden devlet hastanesi aldı 200 tl o vermiomus ama neden bilmiyorum

Bugün heyete verirken ücret makbuzunu da sordu ama bizden hiç para isteyende olmadı lafını edende olmadı valla sonradan bir şey takarlar mı hiç bilmiyorum, bizden para istemediler dedim tamam o zaman dedi geçti

Üst Alt