Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekrar tercih yapıp atanma durumu..?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum.Başka bir kurumda yine memur olarak tercih yapıp kazanıp neden yok .Dava açarsam kazanabilir miyim?

Malesef yok mahkemeyede verseniz sonuç değişmez çünkü bu dediğinizin olması için mevcut yasanın değişmesi gerekir

Allah senin gibi düşünenleri darda koyar inşallah.Zaten memur olmuşsunuz ihtiyacınız yok.Neden ihtiyacı olanların kontenjanını çalma peşindesiniz.Dava aç bende sizin gibilere karşı dava açarım buda benim hakkım.Yanlış anlaşılmasın lafım hizmetlilere değil,memur olupta yerini beğenmeyip 1 kontenjan daha çalanlara.

sarasota

şuan ösym nin sitesi yok tercih yapamıyorum acaba doğrumu yoksa benim bilgisayarda mı bi sorun var

nfrysmn

En iyisi 100 puan almak.100 puan alıp 1. olursan atanman garanti kardeş.

zendark adlı üye beddua etmeye ne kadar müsait bir haliniz var .Memur olarak çalışıyor olsaydınız belki de insanlara beddua emeye imtina etmezdiniz.Belki ailemden uzakta bir yerde çalışamayacak durumda durumum vardır;bunu da düşünüp hemen yorum yapmasaydınız iyi olurdu.

arkadaşlar burada herkes helalinden rızık kazanmak ve hayatını düzene koymak peşinde. neden detay bilmeden zalimce yorumlar yapıyorsunuz bilmiyorum. ben de kamu da hizmetli olarak çalışıyorum, sınava girerken düşündüm acaba kimsenin yolunu kapatırmıyım diye ama buradaki görevi bıraktığımda zaten bir kadro boşa çıkmış oluyor yani memurun ünvan için yer değiştirmesi kimseye zarar vermiyor. engelli olupda bir de işsiz olmanın ne demek olduğunu bildiğim için sizleri anlıyorum ama biraz daha empati yapmak gerektiğini düşünüyorum.

Mustafa Bey gerçekten çok ince düşüncelisiniz.Çok doğru zalimce yorumlar yapmaya hiç gerek olmamalı.Teşekkürler.

İyi günler .Bir kamu kurumunda 11 yıldır memur olarak çalışmaktayım.Başka bir ile nakil yoluyla geçiş yapmak istiyorum ancak kurumlar uygun kadro yok diyor ve olumsuz cevap veriyor. .Bende ekpss tekrar girdim ve yine memur kadrolarına başvurmak istiyorum ancak bu şekilde istediğim şehire geçebileceğimi düşünüyorum.Tercih yapıp EKPSS ile atanırsam geçiş yapabilir miyim?

Yerleştirme ve atama yapılmayacak haller
MADDE 14- (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

Özgür Bey ilginiz için tşkler.Bahsettiğiniz gibi tercih klavunuzu okudum ve karşıma bu mesaj geldi.Ben tercih yapıp atanırsam ve de atandığım kuruma başvurduğumda olmaz derlerse yürütmeyi durdurma kararı alabilir niyim aslında bunun cevabını arıyorum.Tşkler.

Bir arkadaş sizin düşüncelerinizi pratiğe dökmüş ve dava bile açmış yazdığı metni aynen kopyalıyorum:
[FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]25 Mayıs 2016 09:50[/FONT]
[FONT=sans-serif]arkadaşlar daha öncede yazdım kimse zorlanmasın bu konuyu mahkemeye taşıdım yerel mahkeme talebimi ret etti konuyu üs mahkeme olan danıştaya taşıdım onun için de yürütmeyi durdurma kararı talebim ile birlikte yönetmeliğin 14 maddesinin ana yasaya aykırı olduğunu savunarak dava açtım dava devam ediyor.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]
27 Temmuz 2016 10:51
[/FONT]
[FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]mahkemede yürütmeyi durdurma devam ediyor diğer yandan mahkemenin asıl kararıda devam ediyor
[/FONT]
[FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]07 Haziran 2017 16:41[/FONT][FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu sayfada, Anayasa Mahkemesi'ne yapılmış olan bireysel başvurulardan sizinle ilişkili olanlar görüntülenir.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bireysel Başvuru Listesi[/FONT]
[FONT=sans-serif]Sıfatı Başvuru Numarası Başvuru Tarihi Kayıt Tarihi Üst Dosya Numarası[/FONT]
[FONT=sans-serif]Dosya Durumu Karar Tarihi Karar Türü[/FONT]
[FONT=sans-serif]Başvurucu 2017/17094 13/01/2017 27/03/2017 - Komisyonlar Önünde İncelemede - -[/FONT]

Tşkler Özgür Bey ,en azından dava devam ediyor.Bunun dışında bilginiz olursa da bilginize muhtacız.Bilgileriniz ışığında bizi de bundan sonraki aşamalarda aydınlatırsanız memnun olurum.İyi günler.

Rica ederim. Bilgim oldukça paylaşırım.

Garip olan şu benim kanıma göre aslında devlet 50 yıllık bir engelli yerleştirme politikası uyguluyor.Aslında bizim sandığımız kadar engelli memur alınmıyor. 20 yıl sonra devlet dairelerinde sadece üstün zekalı engelliler kalıcak.Puan sıralamasına göre O sınavı başaramayanlar hiçbir şekilde memur olamayacak .Meslek bölümleri hariç hizmetli ve memur kadrolarına 70 puan altı atama oldu mu hiç.Sadece hizmetli kadroları değil tercih yapan işçi statüsünde yüksek puanlı yerleşenlerde tercih yapıyor.Yani adam 1 bir yıl çalışıyor tekrar tercih yapabiliyor.BU bir paradox bizim daha çok engelli alınıyormuş gibi algılamamızı sağlıyorlar.Tüm istatistiklere baktım daha önce kamuda işçi hizmetli gibi kadroların tekrar memur kadrolarına yerleştirilmesiyle ilgili hiçbirşey yok. İstifalara dair bi şey yok.EKPSS sınavına girdiklerine dair hiçbirşey yok.Bu benim yorumum büyük bir ilk defa 2. defa ve hatta 3. defa atama paradox u umarım bu şekilde yerleştirmeler biter.

Yani şimdi memurken tekrar ekpss ye girip sonra yine tercih yapıp istediğimiz bı memuriyete geçebilir miyiz? Ben de bı paradoxa girdim bütün yorumları okuyunca :)

Benim bildigim yardımcı hizmetler sınıfına atandin memur oldun tekrar sınava girdin eğer yardımcı hizmetler sınıfında bir iş kolunu tercih yaparsan o bölüme ataman yapılmaz ama yardımcı hizmetler sınıfındasin genel idare sınıfına atansan tercih yapıp genel idare sinifinda iş koluna ataman yapilir

Yardımcı hizmet ve genel idari hizmet sınıfı mı var sadece peki? Bi de genel idari hizmette de sonuçta bir sürü farklı memurluk görevi var, bilgisayar, zabıt katipliği vb...

Teknik hizmetler yardimci hizmetler sağlık hizmetleri egitim hizmetleri diye gidiyor siniflandirma

yani farklı sınıf derken teknik hizmet sağlık hizmetleri ya da herhangi branşa memur haricinde tekrar tercih yapabilir demek istiyorlar.Yani sadece hizmetliden memur kadrolarına değil memur kadrolarından sağlık ve teknik sınıflara da geçebilir ama bu zaten bu okullardan mezun olduğunda içerden geçiliyor.Sınava girmeye gerek yok ama girerseler de geçirmem diyebilirler mi bilmiyorum.

Bulunduğu sınıftan farklı olmak kaydıyla diyor yönetmelikte o zaman bana göre olur.

Memursun tekrar memur olarak başka yere atanma isteğin garip.

Alman

Sistem böyle devlet bu şekilde yapıyor.Daha yukarlarda olma dürtüsü insanoğluna doğuştan veriliyor.Hep daha fazlasını isteriz.Bu benim içinde öyle sizler için de.Ben biryere yerleşemedim .Ancak yerleştiğimde sanırsam ben de yaparım .Sosyoloji okuyorum .Kurum yükseltme sınavı yapmazsa memur olsam da lisans düzeyinden tekrar girebilirim.Girmek zorundasınız.Hizmetli olarak atanıp eğitimde değişiklik yapan ne bileyim adam tekniker olmuş neden tuvalet temizlesin.Yada üniversite bitirmiş mesleğiyle ilgili işte çalışır.Buradaki hiç kimse ben de dahil hizmetli olmak için atanmıcaz.Hepimiz ilerde yükselicez diye atanmak istiyoruz.45 yaşındayım hala biryerlerde iş bulamadım .Atanamadım ama bu gerçeği gözardı edeceğiz anlamına gelmiyor.Sağlıcakla kalın.

Selçuk Bey, garip diye adlandırdığınız durum aslında bana göre öyle değil.Farklı bir şehirde memur olduğunuzu düşünün ailenizden uzakta ve engelli olduğunuzu unutmayın.Birilerine muhtaçsınız ve ailenizinde yanınızda olmasını mutlaka istersiniz.Neden engelli bireysiniz bazı şeyleri yapmaya beden gücünüz yoktur ya da fazla duygusalsınız.Ailenizin bulunduğu şehire nakil yoluyla geçmek istiyorsunuz bütün başvurularınız boş kadromuz yoktur şeklinde cevaplandırılıyor ya da kurumlar cevap verme zahmetinde bile bulunmuyor.Bu yüzden tekrar tercih yapma durumunda bulunuyorsunuz işte.Selçuk dilerim siz de atanırsınız en kısa zamanda.dilerim ailenizden uzakta bir yere atanırsınız da o zaman insanları anlamaya daha çok gayret edersiniz. iyi günler ve başarılar.

Farklı şehirde memur olarak çalışmak benim için çok iyi olur. Daha önce şehir dışına çıkıp çalışmak için çok çabaladım. Üstelik engelli de değildim fakat kazanç olmadığı için malesef geri dönmek zorunda kaldım. Ailem yok gibi (neden diye soracak olursan uzun hikaye) engelliyim ama kendi işimi kendim görüyorum tek kalıyor gibiiyim ( bu da uzun hikaye :)) Birilerine muhtaç olmadan yaşmayı öğrendim ancak ve ancak diyetime dikkat etmezsem engelli olduğum duruma dönebilirim fakat beslenmeme dikkat ediyorum. Duygusal olduğumu da ilk defa sizden duyuyorum. Kadroda yer yok ise beklemekten başka çareniz yok gibi gözüküyor.

İyi dileklerin keşke gerçek olsa umarım uzak yere atanırım sorun değil. 11 senedir çalıştığını belirttiğini gördüğüm için garip geldi. O kadar sürede insan düzenini kurar hayatına devam eder diye düşünüyorum. Ailenin yanına da yılda aldığın izinlerde görebilirsin. Memur olmadan önce tercihinizi ona göre yapsaydınız keşke. Profilinize baktım benden 2 yaş büyüksünüz. 11 sene önce atandığınızı varsaysak 22 yaşından beri çalışıyorsunuz. Engelinizi tam olarak bilemiyorum. Ama 11 sene boyunca idare ettiğinize göre epeydir oradasınız ve belli bir çevreniz oluşmuştur sanırım iyisi ile kötüsü ile. Adana da olduğunuzu görüyorum 3 defa geldim gerek gezi gerek başka işlerden dolayı. Uçak biletleri pahalı olmasa daha sık geleceğim. Bir daha ki geldiğim vakit dilersen buluşabiliriz dilerseniz tabi ki. Sizde kalın sağlıcakla...

Arkadaşlar YH de olanlar GİH ye, GİH de olanlar TH, SH, EH vb gibi sınıflara geçebilr.
GİH den GİH ye geçmek için en az 6 ay önceden istifa etmeniz ya da kurumunuzun muvafakar vermesi gerekiyor.

Inşallah atanırsınız selçuk bey ne diyeyim neden dileğim gerçekçi olmasın çok septiksiniz.

Ayni hizmet sınıfı içinde farklı kurumlara atanan arkadaşlar var mı forumda?

Üst Alt