Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Telecoil özelliği olan işitme cihazı için bluetooth özelliği olan verici arıyorum..?

DİLEKREM

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
işitme cıhazım ile telefon görüşmesi yapamıyorum WİDEX SENSO P38 kulak arkası modeli işitme cıhazım a uygun BLUETUT özellikli verici ne önerirsiniz ve

nereden alabilirim yardımcı olurmusunuz

telefon görüşmesi yapmak için mi bluetooth verici arıyorsunuz? telefon için bluetooth vericiye gerek yok, zira telefonların kendinde zaten bluetooth verici özelliği var. bu durumda sizin ihtiyaç duyduğunuz şey, telecoil destekli bir bluetooth alıcısı. türkiye'de bu tür cihazlar pek bulunmuyor. ama ingiltere'de aşağıdaki adresten getirtebilirsiniz (kargo bedeli yaklaşık 30 euro falan tutuyor. ürün bedelinin de 75 euronun altında kalması halinde gümrük vergisi de ödemiyorsunuz.)
CM-BT2 Bluetooth Neckloop - Action On Hearing Loss: RNID

işitme cihazımı her telefon çaldığında çıkartmak istemıyorum sadece telefonda kullanabilmek için linkteki gibi neckloop tan arıyorum

tamam işte, linkte yer alan aparat tam istediğiniz amaca yönelik. Telefon çaldığında cihazınızı telecoil moduna getiriyorsunuz, linkteki neckloop'un üzerindeki düğmaya basarak konuşmaya başlıyorsunuz (neckloop'un üzerinde hem alıcı hem de mikrofon bulunmaktadır.) Ayrıca bu cihaz sayesinde telefonunuzdaki müzikleri de ayrıca bir kulaklığa gerek olmaksızın dinleyebilirsiniz. Fiyatı da gayet makul, kargo dahil size yaklaşık 250 liraya gelir. 1 hafta içinde elinize geçer. Yalnız sipariş verirken işitme engelli olduğunuzu sipariş ekranında belirterek KDV muafiyeti kazanmayı unutmatın, aksi halde 12 pound kdv ödersiniz.

ekrem ole buyuk ısıtme kaybın oldugunu bılıyom:)dogru soyle telefonla konusabılıyormusun oyle merak ederımkı oldum bıttım bısıycık anlamam telefondan ama olsun ses duyuyorum sukur

bıde bu senın boyuna takılan sey wıdex satanlar bununlamı ayar yapar cıhazına bunu ogrenmek ıstıyorum yazarsan sevınırım
ben phonak ayarı ıcın bu wıdexte satan 2 yere gıttımdı boyle boyuna takan seyle ayar yaptıladı
ama sesler nefretlık madenı cvık cvık oldu ha

evet kaybım ılerı derece ama kalın sesleri cok ıyı olmasada anlayabılıyorum

kalın gur seslı bırı ıle telde konusabılıyorum ama ınce sesler için hiç anlamıyorum ses var ama yabancı dıl gıbı gelıyor kulagıma

o boyun dongusunu ise ayar için bende kullandım fakat baska marka cıhazlar ıcın bu yolladıgım lınktekı aparatlarla aynı mı bılmıyorum

bende tam aksıne bayanlarınkı guzel anlarım cocuklarınkını hele daha guzel anlarım konusmalarını
erkeklerınkını zor anlarım vay bıde bıyıklıya cattınmı hıcbıseycık anlamam bıyıklı gordummu hıc bulasmam konusmak ıcın:) telefonu anlaman guzel yanı dudak okumaya cokta muhtac degılsın

SHUKUFE ezbere bıldıklerımı kolay anlıyorum ama yabancı yerden farklı soylentıler için dudak akumaya ıhtıyacım oluyor yuzunu gormeyınce anlamak çok zor

YUKARIDA YAZDIKLARIM İÇİN YARDIMCI OLACAK KIMSE YOKMU NECKLOOP İÇİN HABER BEKLIYORLAR YURT DISINDAN GELECEK İŞİME YARAMAYACAKSA ELIMDE KALMASIN

ekremm merhaba... epeydir buraya girmiyordum, o nedenle mesajını geç farkettim, kusura bakma. işitme cihazında telecoil programı aktif hale getirilmişse bahsettiğin neckloopl'lar işine yarar. yalnız vermiş olduğun linklerdeki fiyatlar pahalı geldi. şu adresten de getirtebilirsin. CM-BT2 Bluetooth Neckloop - Action On Hearing Loss: RNID bu şekilde telefonla konuşmada veya telefondan müzik dinlemede kullanabilirsin. işitme cihazını telecoil moduna getirip dinleme yapabilirsin. bu esnada dışardan gelen sesleri kestiği için, telefonu anlama oranı da artmaktadır. fakat telecoil, zaman zaman elektromanyetik dalgaların bulunduğu ortamlarda (örneğin bir trafo veya klima yakınında vb) parazit yapar. her ortamda aynı netlikte dinleme imkanı yoktur.

merhaba hunsal .. onemlı degıl bende konuyo actıktan sonra uzun sure ilgilenmedım yenı yazdım verdıgım lınkleri

takılı kaldıgım yer cıhazın ustunde t konumu telecoıl özelliği onu aktıf hale getırdıkten sonra necklop u kullanabılıyormuyum yada herhangı program yada ilave verıcı falan gerektırıyormu

tesekkur ederım

HUNSAL BU NASIL PEKİ İSTEYIM MI

Hearing Impaired Bluetooth, ClearSounds Quattro Amplified Bluetooth Neckloop - ClearSounds

cok ılerı ısıtme kaybında sesler bozuluyor ekrem
telefonu bılmemde bılgısayara baglanınca nedense sesler bozuk oluyor bu seylerle
ımkanın varsa bır ısıtme kayıplıdan alda dene bosa paran gıtmesın belkı sende sesler bozulmayabılır cunku ısıtme kaybı9 cesıt cesıt
bana kalırsa yenı modellerde hanı pahalıca aparatları var bu telefon bılmemne ıcın paraya kıyar alırsın
bızım ısıtme derdımız cozulebılırse parayla cozulebılıyor ancak

suhukufe alıp denemekte kararlıyım çift taraf destek olursa belkı işime yarar

ekremm, son linkteki ürün gayet iyi. clearsounds bu alanda en tanınmış firmalardan biridir. fakat yine de fiyatı biraz pahalı geldi. kargo dahil 500 liradan fazlaya mal olur. onun yerine yaklaşık 100-150 liraya normal neckloop al. illa bluetooth'lu olsun istersen, dr.com'dam 40 liraya Nokia'nın şu bluetooth kulaklığını al. Nokia BH-214 Siyah Bluetooth Kulaklık | 40,99TL - D&R : Elektronik bunun kulaklığını çıkarıp neckloop'u taktığında, yaklaşık 150-200 liraya bluetooth'lu bir neckloop'un olur. neckloop için sadece işitme cihazında telecoil (T) özelliği bulunması yeterlidir. başka hiç bir program ya da aparata gerek yoktur.

Üst Alt