Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Telefonda rahat duyabilmek için en iyi işitme cihazı..?

özlmknc

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
biz eşimle beraber doğalgaz kalorifer üzerine dükkan açtık. fakat dükkanda ben duracağım eşim ise işinden dolayı dışarda çalışıyor..beni düşündüren dükkanda durduğum zaman gelen telefonlara bakmam gerekecek peki telefondaki kişinin konuşmalarını rahat anlayabilecekmiyim, müşteri geldiği zaman müşteri ile kolay iletişim kurabilecekmiyim vs yani ben böyle bir yerde çalışabilirmiyim yada daha rahat bir iletişim sağlamam için ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda çok takıldım beni bilgilendiriseniz sevinirim..(sensorineral işitme kayıplı %90 % 95 )

cep telefonuna(iş telefonunu da bluetooth lu alırsanız onda da işe yarayabilir) kablosuz baglanan cihazlar var onları deneyebilirsin, telefonda anlamana bir nevi yardımcı olabilir. yuzyuze konusmayı da artık nası halledersin bilemiyorum.
madem dukkan sizin, yardımcı da tutabilirsiniz belki..

işyeri için en ideali işitme kayıplılar için özel olarak üretilen sabit telefonlardır. artık türkiyede de bulunabiliyor. aşağıdaki modeli tavsiye ederim. ahize sesini 50 dB yükseltiyor. İşitme cihazı ve telecoil uyumlu.
PhonicEar Relation Telefon Duyuyorum.com

valla umudunuzu kırmak istemem ama. 95 veya 90 ile telde görüşmek mümkün değil :( duysanız bile anlamanız bana göre imkansız gibi.. lütfen bir yardımcı tutun. öğrenci bir gençde olur..

işitme engelli birine bluetooth nasıl tavsiye edersiniz % 95 den bahsediyor arkadaş...!

direk kulaga gelen sesin daha net duyulucagını dusunuyorum, gerci hic kullanmadım bilemeyecegim. 90 db kayıplı kulagıyla az da olsa anlama sansı olabilir ama müşteriler bu duruma hosgoruyle yaklasır mı bilemem..
imkansız diye bir sey yok, hunsal arkadasımız %30(ki koklear implant takılacak bir seviye) gibi bir anlama eşigiyle tel.(gerek eklenti yuksek sesle, gerek telecoil programıyla) konusabiliyormus.

ya arkadaşlar iki tane cihaz kullanıyorum bluetoothu yu kullanırsam cihazlarımı çıkarıcakmıyım? bu konuda pek bilgim yok ..eğer çıkarıcaksam eminim onunla duyamam..ama cihazlarla evimde olan sabit telefonla biraz rahat duyabiliyorum yani konuşulanları biraz anlayabiliyorum.cihazları takıp yararlanabileceğim rahat bir görüşme yapmak istiyorum ..ben şunu da merak ediyorum benim gibi işitme kayıplı olan bu tür işlerde çalışan varmı acaba??..

bluetooth ozelligine sahip işitme cihazları var, onları kasttetmiştim. bir arkadasım babasının dükkanına bakıyor, ama kendisi koklear implant kullandıgı için pek zorlanmıyor.

bluetooth ozelligine sahip işitme cihazları var, onları kasttetmiştim. bir arkadasım babasının dükkanına bakıyor, ama kendisi koklear implant kullandıgı için pek zorlanmıyor.[/QUOTE

ben bu cihazlardan faydalanamyacağım anlaşılan. illaki koklear implant olmam gerekiyormuş iyi verim almak için..ama ben yinede şansımı deneyeceğim bluetooth u da sabit telefonlarında bakalım sonuç ne olucak..ama içimde yine endişeler var...

yeni cıkan cogu cihazda bluetooth ozelligi var sanırım. siemens lerde oldugunu duymustum, ayrıca oticon agile ve resound azure(size onu tavsiye ediceklerini zannetmiyorum ama..) nin bir modelinde de bu ozellik mevcut. bu tür cihazların dışardaki elektronik cihazlar tarafından(kötü yönde) etkilendigi de soyleniyor, bunu da belirtiyim..
koklear implant mevcut durumunuz için daha erken gibi gorunuyor..

ozlem dudak okumadan konusmalari iyice anliyomusun
iste o zaman o zaman ses yukseltici telefonla o bilmemne cihaziyle anlarsin telefonda ama dene once yoksa olmayacak bi telefon yada o aletin parasini verir bide duymuyorum diye uzulursun
i nsanlar cok cok menfaatleri olmadikca az isitenlerle is yapmazlar helede telefonla konusurken a yi be anlarsan iflas yolu gozukur
unutmaki duyarak konusmak dursun guzel akici bi konusma olmazsa ticarette is yok biz gibilere

90-95 db isitmede genellikle duyma iyi olmadigindan dudak okuma yoluyla konusmalar anlasilir

özlem hanım,
benim de her iki kulağımda sizinkine benzer seviyelerde işitme kaybım var. ayrıca albunu'nun da belirttiği gibi konuşmayı ayırdetme skorum da oldukça düşük. buna rağmen gerek cep telefonuyla gerekse sabit telefonla iletişim kurabiliyorum. oysa bundan 5-6 yıl öncesine kadar telefonla konuşmak benim için de tam bir kabustu. yıllar önce internette gezinirken amerikadaki bir sitede sabit telefonların ahize sesini yükselten bir alet gördüm. hemen sipariş edip getirttim. o benim hayatımda bir dönüm noktası oldu. ardından nokia telefonlarının işitme kayıplılar için özel endüktif ses yükseltici boyunluğunu gördüm. bu sayede de cep telefonuyla da konuşabilmeye başladım. sonradan işitme cihazlarımı dijital cihazlarla değiştirince o aletlere gerek kalmadı. şimdi işitme cihazlarımın özel telefon programları sayesinde hem sabit hem de cep telefonlarıyla direkt konuşabiliyorum. elbette yüzde 100 herşeyi anlayamıyorum ama işimi görebiliyorum en azından.
blutooth olayı için size Phonak'ın iCom adı verilen boyunluğunu tavsiye ederim.
iCom - Aktif Duyu Bireysel
bu boyunluğu blutooth özelliği olan cep telefonunuzla eşleştirdiğinizde telefonunuzun sesini direkt işitme cihazlarınıza iletiyor. ama bunun için Phonak'ın Core tabir edilen işitme cihazlarını kullanmalısınız. Örneğin sizin kayıp düzeyinize en uygun olan modeli, Naida serisidir (Naida III, V veya IX).
ayrıca iCom sayesinde (tabii ayrıca bir fm verici de alırsanız) TV de izleyebilirsiniz.

sevgili hunsal
resound cihazimi alirken cihazimi ayarlayan semra hanim bir saat ugrasti telefon o kadar yoruldum biktim kotu oldumki
duymadigimdan degil duymaya clistigimdan bir saat sonunda yukluce telefon parasi hayal kirikligiyla uzuntu yorgunluk dersinizki nasi yorulunuyo oturdugun yerde bunu isitme cihazini deneyipte basariya ulasamadiginda hissediyo insan
koklear implanttan once 3 tane analog aldim hic kullanamadimdi en iyi sayilan markalar olsada

koklear kullanirken odyologum julie hanim bak bu telefonla kullanacagin kablo diye verip denemeleri yapicada telefondan bisi anlamadim cokta uzuldum
yani konusmayi anlama skorlariniz iyi degilse bosuna gayret duymayan kulakla ne kadar yorulsaniz ne kadar hayal kirikligina ugrasaniz yaniniza kaliyo

Kişiden kişiye değişebilen bir şey konuşmayı anlama. Şahsen telefonun sesi yüksek olsa bile zorluk çekiyorum. Sol 88 sağ 90 db kaybım var. Dudak okuyabilmek önem kazanıyor benim için. Telefonda sesi yeterli seviyede işitsem bile ayıramıyorum kimi sesleri.

hunsal , bahsettiğin telefon telecoil olmadan işe yarar mı ? Normal kullanım halinde yani ?

elbette herkesin işitme kaybının doğası farklı. beynimiz duyduğumuz sesleri alıyor, arada duyamadığımız seslerin oluşturduğu boşlukları da tıpkı bir bulmaca çözer gibi dolduruyor. ama tabii bunu yapabilmesi için öncelikle duyamadığımız o seslerin ne olduğuna dair bir fikrimiz olması gerekir. bu anlamda doğuştan işitme yakıplı birisi yıllar sonra bu sesleri duysa dahi konuşulanları anlayabilmesi çok zor olacaktır. benim işitme kaybım görece geç bir yaşta (16-17 yaşlarında) başladığı için sesleri daha önceden tanıyordum ve şu anda konuşmayı ayırdetme skorum düşük olsa dahi, duyamadığım sesleri yukarda anlattığım şekilde tahmin ederek, konuşmanın bütününden çıkarıyorum. eğer sizin de işitme kaybınız doğuştan gelmiyorsa telefonla iletişim kurabilirsiniz diye düşünüyorum. ama herhalükarda, yardımcı cihazların kesinlikle herkese faydası vardır. sesleri daha yüksek işitmek, yüzde 20-30 bile olsun daha fazla anlamanızı sağlıyorsa bu bile kardır...

mavimsiyesil,
relation sabit telefonu mu soruyorsunuz? evet o telefon ahize sesini 50 dB'e kadar yükselttiği için ister telecoil'le ister telecoilsiz ve hatta işitme cihazsız kullanın sesleri daha rahat duymanızı sağlar. telecoil'le ise çok daha rahat edersiniz. şöyle ki, bu telefonun (ve bu arada eski model telefonların) ahizesinin içinde mıknatıs bulunur. bu mıknatıs ahizeden gelen sesi manyetik dalgaya dönüştürerek güçlü bir sinyal yayar. işitme cihazındaki telecoil bu sinyali kolaylıkla yakalar ve net bir şekilde sesleri kulağınıza iletir. cihazınızda telecoil özelliği varsa (T düğmesi), basit bir deneme yapabilirsiniz. herhangi bir ankesörlü telefon kulübesine gidin. işitme cihazınızı T konumuna getirip ahizeyi kulağınıza yaklaştırın. sinyal sesinin ne kadar yüksek geldiğini duyduğunuzda şaşıracaksınız.

sevgili shukufe,
yaşamış olduğunuz olumsuzluklar şevkini kırmasın. önünde iki seçenek var, ya enseyi karartıp ben telefonla konuşamam deyip kestirip atmak... veya telefonla konuşmayı başarıncaya kadar yılmak yok demek... seçim senin. ben ikinci yolu tavsiye ederim...

yahu gece gece yine kafam karıştı %90 %95 işitmesi gitmiş bir kişi naısl telde konuşuyor şaştım kaldım. benimki o kadar düşük değil ama telde konuşruken bir kelime dahi anlayamıyorum... ama sesi çok net duyuyorum.!!! siz anlamayı nasıl başardınız biraz detaylı yazarmısınız..? lütfen

Aykiri;

iste muzo bende bunu demek istiyorum hadi ben kendimi bildigimden beri sagirim ama sen sonradan sagirsin hemide isitme kaybin daha az:)

bende tartışmaya katılmadan kendi görüşümü yazayım.. ben cep telefonunu hiç denemedim ev telefonu olur mu biilmem ama o konuda görüşümü yazayım tek işitme cihazı kullandığımdan o kulkta cihazsız bir deneme yaptım ve karşı taraf yavaş konuşunca anlayabiliyorum ;);)

Üst Alt