Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Telefonda şarj ile ilgili problem

A_GEYiK

Üye
Konular
52
Reaksiyonlar
1
Telefonuma Turkcell hattımı taktığımda şarj 3-4 gün gidiyor. Aynı telefona Avea hattımı taktığımda aynı ölçüde kullanım olduğu, hiç bir değişiklik olmadığı halde şarj yarım gün gidiyor. Bu nasıl açıklanabilir?

Not: Telefon 2006 model Nokia 6680, Turkcell takılıyken herhangi bir problem yok.

Avea takılıyken cep kapatılıp açıldığında "Sim kart reddedildi." diyor. Farklı bir kartı takıp çıkartıp avea tekrar takıldığında kartı kabul ediyor.

mumi o telefon yemiş kafayı yeni al dicem :eek: alır mısın? :D

Telefon neden yesin kafayı? Kartı değiştir desen anlayacağımda... Telefonda başka hatlarda ve kartta sorun yok. İşin ilginç yanı sanki bu telefonun avea kartına bi gıcıklığı var gibi.

ya zaten aveada var bi sorun aslına bakarsan aç şikayet et müşteri hizmetlerine böle böle de...
mesela ben aveayı asla tercih etmem çünkü işitme cihazı takıyorum ben ya acaip bir rahatsızlık yapıyor konuşurken...
boşfer sen kullanma avea at çöpee

"Sorunu çözemiyorsan sorunu yok et." diyorsun. Benim amacım anlayamadığım bu durumu çözebilmek. Çok komplike bir durum yaw.

yok tam ölede demiyorum yaf :D
hangisi iyi güç gösteriyosa onu kullan diyorum :D

bence çekim gücü ile ilgili turkcell2in çekim gücü iyidir standarttır.
ama avea biraz zor çekerse bir öteki baz istasyonuna bağlanır bir ötekine bağlanır. bu değişiklikten ötürüde sürekli telefon kendi kendini günceller güncellediği içinde şarjını bitirebilir.
başka aklıma bişey gelmiyor...

Şimdi şu geldi aklıma: Kart çok eski, Aria olarak ilk çıktığında almıştım. (Aria ve Aycell birleşip Avea olmuştu.) Genelde ekranda Avea yerine Aria yazıyor. (Hangi telefona takarsam takayım.) Bir de Edge olduğunu belirten bir yazı, bu Turkcell'de yok. Bununla ilgili bir şey olabilir mi acaba?

olabilir o ''E'' yazıyı kaybet ayarlardan sürekli aktif görünüyorsundur belki makina kendini sürekli yeniliyordur. Kart'ıda yedek çıkart en sağlıklısı böyle..
hadi kal sağlıcakla....

edge açık ise eğer şarjınızın bitmesi normaldir avea takılı iken edgeyi kapatın muhtemelen sıkıntınız gidecektir ..

Edge kapatılabilir bir özellik mi? Denedim kapatamadım N6680'de. Edge için telefonun da bu özelliği desteklemesi gerekiyor mu? Çünkü aynı hattı Panasonic GD67 model (Tarihi eser bir telefondur) telefona taktığımda şarjda sorun yaratmıyor. (2-3 gün gidiyor şarj) GD67'nin Edge yi destekleyeceğini sanmıyorum. Zaten GD67 de Edge diye de yazmıyor.

N6680'de tüm bağlantıları, konu alımını, wap, bluetoot kapadım, yine de Edge yazıyor.

sorun senin telefonunda.tel.format istiyor.hattan kaynaklı birşey yok.

Sorunu bana sorsan hemen halletmıstık :D edge okdr sarj yemez hattının brıısı 3 g brısınde 3g yok 3 g baglantıı sarjda 1 gune yakın bır farklılık gosterr ayrlardan baglantı ayarlarına gır vee
otomatık olan baglantıyı gsm 1800 lu bsey olmasıı lazım 2. sık oraya al sorun hallolur :D

Boksör, sorun Edge'denmiş. 3G nin şarj yediği doğrudur ama Avea'da 3G açık değil, tersine Turkcell'de 3G açık. Şarjı çok harcayan Trcell değil Avea...

Avea müşteri hizmetlerinde karşıma çıkan hatunun Edge'den haberi yok, 2 kere tekrarlamama rağmen anlamadı ve ben de kodladım. Sonra da bana "Edge ne demek?" dedi. :) Şaka gibi... 6 dakika beni telefonda beklettikten sonra sorunun Edge'den kaynaklandığını ve Edge'nin kapatılması gerektiğini söyledi fakat bunun nasıl yapılacağını bilmediklerini söyledi.

En azından sorunun ne olduğunu buldum, halledemesem de...

Üst Alt