Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teleskopik gözlük ücretini SSK karşılıyor mu?

soner1907

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar...

Ben foruma yeni üye oldumda bişey sormak istiyorum; Ben az görüyorum dolayısıyla görmemi biraz daha iyileştirmek için teleskobik gözlük kullanacağım fakat biraz pahalı bi araç..

teleskopik1.jpg

Ben üniversite okuyorum ve babamdan dolayı sağlık karnem var , teleskobik gözlüğün ücretini sigortadan veriyorlar mı acaba...

Teşekkürler....

Ürünün satıldığı firma bu konuda bilgi sahibidir gibime geliyor?

soner1907

Ürünü türkiyede satan ve muayenesini yapan tek bi kişi var oda doktor :D muayenesini oldum gözlük hazırlanıyor sağlık karnesine yazdı , o gözlüğü kullanmam gerektiğine dair rapor çıkardık hastaneden, faturada verecek okadar... Ücretini ssk.dan veya okuldan alabilmek bana kalıo ama nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum...
Gözlüğün resmini de msj.a ekleyecektim ama ekleyemedim :D Buarada fiyatı 3800 ytl...

Fatura ve sağlık raporunu alıp, ssk sağlık işleri birimine verecek ve bekleyeceksin. Ve ödeme yapmalarını umacaksın.
İstanbul'daysan, SSK Fındıklı'ya teslim edeceksin evraklarını mesela...

soner1907

Teşekkür ederim...
EVet İstanbul'dayım uğraşacam artık inşallah alabilirim... şu üniversiteden alabilme konusu karıştırmıştıda kafamı biraz :D ilk önce ssk.yı bi deneyeyim...

soner selam umarim bu msj okursun

Sana sormak istedigim bir sey var.Bahsettigin teleskopik gozlugu aldin mi
kullandin mi kullani mi ve beklentilerine nasil cevap verdigi ile ilgili ger bildirimlerini ogrenmek istiyorum.Ben de almak istiyorumda almadan once kullanmis birinin yorumlarini almak isterim.ayrica bu fiyat bana hic yabanci degil Ahmet Temel'den mi aldin gozlugu ???

slm emretr umarım sen de bu msjı okursun.bizde ahmet temele gittik gözlük yapılıyo suanda,senin rahatsızlığın nedir.benim eşim rahatsız ben değil.senin yasını ve rahatsızlığını öğrenebilir miyim cevap yazarsan cok sevinirim.

teleskobik gözlük

kardeş babam retinits pigmentoza hastası geçen yıl bir gazete ilanında görerek bu gözlüğü almak için istanbul kadıköy beş yolda boğa heykelinin az yukarısında bir gözlükçüye gittik amasyada (oturuyoruz) gözlüğün fiyatını kurumun karşılamadığını söylediler fiyat olarakta 3 bin lira civarıydı almadan geldik.
daha sonra hacettepe üniversitesindende bu işin yapıldığını duydum ve babamla telefonla randevu alarak gittik. Aynı gün içinde daktor bizi muayene etti ve bu gözlük için uygun raporu verdi ve bize nasıl bir gözlük alacağımızı ve nerden alacağımızı elimize not yazarak verdi. raporlarında 3-4 gün sonraya çıkacağını söyledi biz Ankara dan kızılayda kat optik diye bir gözlükçü var oraya gittik gözlüğün ölçümü yapıldı ve bize 4-5 gün sonra kargo ile yolladılar hemde hiç para ödemeden
yalnız bu gözlükleri bir kişi için sadece bir defa ücretsiz alabliyorsunuz.

soner1907

ben 2003 yılında teleskobik gözlük aldım üniversite öğrencisiydim ve ssk karşılıyordu bulunduğum ildeki göz doktoru tarafından Ankara Ulucanlardaki göz bankasına sevk edildim sigorta maliyeti karşıladı hem uzak hem de yakın için teleskobik gözlük aldım o zaman için 4 milyara mal olmuştu ben 400 milyonununu ödedim. Türkiyede yapılıp yapılmadığını bilmiyorum ama benimki yurtdışından geldi. Maalesef iki gözlüğü de kullanamadım eski gözlüklerime devm ettim.

Re: teleskobik gözlük

crepiss,
Kardeşim hacettepe de hangi doktor bu işi yapıyor ben nistagmus rahatsızyım %20 görmem var bende kullanmak ıstıorum bu gozlugu

Arkadaslar selam

Bende Dr.Ahmet Temel'den teleskopik gozluk almak uzereyim mini teleskopik gozluklerden kulanmis olan arkadaslar varsa ve kullanimi ve sonuclari hakklinda bil verebilirlerse sevinirim.

Diger taraftan bildigim kadariyla bu tip gozlukler SSK tarafindan (ancak ne kadarinin karsilandigini bilmiyorum) karsilaniyor.Bunun icin yapmaniz gereken oncelikle tam tesekkullu bir devlet hastanesinden Teleskopik Gozluk icin heyet raporu almaniz olacaktir.

Selam arkadaşlar. Sanırım teleskopik gözlük ile mini-teleskopik gözlük biraz farklı. Teleskopik çoktandır var ama hantallığı ve kullanışsızlığı yüzünden çok faydalı değilmiş. Fakat Ahmet TEMEL hocanın sattıkları biraz daha teknolojikmiş. Ama ben de daha görmedim ve kullanmadım. Almayı düşünsem de kullanışsız olacağından çok korkuyorum.
Allah aşkına yok mu bu Ahmet hocadan alan kimse?

arkadaşlar ben de % 10 görüyorum. ssk %90 nın mı karşılıyo

Teleskobik gözlükler hakkında genel bilgi ve fiyatlar için bir firmanın sitesi: CEM-FA Optik
Oradan birkaç seçenek:

telespecg18.jpg
G2.2.jpg
K4.jpg
K4vario.jpg
Kbino.jpg

Kbinoadam.jpg
K4binoadam2.jpg

Bir de Prof. Dr. Ahmet TEMEL'in geliştirdiği Minyatür (Çipli) teleskopik gözlükler varmış:

image5871.jpg
image4521.jpg
image2931.jpg

"Son yıllarda normal gözlük camı haline gelmiş olan teleskoplar az görenlerin uzak ve yakın her türlü görme sorunlarının tedavisi için kullanılır.
Yeni teknoloji gözlükler ile; eski teleskopik gözlüklerin kaba, hantal ve ağır görünümü tarihe karışmıştır.
Yeni minyatür gözlükler normal bir güneş gözlüğünden farksızdır, kolaylıkla her ortamda takılır ve hastanın çevresi tarafından fark edilmez."
image5381.jpg
image4541.jpg

"Renkli gözlük camının ortasının delinmesi ile yerleştirilen mini teleskop ile hastanın bütün ihtiyaçları karşılanır"
"2007 yılından itibaren 700’den fazla hastanın kullanmaya başladığı mini teleskopik gözlükler ile “az görmek” artık kader olmaktan çıkmıştır."

SPOT AZ GÖRENLERE YARDIM MERKEZİ: www.azgorme.com
Valikonağı Caddesi Orhan Ersek sk. 15/4 Nişantaşı - İstanbul
tel:0212-246 2599 & 0212-232 4980
e-posta: info@azgorme.com

konuyla ilgili
bilgi verecek yok mu_? bu site tahmin ettiğimden daha pasif çıktı.

Siz üye olduğunuz süre boyunca kaç kişinin sorusuna yanıt verdiniz? Her gün yüzlerce konuda soru sorulıyor, hiç birinin yanıtını bilmiyor musunuz, yoksa "pasif" misiniz? İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına...

Böyle şeyler sahiden de kişisel tecrübe ile değerlendirilebilir ancak. Sıradan bir gözlüğe bile alışmak zordur, kişiden kişiye değişir alışma ve fayda süreci.

Ama kullanan kişilerin tecrübelerini yazması tabii ki çok iyi olur. O tecrübelerin üstüne doktora gidip deneyimlemek çok daha yararlı...

bende nisitakos göz rahatsızlığı var. ben de anzak yüzde 20 görüyorum. ist gittim -ancak ahmet beye diğil- orada hem mini hem de kaba olanları denedim. ancak mini olanlarla pek fayda göremedi, eski tip olanlarla yaklaşık yüzde 65 çıktı
kab oluşunu bir tarafa bıraktım boyutlar değişyor bunlarla nasıl yürünecek nasıl hareket edilecek bilmiyorum. ama yakın için olanı soracak olursanız süperdi nerdeyse normal bire insanin görme mesafesine çıktı
ilerde yakın için olanı düşünyorum çok güzeldi eyer uzak oaln araç kulanmayı kolaylaştırsda önümüzdeki dönemde onu da düşünebilirim

her kese geçmiş olsun

turgutyoldas@WindowsLive.com

uzakdogu-vahsibati;

8 yaşında nistagmuslu kızım var.geçen sene ahmet temelden teleskobik gözlüğu aldık. okulda tahtada yazılanı görmek için tahtanın yanına kadar gidemesi gerekiyordu.Gözlüğü kullanmaya başladıktan sonra artık orta sıralardan rahatlıkla görebiliyoo...Fakat başta gözlüğe alıştırabilmek için çok sıkıntı yaşamıştık.Çevreden gelen tepjkiler kızımı çok rahatsız etmişti.Allah şukür butun bunları aştık .artık rahatlıkla kulanabilyooo. hatta bu senin gözğündeki ne diye soranlarlla dijital fotoğraf makinesi diyeee artık onlarala dalga bile geçebikliyoo. ilk okul 3 . sınıfa geçen kızım kullanabildiğine göre yetişkin herkez kullanabilir diye düşünüyorum. benimle irtıbata geçmek isteyen sarkadaşlar varsa kilic_tr2000@hotmail.com msn den geçebilirler

valla kullanılır kullanılmasına ama bize uzaylı mumalesi yaparlar bir o eksikti derim valla yapıyorsan adam gibi yap dimi igne ucu kadar çip yapıyorsunda kişiye özel gözlük camı yapamıyacakmısın ......

Ben konuya daha yeni dahil oldum ama şunu belirtmek isterimki

Teleskopik gözlüklerin kullanımı genel olarak stabil durumda olmanızı gerektirir.
Yürürken yada hareket halindeyken bu gözlüklerden verim alınamaz.
Ama bunun dışında yakında görüş kaliteniz muayene ve montajın kalitesini iyi olarak kabul edersek oldukça iyi olacaktır.
Uzakta ise yakına göre bir miktar görüş kalitesi düşsede gözlüksüz halinizden kat kat iyi olacakları bir gerçek !!!!!!

Ben Ankarada optisyenim kullanan müşterilerimden ve tecrübelerime dayanarak sizlere bunları söyliyebilirim.

Diğer bir konu AhmetTemel den çok bahsedildiğini görüyorum
Kendi çevreme baktığımda, onun yaptığı iş ve işcilikten memnun olanı görmedim. Kullandığı malzeme her nekadar estetik görünse de kullanışsız ve zaten zor olan durumunuzu daha da zora sokma ihtimali çok yüksek. En başta böyle bir montajın gözlüğün iç tarafına yapılması başlı başına bir risktir.
Göz bebiğinizin hemen bir kaç milim üstünde duran bir cisim ne kadar mantıklı gelir size ?

valla arkadaşlar eğer teleskopik gözlük istiyorsanız. kadıköy de dr sezen akkaya yı bulmanızı tavsiye ederim gerçi muayene randevusu almak biraz zor oluyor 1ay sonraya falan randevu veriyor ama gerçekten çok ilgileniyor 1 saat falan muane ediyor. bütün alternatifleri gösteriyor muayene ücreti çok düüşük 75 tl bir degözlüğü 2 ay falan bekledik ama değdi

sorun beklemek deyil betül sonuç nedir hastalıgın nedir tedavi yöntemı nedir ne yazdı ne aldın yoksa ben doktorun karsışına geçtigimde doktor susuyor ben konuşuyorum bende nistagmus var ve tecrubelerım doktordan fazla :))) o yüzden konu teleskopık gözlük ssk karşılıyor biliyorum ama önce doktordan ve heyetten o gözlük almak için rapor çıkartıyorsun onla firmaya muracat edip parasını ödüyor ve ssk geri ödemesini bekliyorsun yada reçeteyi onaylatıp aldıgın firmaya veriyorsun o tahsil ediyor diye duydugum oldu 2 yıl öncesinde prosodür şimdi ne konumda bilmiyorum eskiden ilaç raporu için bile 2 hafta beklerdim şimdi 1 saatte veriyorlar...

Cihangir kardeşim ben de nistagmus hastalığı var. 65 yaşındayım emin ol ki insan bu yaşa gelince doktor tecrubesi epey artıyor. zaten tedavisi yok. dr sezen akkaya ya bunun için gittim. çünkü görmem %15 - 20 civarlarında teleskopik gözlük aldım. görünmediğim dr kalmadı aldığım bu gözlükle oldukça iyi seçebiliyorum. gazete okuyabiliyorum, televizyon izliyorum üstelik çok belirgin bir gözlük değil ama normal gözlük gibi de kibar belli olmayan bişey değil orada zaten hepsini asistanı gösteriyor. raporla ilgili orda yolgösteriyorlar çünkü görme oranına göre bunlar degişiyor

eşimin sag gözü hiç görmüyo sol göz se yüzde elli bu gözlük le görebilirmi

ankara akderede göz saglıgımerkezi varmış
400 lira muayene parası işe yararmı biliyomusunuz
,

Evet Arkadaşlar ben Ahmet Temelden aldım estetik teleskobik gözlüğü

yakın zamanda teleskopik gözlük alan var mı?sosyal güvence karşılıyor mu?sosyal güvenceden yararlanarak alan arkadaşlar hangi hastaneden aldınız?çok soru sordum :) cevaplarsanız sevinirim.hakkınızı helal ediniz

Merhaba, teleskopik gözlük hakkında sizden detaylı bilgi almak isteyorum yardımcı olabilir misiniz.rica etsem numaranızı alabilir miyim

Üst Alt