Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Televizyon ve gazetelere ÖMSS ile ilgili yeterince yer vermedikleri için bir sitem

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Televizyon ve Gazetelere ÖMSS İle İlgili Yeterince Yer Vermedikleri İçin Bir Sitem...
Arkadaş Ben Kendi Çabamla Aşağıdaki Yazıyı Yazdım ve Önce Buraya Koymak İstedim
Sizlerin de Değerli Fikirlerini Almak İçin Aşağıdaki Yazımı Tüm Ajanslara Haber Kanallarına ve
Gazetelere Göndermeyi Düşünüyorum.
Yazım Kendi Adıma ve Tüm Engelli Kardeşlerim Adınadır O yüzden İlginizi Alakanızı ve
Değerli Düşünce ve Fikirlerinizi Bekliyorum...

Değerli Basın Mensupları

29 Nisan da Yapılan ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) Sınavına Girmiş Engelli Bir
Vatandaşım.
Sizlere Bu Yazıyı Yazmakta ki Amacım! Bizlerle İlgili Yapılan Haberlere
Birazcık Daha Fazla Yer Vermeniz, Gazeteleriniz de ve Televizyonlarınız da ve Biraz
Daha Fazla Özen Göstermenizdir.
Bizler Hayata Engelli Olmayan İnsanların Başladıkları Yarışın 3 Sıfır Gerisinden
Başlayan. Hayatta Önümüze Çıkan Sayamayacağımız Sayılamayacak Engelleri
Kendi Çabasıyla Gücü Yettiğince Aşmaya Çalışan İnsanlarız. Bilmem Farkında mısınız?
Umarım Farkındasınızdır! Neden Bu Şekilde Yazdığımı Anlayamamış Merak Etmiş Olabilirsiniz Durun Ben Size Nedenini Açıklayayım.
Koltuğunuza Yaslanın Sakin, Sakin Okuyun ve Derin, Derin Düşünün Lütfen
Bizler Yılda Bir Defa Oda Dünya Özürlüler Gününde Hatırlanan Sokakta İşte
Okulda Görüldüğünde Farkına Bile Varılamayan İnsanlarız.
Sizlere Ben Şahsım Olarak Hayatta Yaşadığım Önüme Çıkan Türlü, Türlü Engeller den
Bahsetmeye Çalışsam. Bu Yazımda Her Birini Sıralamaya Çalışsam Ne Sayfalar Yeter Sıkıntılarımı Yazmaya Ne Kelimeler Yeter İçimde Kopan Fırtınaları Anlatmaya,
Nede Siz Günlerce Zaman Ayırıp Okumaya ve Anlamaya O yüzden Kısa Keseceğim.
Sizler den Kendi Adıma ve Tüm Engelli Kardeşlerim Adına Rica Ediyorum Hatta Kendi Adıma Sizlere Yalvarıyorum! LÜTFEN

Sizlerden Tek İsteğim, İsteğimiz Hatırlanmak Ama Yılda Bir Kere Değil Bizlerle Biraz Daha Fazla İlgili Olmanız Bizlere Biraz Daha Fazla Zaman Ayırmanızdır.
Bizlere Gazeteleriniz de Biraz Daha Fazla Yer Ayırmanız Bizlere Televizyon Kanallarınız da Birkaç Dakika Daha Fazla Yer Vermenizdir. LÜTFEN!

Çığlıklarımıza Kulak Veriniz.
Sizlere Çok Basit Bir Örnek Vermek İstiyorum…
ÖMSS Sınavımızla İlgili Bile Ne Televizyonlarınız da Ne de Gazeteleriniz de Bizleri
Tatmin Edici Bilgilendirici Haberler Yapmadınız.
YGS (Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı) İçin Günlerce Haberler Yaptınız ÖSYM’nin Kamuoyuna Duyurduğu Her Kelimeyi Öğrencilerin Yapacakları Her İşlemlerde Televizyonlarınız da Saatlerce Yer Verdiniz Gazetelerinizde Sayfalarca Köşe Ayırdınız. Geçtiğimiz Günlerde Başlayan ve 3 Ağustos da Sona Erecek YGS Tercihleri İçin Bile Saatlerce Bilgilendirici Yayınlar Yaptınız.
Sizlere Kesinlikle Kızmıyorum Hatta YGS Girmiş Öğrenciler Adına Bu Duyarlı
Davranışınızdan Dolayı Sizleri Samimiyetle Takdir Ediyorum Bu Programlarla İlgili Lütfen Yanlış Anlamayın Ancak.

Bizlerin Sizleri Yanlış Anlamaması İçin Lütfen Televizyon Kanallarınız da ve Gazeteleriniz de Birazcık da Bizler İçin Yer Ayırın LÜTFEN! Rica Ediyorum Sizlere.
Bildiğiniz Üzere ÖMSS Tercihlerimiz 11 Temmuz da Başlayıp 20 Temmuz da Sona Ermiştir. ÖSYM’nin Yapmış Olduğu Bir Çok Sınavların Tercihleri En Erken 4 En Fazla 10 Günde Açıklanmıştır İsterseniz Kontrol Edebilirsiniz. Fakat Bugün 12. Gün Olmasına Rağmen Ne Televizyon Kanalların da Ne Gazeteler de Ne De ÖSYM’nin Sitesinde Her Hangi Bir Açıklama Yapılmamıştır.
Bizler Neden Hep 2. Sınıf İnsan Muamelesine Tabi Tutuluyoruz Bunu Anlamak İnanın
Çok Güç Bir Durum Bizler Bu Yapılanlara Bir Anlam Veremiyoruz.
Lütfen Bizlere Yardım Edin Bizlere Birazcık Daha Fazla İlgi Gösterin Bizlere Birazcık Daha Fazla Özen Gösterin. Bizlere Birazcık Daha Fazla Zaman Ayırın. LÜTFEN
Rica Ediyorum.
Ve Hatta Kendi Adıma Sizlere Yalvarmaktan Başka Çare Bulamıyorum Bu Yazımı
Dikkate Almanız İçin Lütfen Sesimizi Duyurun.
ALLAH (c.c.) Korusun Günün Birinde Sizler Ya da
Yakınlarınız da Engelli Olabilirsiniz Unutmayın Ki Her Sağlam Sağlıklı Birey
Daima Bir Engelli Adayıdır.

Sizlere Bu Yazıma Zaman Ayırıp Okuduğunuz İçin Ben ve Bütün Engelli Kardeşlerim Adına Çok Teşekkür Ediyor ve Umutla Atacağınız Adımları Bekliyoruz…
Saygı ve Sevgilerimle…

Özrü olmayan insanlar, politikacılar, muhabirler vs. özürlü olanın halinden ne anlar? :)

Kardeş sen hangi tv kanalını izliyor ve hangi gazeteyi okuyorsun merak ettim açıkçası. Hazır elin değmişken hala haber alamadığımız Suriye yakınlarında düşen keşif uçağımızla ilgili ve kesintileri tam yapıldığı halde toplamda 7 Tl. ödeme çıkan KEY mağdurları hakkında da bilgi iste. aklıma gelen bunlar.
Şaka bir yana; sınavı açan belli, yapan belli, sonucu açıklayacak olan belli. Basından ne bekliyorsunuz anlamıyorum. İnternete girebildiğine göre www.hurriyet.com.tr yazacağına www.osym.gov.tr yazacaksın browserin adres satırına bu kadar basit.

hayalet73;
Amacım Sadece ÖMSS İle İlgili Haberler Değil Hayatımızın Tümüyle Alakalı Haberlerinden Hep Göz Önüne Getirilmesi Herkesin
Yaşadıklarımızdan Haberdar Olması ve Daha Bilinçli Engellisine Daha Saygılı ve Anlayışlı Bir Toplum Olma Konusunda
Medya ya Çok İşler Düşmektedir Bunun Yolu da Engellilerle İlgili Daha Fazla Haber Bilgi ve Sorunlarının Dile Getirilmesi Gerekiyor
Yazımı Tekrar Okumanı Tavsiye Ediyorum Sadece ÖMSS Değil Sadece Onu Baz Aldım

frankenstein;
Çok Doğru Söylemişsin Kardeş Toplum O Kadar Bilinçsiz ki O Kadar Duyarsız Ki Bizlere Kahroluyorum Düşündükçe

konu sahibi arkadaş,
yazın çok güzel olmuş ellerine yüreğine sağlık ama sana birkaç tavsiyede bulunmak isterim
1.si bu yazında iki kez yalvarıyorum ifadesini kullanmışsın, neden yalvarıyorsun/yalvarıyoruz ki? sen de insansın o da insan, senin ondan ne eksiğin var? bu yalvarıyorum ifadesi onların gözünde engellilerin daha da acınacak varlıklar olduğunu birkez daha kanıtlar gibi oluyor ki böyle br durum söz konusu değil
2. nokta ise, yazında Türkçe dil ve imla kuralları konusunda hatalar mevcut bunların düzeltilip basın yayın organlarına en düzgün şekilde iletilmesi, dikkate alınma açısından daha etkileyici olur. "Ben engelli olabilirim ama aciz değilim, cahil değilim ve benim de diğer insanlardan bir eksiğim yok hatta fazlam bile var, en az sizin kadar bilgili ve kültürlüyüm ve bunun atıl kalmasını istemiyor, topluma katkıda bulunmak istiyorum" dercesine etki eder okuyanlara...
lütfen bu eleştirilerimi yanlış algılamayın maksadım en doğru ve etkili şekilde yazınızın okunması ve belki sizin vesilenizle insanların dikkatinin çekilmesi...
saygılar...

gul2011

Öncelikle Zaman Ayırıp Yazımı Okuduğunuz ve Yaptığınız Samimice Yorum İçin Çok Teşekkür Ederim.
Yalvarmak Kelimesi!.. Çok Özür Dilerim Sizleri İncittiysem Yazımı Tekrar Düzelttim ve Kendi Adıma Yalvardım Sizleri Tenzih Ederek.
Amacım Engellileri, Küçük Düşürmek Değil Sadece Vicdanlarını Titretip Konuya Gereken Hassasiyetlerini Sağlamak.
Gerçekten İnanın Başka Hiçbir Kötü Niyetim Yoktur.
Gereken Hassasiyetin Gösterilerek Bizlere Medyaların da Daha Fazla Yer Vermelerini Sağlamak ve Toplum Bilinçlenmesi.
Düşünsenize Toplum Ne Kadar Bilinçlenirse Bizlerin Yaşadığı Sıkıntıları Medya Aracılığı İle Ne Kadar Bilirse Bizlere Olan Saygıları Artar.
Bizlere Acıyarak Değil de Bilinçli Olarak Saygı Gösterilse
Örneğin: Engelli Otoparkları Sadece Bizlere Ait Olsa
Örneği: Trafikte Bizlere Birazcık da Olsa Daha Fazla Saygı Duyulsa
Örneğin: Hastaneler de Bizlere Daha Fazla Saygı Duyulsa Daha Fazla Öncelik Verilse (Poliklinikte Doktoruma Muayene Olacağım da İçerideki Hasta Rahat Çıksın Onlara Rahatsızlık Vermeyeyim. Diye Kapıya İyice Yanaşmayıp Biraz Uzağın da Beklerken, Bunu İstismar Edip İçerideki Hasta Çıkar Çıkmaz. Benden Önce (Bana Hiç Saygısı Olmadığını Gösterip) Bilinçsizce Odaya Dalan, ve Doktorum Tarafından Dışarı da Engelli Hasta Varken Sen Neden Dalıyorsun, Çık Dışarı Engelli Hasta Önceliklidir Diyen Doktora Hava Yapan Bilinçsiz Cahil İnsanlar. Aklıma Geldi Biran ) vb. Şeyler Ardı Ardını Takip Etse
Biz Engellilerin Yaşam Standartları Biraz Daha Yükselmiş Olmazmı?

İmla Kurallarına Gelince: Haklısın Biliyorum Hatalarım Vardır Fakat İlkokul Mezunuyum İmla Kurallarını İnternetten Araştırmama
Rağmen Benimseyemedim, Özümseyemedim Onun İçin Kusura Bakmayın Lütfen Ancak Bu Kadar Geldi Elimden!..
Saygılar...

gazetecilere şunu soruyorum ygsye varda ömssye yoh mi:D

hiç bir gazete ömssye bile yer vermedi bırak soruları

sınava girenler ne olacak

tvde bile ömss soruları yayınlanmıyor neden acaba

Aynen Kardeşim YGS'ye Gösterilen İlgi ÖMSS'ye Yarısı Bile Gösterilmedi Maalesef...

merak etmeyin ayın 10unda manşetlerde olucak
sonuçta kuraları başbakan çekiyor haberlerde çıkar mutlaka

biz kendimizi ne kadar ciddiye alıyorsak onlarda o kadar alıyor..kimseyi suçlamıyalım öz eleştirimizi yapalım..hakı arayalım birlik olalım.bireysel düşünmeyelim.

ygsye gelince şapır şubur ömssye gelince yarabbi şükür bu ne yaa medyaya bak

Bu durumu konuyu kaç defa dile getirdim magazin peşinde koşmakatan kimse ilgilenmediki.....Bana mualif olanlarınad nerdeyse hepsi de atandı.....sitede şimdi daha örgütlü daha dikatli olma zamanı....

bize ne demet akalından bize ne mankenlerden bizim için önemli olan ömss ömssye yer vermeyenler bize ne ünlülerden ömss önemli ünlüler önemsiz benim için

tosun paşam bizim sitedekilerde ömss nin magazini peşindeydi

ömss de nekadar lüzumsuz konu var 20 sayfa yorum ....nekadar değeli konu var 2-3 sayfayı geçiremedik...

Üst Alt