Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temel ve Hazırlayıcı Eğitim..?

bayz

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba kardeşler,
Ekim 2016 ortasında MEB-Ankara'da işbaşı yaptım. Aday temel eğitimi hala gelmiş değil, ilçeyi aradım onunla il ilgileniyor dediler, ili aradım ilgili birimi bu hafta başlayacaktı diye bir şeyler mırıldandılar, müdürün ilçeye yazı yazacak dedi, işte şöye böyle personelimiz var temel ve hazırlayıcı eğitim alması hususunda vesair, müdüre söyledim ama pek makul görünmedi bu ikimizin de. Zamanı gelince biz size bildiricez diye bir cevap gelirse müsrif bir yazışma olur.

Benimle aynı zamanda kuruma giren arkadaşlar ne durumda? Ya da adaylığı kalkmış arkadaşlar bu işin prosedürü nedir? 6 ay oldu hiç hareketlenme yok.

Teşekkürler.

Merhaba,

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğüne atandım Ekim 2016 ortasında işe başladım 08.03.2017 de sınav oldu sınavdan 1 ay önce Aday temel eğitim sorularını sitede yayımladılar Kamu Akademi Eğitim Portalı: Siteye giriş yap sitesine girip soruları buradan çözdük vize olarak geçti her sınavdan 60 puan ve üzeri almak gerekiyor soruların cevapları site içerisinde yer alıyor. Adaylığın kalkması 3-6 ay arasında değişilik gösterebilir dendi.

Sınavı il yapar fakat ilçe milli eğitim yada ilçedeki okullarda çalışıyor iseniz ilçe milli eğitimde hizmet içi eğitim bölümüne bakan kişi il milli eğitime yazı yazması gerekir ilçemizde aday memur var eğitim alması gerekiyor. Benim sana tavsiyem kafana takma en önemli olan şey atanmandı atandınya gerisi gelir devlette bazen işler yavaş yürür ama gideceği yere muhakkak varır bu eğitim formalite gibi birşey sadece devamsızlık yapanlar kalıyor ertesi seneye tekrar gitmek zorunda kalıyor yoksa sınava giripte 60 altında alan duymadım.

[FONT=&quot]657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan "[/FONT]Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." hüküm uyarınca aday devlet memurluk süresi 1 yıldan az 2 yıldan çok olamaz.

Myserty94

Bende Giresun Halk Sağlığındayım bizim sistem USES üzerinden ve maalesef hiç bir soru sınavda çıkmadı kendi çabalarımla geçtim sınavı şimdi hazırlayıcı eğitime başladık bakalım o ne zaman olucak..
Bende 15 kasımda iş başı yaptım 10 martta temel eğitim sınavına girdim geçtim şimdi ise hazırlayıcı eğitime giricez, adaylık zaten 1 yıl içinde kalkar sabırlı olmak gerek..

Üst Alt