Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temmuz 2014 evde bakım maaşında kimler gelir hesaplamasına dahil edilir?

mrtgbn

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar MErhaba,

2014 Temmuz ayından sonra gelir hesaplamasındaki değişiklik sadece evde 2. engelli içinmidir?

Kiimler gelir hesaplamasında dahil ediliyor bilgi alabilirmiyim.

Aynı ikamette oturan herkes gelir hesabına dahil edilecektir, evet söz konusu durum aynı evde 2 kişi evde bakım maaşı alıyorsa 2. kişi 3 sayılacak yani mantık yürütüldügünde 2 engelli olan evde 4 kişi yaşıyorsa 5 kişi hesaplanacak

ama gelen memurlar hala herkezii saymıyor, biz bu yüzden alamıyoruz.

eşim annesine bakıyor ve eşimin ennesi kocasından ayrı,
eşimin kuzeni yani baba tarafından olan kuzeni saymıyorlar. ikametkahını özürlü ile ayı adre almamıza rağmen gelir hesaplamaya dahil etmiyorlar.

BİMER alo 150 aracılığıyla şikayetçi ol. 2828 Sayılı Kanun ek 7. maddesinde yapılan yeni değişiklikle ve yine aynı kanun geçici 10. madde gereği artık 1. temmuz itibariyle evde bakım aylıklarında gelir değişikliği ve gelir durumunun tespit edilmesinde ek 7. madde hükümleri geçerli olacaktır. yani gelir durumunun tespitinde hanede herkes gelire dahil edilecektir artık. birden fazla bakıma muhtaç engelli varsa hanede, 2. engelli 2 kişi sayılacaktır.
yeni yönetmelik yayınlanmaması kanun hükümlerini es geçmeleri anlamına gelemez!

il müdürlüklerinin hazırlıksız olacagını zaten yazmıştım daha önce. korktugum başıma geldi. iş sizlere düşüyor. hem alo 150 bimer hattıyla şikayetçi olun.

hem de aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli ve yaşlı genel müdürlüğünü arayın. Mümkünse Aylin Çiftçi ile görüşün: Engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğü iletişim bilgileri: Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü |

görüşmelerinizde ve yazışmalarınızda şu verdiğim bilgileri soyleyin/yazın:http://www.engelliler.biz/forum/evd...r-hesaplamasi-degisiyor-mu-3.html#post1451325

genel müdürlüğü ararasanız il müdürlüklerindeki problemleri onlar çözer. daha doğrusu çözmek zorunda! Ortada bir Kanun var ve bu Kanun'un sizlere tanıdığı haklar var! yeni yönetmelik yayınlanmadı vs gibi mazeretler bu haklardan yararlanmanıza engel olamaz asla!

melek hanım

Aylin hanım görev değişikliği yapmış, başka bir müdür gelmiş onunla görüşmek için randevu almak gerekiyormuş

verdiğim iletişim bilgilerinde engelli bakım hizmetleri daire başkanlığı telefonu var. daire başkanlığını ara. bulmazsan da santrale konuyu anlat ilgili birimden ilgili bir kişiye baglasınlar seni. zaten ben de aramaya çalışacagım birazdan.

kalem hanım anlattım, Çok yogun telefon trafigi var diyor,
kimseye baglamadı kendi bildigini anlattı bende kızdım kapattım telefonu.
yazık bu millete. kimseyi Allah bakıma muhtaç etmesin
%90 engelli birine sen nasıl 540 TL gelir hesabı koyabilirsin ya. ne şaçma bir durum .

Ortada Kanun hükümleri var net ve açık! sizlere (ilgili kurumlara) 1 temmuz'a kadar mühlet verilmiş! yani 1 temmuz2a kadar eski mevzuat hükümleri uygulanıyordu geçici 10. madde gereği. 1 temmuz itibariyle de ek 7. madde hükümleri devreye girecekti. bunu bile bile hiç hazırlık yapılmamış! İl müdürlükleri hazırlıksız durumdan haberdar değil! böyle resillik olur mu yahu!

alo 150 bimer hattını ara. bu durumu anlat ve şikayetçi ol.

kalem hanım bizim başvurumuz nisan ayı oldugu için acaba 1 Temmuzdan sonraki yasadan faydalanamıyor olabilirmiyiz.?

çözüm bulmaya çalışıyor, biri var diyor digeri yok diyor,
Heyetinyanında arıyorum 183 ü telefonda ben konusuyorum onlar dinliyor, Telefondaki evet herkez gelire sayılıyor diyor, Heyet yok bilgimiz diyorr.

heyetin suçu yok! hazırlık yapmamış il müdürlükleri. Bu da genel müdürlükten kaynaklanıyor! yeni yönetmelik yayınlanana kadar genelge vs yayınlayarak işi çözebilir il müdürlüklerine bilgi verebilirdi!

evet, sen de yararlanıyorsun. nisan'da başvurman bir şeyi değiştirmez. sonuçta gelir değişikliklerinde de 1 temmuz itibariyle ek 7. madde hükümleri geçerli geçici 10. madde gereği.

diyelim ki sen önceden aylık alıyordun. heyet geldi. evde hanede herkesi gelire dahil etmek zorunda. eger bu hesaba gore hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı aşıyorsa aylığın kesilir.

Genelge yayınlanmış bile:)

Kelebek şuradaki Genelge'yi buraya aktarabilir misin ablam ben aktaramadım:)Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı |
  • lakin genelge'yi sosyal yardımlar genel müdürlüğü yayınlamış. neysa bu konuya girmeyim. sonra bakarız.
  • bU genelge'ye göre yürürlükte olan yönetmelik hükümleri yeni yönetmelik yayınlanıncaya kadar geçerli olacak ama ek 7. madde hükümleri de dikkate alınacak:) yani hanede herkes gelire dahil edilecek. ve birden fazla bakıma muhtaç engelli varsa 2. engelli 2 kişi sayılacak. nokta:)
genelge şöyle diyor çünkÜ:)

"Bu tarihten sonra da yeni bir yönetmelik yayınlanana kadar, kanun değişikliğinde getirilen muhtaçlığa ilişkin gelir hesaplamasında hane yaklaşımı ve hane içinde birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması halinde, birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engellinin iki kişi sayılması hükümleri de dikkate alınmak suretiyle söz konusu yönetmelik düzenlemeleri çerçevesinde İl Müdürlükleri tarafından yürütülmesine devam edilmesi,
..."

yani Kanun hükümlerine uyması konusunda il müdürlüklerine valilik aracılığıyla genelge gönderilmiş. yeni gönderilmiş genelge.

NOT: Genelge'yi de kopyalamışım aslında dosya olarak açılıyormuş meger: Genelge için bkz:

melek hanım, bu genelge'yi sosyal yardımlar genel müdürlüğünün yayınlamış olması ne anlam ifade eder ? sorun varmı?

hayır sorun yok. il müdürlükleri genelge'ye uymak zorunda. zaten genelge 2828 sayılı kanun ek 7. madde hükümlerinin uygulanması konusunda bilgilendirme amaçlı. yeni yönetmelik yayınlanana kadar ne yapacakları anlatılmış il müdürlüklerine.

sosyal yardımlar genel müdürlüğünün bu genelgeyi yayınlaması evde bakım aylıklarına bu genel müdürlüğe aktarıldığının göstergesi. ama evde bakım aylıkları ile ilgili iş ve işlemlere yine il müdürlükleri bakmaya devam edecek.
evde bakım aylıkları ödenekleri ise 31 aralık2a kadar engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğü tarafından ödenemeye devam edecek.
ama 1.1. 2015 tarihinden itibaren evde bakım aylıkları ödenekleri de sosyal yardımlar genel müdürlüğünden ödenmeye başlayacak artık.
bunların sizleri etkileyen bir yönü yok.
en azından evde bakım aylıklarına il müdürlüklei bakmaya devam edecek burası güzel:) vakıflara taşınsaydı daha fazla kaos olurdu.

evet, il müdürlüklerine ulaşmıştır. internet ortamında dağıtılıyor nasılsa genelge:) ama yine de il müdürlüğünde haberleri olmazlarsa genelgeden bahsedin. aile ve sosyal politikalar bakanlığı sitesinden mevzuat bölümüne girip genelgelere baksınlar.
genelge sitede yeni yayınlandı. il müdürlüklerinden de hazırlıksı olduğu yönünde bilgi aldım. alo 183 de söylemişti hazırlıksı oldukları konusunda zaten. o yüzden il müdürlüklerine genelge'den bahsederseniz işinizi halledersiniz.

bakim parasi

Aile geliri hesabi kalkacak diyorlar bilgisi olan. Varmi

Akyol kardeşim bir ara öyle vaatler vardı ama Son yaşanan siyasi olaylar veya başka nedenlerden dolayı Gelir testini kaldırmadı eskisi gibi halen devam ediyor ve Hükümet aksini söyleyene kadar devam edecek gibi görünüyor

şuan için öyle bir düzenleme yok asılsız haberlerede itibar etmeyin bence temmuz 2014 itibariyle aile kişi başına düşen gelir kriteri 540 liradır bilginiz olsun

Kalem hanım !evde bakım maaşı gelir hesaplamasında ,emekli maaşındaki ek ödeme tutarları da dahil ediliyormu maaşa ??

arkdaşlar bize sosyal hizmetlerden teblikat geldı 1 ay gelır geçmiş bakımlar kesildi ben yerine gittim durumda yanlışlık var dedım e şirenin dökümanı g ötürcem inat edıyorllar oğlun 2 ay calışmış gözüküyor dediler sen bizden iyimi bilcen hesplamayı diyor memur 2 engellı kardeşimde alıyor bakım parası 846 tl ceza geldı bende ödeyemeyeceğimi söyledım durumumu anlatttım onlarda ödeyemedğine dair dilekce yaz dediler ben de yazdım bu cezayı ödemek zorundayımmı cevaplarmısınız rica ediyorum

arkadaşlar 2 gün lük çalışmayı bildirmeliyizmi birde gelir sayılırmı

içimie şüphe girdi billenn lerden rica ediyorum

ama gelır geçmıyor

Üst Alt