Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temmuz'da ÖTV indirimi olacağı söylentisi hakkında bilgisi olan var mı?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar temmuzda sıfır araclarda ÖTV indirimi olacağı hakkında bilgisi olan varmı öyle bir olasılık varmı öyle bir duyum aldık ne derece doğru konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

Bu durum engellilerin ÖTV istisnası ile aldıkları araç fiyatlarını etkilemez.
Şu anda konu hakkında söylentiden başka somut bir şey yok.

Ufukalp abi engelliler olarak değildi sorum böyle bir durum varmı acaba sadece onu öğrenmek için sormuştum

temmuz da % 7 zam var. 0 km araç bayilerin elinde yok alacak kişiler 2 ay sıra bekliyor.bu durumda sence ötv indirimi gelir mi ? bence GELMEZ...

Gelme ihtimali yüksek. Çünkü bayiler zor durumda. Yaklaşık 3 aydır zarar ediyorlar. üretim başladı ancak ekonomi çok bozuk işyerleri birer birer kapanıyor. siz piyasada atıp tutanlara şuan is yeri olan kesimin yüzde yetmişi zarar içerisinde öyle piyasada para çok degil.
düşüncem budur.

kredi faizlerini düşürdüklerinden ötv indirimini vermezler

3 Hafta önce bir yakınımıza araç almaya gittik ve bunu ben bizzat sordum. ÖTV indirimi gelecek ancak indirip ne kadar gelirse üzerine bir o kadar zammı firmalar koyacak dedi. Kısacası sadece lafta indirim olacak kağıt üzerinde yansıması olmayacak hatta zamlanarak araba fiyatları artmaya devam edecek.

Mrcharming34

OYDER başkanı bu konjonktür de beklemekdiklerini söyledi.
Kaldı ki bende beklemiyorum.

Sadece şu olabilir, biliyorsunuz ÖTV tutarları için araç satış dilimleri belirleniyor her yıl. Son zamlardan sonra şuanda neredeyse bütün araçlar %50-%60 ÖTV ye giriyor. Ancak Devlet her yıl bu dilimleri yeniden düzenliyor. Yıl sonuna doğru bu düzenlemeyi yapabilirler. Buda düşük fiyatlı satılan araçların alt kademe ÖTV dilimine düşmesini sağlayabilir.

Muhtemelen sizin duyduğunuzda budur.

Ancak bu durum Devlet'in aldığı vergiyi bir parça azalttığı için genelde geç yapılır.

Bu durum ÖTV'siz araç alımını etkilemez. Ancak özellikle düşük satış fiyatlı araçlara talebi arttırabilir ve zaten bulunmayan araç piyasasında araç bulmak daha da zorlaşabilir.

Ben 2-3 yıldır söylediğim gibi, engelli arkadaşlar hakları bittiyse, bütçeleri varsa zaman kaybetmeden araçlarını değiştirsinler, nacizane önerim :)

ufuk kardeşim benim sağlık kurulu raporumda ''Her iki kalçada ileri derecede hareket kısıtlılığı nedeniyle sadece hareket ettirici aksamda özel donanımlı, otomatik vitesli taşıt kullanması gereklidir.'' ibaresi olduğu halde bugün engelli ehliyeti almak için girdiğim kurulda Sürücü adayları ve sürücüler için Sağlık raporu belgesinin arkasına herhangi bir kodlama yapılmadan mavi bir kaşe ile ''2. Grup Özel Tertibat Olmadan Araç Kullanabilir'' şeklinde kaşe vuruldu ve komisyondaki 6 tane hekim imzası var. sorum şu engelli sağlık raporum da ki ibarenin tam tersi bir karar verilmiş olmuyor mu burada bir çelişki yok mu. bu durumda ben ÖTV muafiyetinden faydalanamam mı. sonuç olarak izlemem gerekli yol ve yöntem ile ilgili bilgi verirseniz. sevinirim. iyi geceler dilerim

Cakirergul
ÖTV istisnası için söz konusu ibareyi içeren engellilik sağlık kurulu raporu ile, ehliyette hareket ettirici aksamda araç uyarlama kodu birlikte gerekmektedir. Bunlardan biri olmadığı takdirde ÖTV istisnası da mümkün değildir.
İl sağlık müdürlüğü komisyonu sizin araç kullanmak için hiç bir ek donanıma ihtiyacınız olmadığına, hatta 2.grup sürücü olur diyerek kamyon, otobüs gibi engellilerin kullanmasının mümkün olmadığı araçları bile kullanabileceğinize karar vermiş.
Bu durumda ÖTV istisnasından yararlanarak araç almanız mümkün değil.
İl sağlık müdürlüğüne başvurarak komisyon kararına itiraz edebilirsiniz.

teşekkür ederim bu tezatlık değilmi birde itirazımdan bir snuç alabilirmiyim yoksa boşa kürek salamayım mı

ufukalp bir sorum daha olacak. bu %53 olan engelli raporum ile emlak vergisinden ve MTV den muafiyet olurmu cevap verirsen sevinirim

Cakirergul
Sonucu tahmin etmek mümkün değil, ne sizi tanıyor ne de durumunuzu biliyorum.
Elinizdeki %53 oranlı engellilik sağlık kurulu raporu ile emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilirsiniz. Bunun için üzerinize kayıtlı tek konut olmalı ve bu konut 200 m² nin altında olmalı.
Ama mevcut durumunuz MTV muafiyeti için uygun değil.
Çünkü MTV muafiyeti %90 altında raporu olan engellilerin aracında özel tertibat olması şartı vardır. Sizin ehliyetinizde ise herhangi bir araç uyarlama kodu yoktur.
Elinizdeki engellilik sağlık kurulu raporuna dayanarak aracınıza özel tertibat yaptırsanız bu kez de o ehliyet ile araç uyumsuzluğu engel olur.

Üst Alt