Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tens cihazı kaslarımdaki zayıflığa iyi gelir mi?

lillybell

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aranızda tens cihazı kullananlar varsa bana görüşlerini yazabilirler mi? Gerçekten bir fayda sağlıyor mu?
Piyasada bir sürü farklı tens cihazı var.Ucuzu pahalısı, 2 lisi 4 lüsü... Nasıl bir şey almalıyım kaslarmdaki zayıflık için?
En çok merak ettiğim fark yaratıp yaratmadığı.
Bilgilendirirseniz sevinirim.

Parapleji misin? Hareket seviyesi nedir? Kaç yıldır paraplejisin?

Şöyle diyeyim walker yardımıyla kalkıp yürüyorum ama oldukça zor ve yavaş.Ve sağ bacağım soldan daha kötü.Bazen neredeyse hiç kaldıramıyorum.Özellikle dizden çekemiyorum kıvıramıyorum.O nedenle belki tens cihazı diz kaslarımı çalıştırabilir mi acaba diye düşündüm.Valla ne kadar zamandır böyleyim?Bana 100 yıl gibi geliyor ama 12 yıl oldu :)

Bence sizin yürüyor olmanız zaten yeterli katkıyı yapıyordur. Yürümekten daha faydalı hiç bir şey olamaz. Ama o cihaz hiç bir işinize yaramaz da diyemem. Yürüyor olmanız cihaz biraz fayda yapar diye düşündürtüyor bana.
Yerinizde olsam bir fizik tedavi doktoruna giderim danışırım. Mümkünse Çapa'daki fizik tedavi birimine mesela...
Not: Onlar ne diyorsa yapın demek değil bu. Danışın, akıl ve tecrübe süzgeçinizden geçirin önerileri...

Arkadaşlar bende almak istiyorum fizyoterapistim önerdi ama hangisini alayım karar veremedim kullananlar yokmu?

merhaba arkadaslar ben parapeleji ve tens cihazi kullaniyorum bence kullanman cok iyi olur cunku bende kullaniyorum ve ben iki cesidini denedim biri agrilar icin ve kan dolasimini hizlandirmasi icin ve digeride kaslarin calismasina yardimci olan. ben kaslarimi calistirmayi saglayan tensten fazla bir fayda görmedim ama agri ve kan dolasimi icin kullandigim tens gayet iyi kaslarimin rahatlamasina cok yardimci oluyor. Kullanmani tavsiye ederim ama etkisini bi kac haftada ancak gösterir. Yeni deneyenlerin öncelikle kas calisiminda faydasi olani denemesini tavsiye ederim.

Ben çok faydasını gördüm.yılda 2 sefer 45 dakikalık 16 seans alıyorum.Kalp ritmini bozduğu söylensede ben bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım.Ama hangi cihaz derseniz marka veremem,başlangıçta fizyoterapiste yaptırdım.Sonrasında ise arkadaşımın sağlık-zayıflama güzellik merkezi var orada seansları alıyorum.Benim bağlandığım 8 çift(16 tek) elektrotlu bir cihaz.Bağlanacak noktaların konumu çok önemli.Bunun için başlangıçta fizyoterapistten(fizik tedavi uzmanından)yardım almak çok önemli.
Ağrılarıma,yürüyüşüme ve zayıf kalmama çok katkısı var(karın kaslarını güçlendirdiği için).Spor yapmam yasak.Gerçek bir plates uzmanından tedaviye yönelik plates dersleri aldım.Bacaklarıma çok yük bindirmeden kaslarımı güçlendirmeme çok katkısı oldu.ben memnunum.Fakat belirttiğim gibi öncelikle fizik tedavi uzmanıyla görüşmeniz ciddi katkı sağlar.

pr_01_137_max.gif
Tens Nedir ?

Transkutan Elektrische Nerven - Stimülasyon
Deri Üzerinden Elektrikle Sİnirlerin Uyarılması
TENS uyarıcı elektrik akımlarıyla sinirlerin uyarılmasına denilir. Elde taşınabilecek kadar küçük bir cihazla vücudun ağrıyan kesimlerindeki sinirler uyarılarak ağrıların hafiflemesi sağlanır. Aynı zamanda kasların istem dışı çalıştırılması ile kaslardaki şekerin yakılması, fazla kalorilerin harcanmasını ve kasların güçlenmesini sağlar. Tens cihazı bu etkisinden dolayı pasif jimnastikte ve fizik tedavide yoğun olarak tercih edilir. Güzellik merkezlerinde zayıflama yöntemi olarak (petli zayıflama) ve selülit tedavisi olarak kullanılır.

Tens, alçak frekans yüksek akımla (acıtacak dereceden hafif, fakat elektrod altlarında kasların hareketleri görlecek şekilde) kullanıldığında, beyindeki vücut ağrı kontrom sistemi harekete geçirir. ENDORPHINE gibi vücudun ağrı hafifletici ve vücuttaki kan dolaşımını arttırıcı maddelerin üretimi artar. Tens sayesinde sinr sisteminde vücudun kendine ait ağrı hafifletici ve ağrı impuslarının beyne iletilmesini önleyici aktivitenin uyarıldığı ispat edilmiştir.
Prensip olarak her türlü ağrıda TENS faydalı olur. TENS terapisinin denenmesi gerekir çünkü çok kolaydır ve hiçbir yan etksi yoktur. Başarı oranı ortalama %60 civarındadır. TENS terapisinin etkisi büyük klinikler ve bilimsel araştırmalar sonucu kanıtlanmış ve 20 yıldan fazla bir süredir birçok ülkede kullanılmaktadır.
Devamı..

doktoruma danıstım egzersizler düzenli yapıldıgı sürece bu cihaza gerek olmadıgını söyledi sadece gereksiz bir harcama olur dedi

Valla bence de biraz tembel işi:) -gerçekten ihtiyacı olanları tenzih ederim-.

Ayrıca bildiğim kadarıyla; nörolojik ve serebral (beyinsel) sorunları olanlara olumsuz etkileri de var. O nedenle dikkatli kullanılması gerekiyor..

Düzenli olarak egzersiz eğer vücutta başka deformasyonlara yol açmayacakse en doğrusu ve güveniliri.Kişinin fiziksel durumunu iyi değerlendirmesi gerekir.Kendimi değerlendirecek olursam spor yapmam yasak,belli basit egzersizlerim var,bacak açış açısını kaybetmemem için,bu egzersizlerin ciddi anlamda kaslarımı güçlendirmeye katkısı yok.Kaslarımı güçlendirecek egzersizi kaldıracak eklem kemik sistemim yeterli olmadığı için benim için bu terapiler ideal ama sürekli değil,yılda maksimum 30 seans.Sürekli olarak daha öncede yazdığım gibi eklemlerime yüklenmeden plates yapıyorum.

Arkadaşım hiç fizik tedavi görmedinizmi, ben 4 sene özelde fizik tedavi gördum, orada tens cihazlarının daha buyukleri kullanılıyodu, tedavi hem masraflı hemde zaman kaybıydı benim için, ilk 1 sene cok faydasını gördum, bana 2 elektrotlusunu uyguladılar, hangi noktalara bağlandığını öğrendim, şu an 3 sene evvel aldığım 50 liralık, cin malı, tens cihazını kullanıyorum, sigara paketi buyuklüğünde ,faydasını göruyorum, yanlız bu elekrotları kalbe,yuze ,gelecek şekilde sakın yapıştırmayın, zaten nerelere yapılacağının katalokta şeması var.İstanbulda oturanlar için,fındıkzade semtinde karagül iş merkezi pasajında, tens aletlerinin sağlık ile ilgili butun cihazları ucuza bulmak mumkun.Gecmiş olsun.

Açıklama :

Elektrikli karın kas kuşağı
20 TENS fonksiyonu (transkütanöz elektrikli sinir titreşimi)
20 EMS ( Elektrikli kas titreşimi)
4 adet ayarlanabilir kanal
8 kendinden yapışkanlı elektrod ped
Yoğunluk özel olarak ayarlanabilir
2 adet AA pil dahil
20 özel olarak ayarlanbilen program
10 masaj
Güvenli kapanış
Doktor fonksiyonu
Zaman hesaplayıcı

Fiyatı piyasada 150 ila 200 lira arası.

faruk bey bnde spor salonuna gidiorum kaslar için bileklerde sorun var ayaklarda fazla his yok elektrik tedavisini doktora sordum uzun süre olmuş gerek yok egzersizlerini yap dedi faydası olmaz dedi uzun süre olduğu için 13 yıl sizce şimdi alsam bir tens aleti evde denesem bilekleri açar mı bi zararı olurmu belde protez olduğu için herhangi bir yan etkisi varmı birde son sorum arkadşlar sizde de sol bacak sağdan daha güçlü olan varmı ikisini de aynı çalıştırdım neden öle oldu anlamadım herkese acil şifalar allh kolaylık vrsin durmadn egzersiz yapmak zorundyız...

Arkadaşım benimde 13 yıl oldu, ilk dört sene fizik tedavi gördüm, sonra cin malı tens cihazları piyasada ucuz satılmaya başlayınca, almaya karar verdim cok memnunum.Kuvvetsiz ayağın sağ tarafa göre incelme varsa, bu cihazı kullanmada hiçbir mahsuru yok, yeterki uygulanan bölgede ameliyat ve benzeri yara olmasın, ayağınızı hareket ettirebiliyosanız tens cihazına gerek yok, bol yürüyüş yapmanız yeterli, ağır sporlardan kaçının.Tens cihaz kullanmanın faydası olur zararı olmaz.Yalnız hangi kasa elektrodları yapıştıracağınız konusunda fizyoterapist arkadaşlardan bilgi alın.Gecmiş olsun.

Valla bence de biraz tembel işi:) -gerçekten ihtiyacı olanları tenzih ederim-.

Ayrıca bildiğim kadarıyla; nörolojik ve serebral (beyinsel) sorunları olanlara olumsuz etkileri de var. O nedenle dikkatli kullanılması gerekiyor..
bu konudaki düşünce sizin mi yoksa fizyotrapistlerin mi sözü ve ne gibi sıkıntılar çıkarır. ??? tens cihazıyla alakalı nörolojik ve serebral (beyinsel) ile ilgili sorun sadece burda yazdıklarını gördüm gerçekten sıkıntılıyla kullanılmaması lazım ????

tens ağrı giderici cihazdır ve kasları çalıştırmaz sadece ağrı giderir. eşim ems cihazı kullanıyor, yani kas çalıştırıcı. ama bu cihazı kaslarınıza doğru yerleştirmeniz gerek. o yüzden bir fizyoterapistin doğru noktaları göstermesi iyi olur. yoksa boşa kullanmış olursunuz. eşim ems cihazının çok faydasını gördü, sarkmış olan kasları toplandı ve güçlendi. Ayrıca çalıştırmak istediği kaslarını bulmasında yardımcı oldu. tabi sadece cihazla olmaz yürüme ve egzersizle desteklemek daha faydalı

Arkadaşlar, bu tür cihazlar uzmanlar tarafından kullanılmalıdır. Hiç değilse işi uzmanından öğrenip, sonra tatbik etmek lazım. Kafamıza göre kullanmayalım derim...

Annem felç rahatsızlığı geçirdi ve fizik tedavide tens cihazını 4 ay kullandık çok faydasını gördük..bu cihazı kendim sipariş ettim evde kendim kullanıcam anneme..hiç bir yan etkisi yok çok pahalılarına hiç gerek yok..kaslara kuvvet veriyor ağrıyı alıyor cihazın kademe ayarı güzel ayarlanırsa yani ne canı acıyacak nede sinek vızıltısı gibi olacak bu ayarlanırsa günde 2 kez 20şer dakka kullanımda çok fayda var...

Selam Sol bacağım çocuk felcinden dolayı 6 cm kısa ve dizim 2 3 kere döndü Eyüp devlet hastanesine gittik 1 sene sonrasına gün verdi.Ablamın servisinde birisi Alibeyköy’de bulunan Eyüp devlet hastanesi ek hizmet binasında olan fizik tedavi bölümünden çok memnun olduğunu söylemiş,biz de oraya gittik.3.günün sonunda boynum o kadar ağrıdı ki 2 gün gidemedim .Gidince anlattım ağrımı fizyoterapist sol omzuma masaj yaptı sağa döndüğümde kalbime acı girdi.Dinlendim geçmedi.Müşahade odasına götürdüler.Çok önemli birşeyin yok ama Eyüp acile gidin dendi çünkü orada acil bölümü yoktu.Eyüpte de tekrar EKG çekildi kan tahlili sonucunda Sinüs Taşikardi teşhisi konuldu.Bezmialemden aradılar neden gelmediğimi bende olanı anlattım doktora söyleyecekti bu durumda ne yapılması gerektiğini geri dönüş olmadı.Daha önce de kalp ile ilgili bu acıya benzer sorunumun fizik tedaviyle tekrarlayacağını düşünemediğimden doktora söylememiştim.
Önce 10 15 dakika ılık havlunun altına tens cihazı yerleştirdiler.Sonra hareket yaptırdılar.Faydasını görüyordum ki olmadı.
Allah’tan şifa bekleyenlere şifa gelsin.

Üst Alt