Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tens cihazı ve fizyoterapi tekniklerinde edindiğiniz tecrubeler

faruk34

Aktif Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
9
Kullandığım tens cihazı ile sizinle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
2gwukv9.jpg

Tens cihazımın yapışkanlı pedleri zaman içinde deforme olunca, pedleri aliminyum follolu bantla kapladım, cırtcırt ve su emen temizlik bezini keserek ped haline getirdim.
2rwss2v.jpg

Şekilde görüldüğü gibi, üst bacak kaslarını çalıştırıyorum, hem dizi kuvvetlendiriyor hemde ayakta durduğunuz zaman diz kendini daha iyi kilitliyor.
syxiyt.jpg

Burdaki resimde ise alt bacak kaslarını çalıştırıyorum, özellikle ayak bileği düşük olanlar için birebir bir egsersiz.
16217p5.jpg

Bacaklarım estetik olmadığını biliyorum :)Her resimdeki şekil için 15 dakika tedavi yeterlidir.Sizlere umarım yardımcı olabilmişimdir.

cihazı nerden ne kadara aldınız...

Bu cihaz piyasada 55-65 arası, pille calışıyor ve cok etkili, bir cok programı olmasına rağmen, ben sadece 2 programını kullanıyorum.

acura ac-833 tens cihazı

fiyatı benzerlerine nazaran bedava gibi anlattıklarınıza bakılrsa memnunsunuz heralde ne aman aldınız cihazı

Yaklaşık 12 senedir tens cihazı kullanırım ,bu cihaz üçüncüsü 4 ay önce falan aldım, 4 tane aaa boyutunda pille calışıyor, dolmalı pil aldım pil masrafıda yapmıyorum.Teknoloji ilerledi, fiyatlar eskiye göre ucuz haliyle sonuçta Çin malı.Nette araştırırsanız bu modelin terlikli, kupalı aparatları var, ama ben onları hiç kullanmadım.

Bu cihazın bi benzerini bursada bize 3000 mark 'a satmaya kalkmışlardı (kiralıyoruz ama almanız sizin için daha ekonomik diye de güya bizi kayırmışlardı..:p)

faruk 12 yıldır kullanıyorum demişsin ya 12 yılda sana ne gibi faydaları oldu paylaşırsan seviniriz..teşekkürler...

Bu cihazı yakında protez ameliyatı olan biride kullanabilirmi acaba doktorlar bacak kaslarının çok zayıf olduğunu söylemiş yürümekte çok zorlandığını yazmıştı bana.Zarar vermesse bu onun çok işine yarıyacaktır.Paylaşımınız için teşekürler.

Mac72 bu tip cihazlar, 1996 senesinde yoktu, compex gibi belirli markalar vardı, onlarda 2000-3000 mark civarındaydı, o zamanlar fizik tedavi görüyordum.sonra 1998 senesinde tv de gym plus adında tens cihazı satılmaya başlandı, 99 milyona onu almıştım yaklaşık o zamanın parası 130 mark.Kısacası bu cihazları felç gecirildiği ilk andan beri kullanılması lazım.Bacaklarda kullanılacaksa, kaslar erimeden yani atrofi gelişmeden kullanılırsa, kasların zayıflamasını büyük ölçüde engellersiniz.Ben şanslıyım cünkü 8 aydan sonra yürümeye başladım, belimdeki sinir hadisesi tümöre bağlı zedelenmeydi, bu cihazlar sayesinde ayak kaslarım fazla deforme olmadı, 1 seneden sonra da bu tens cihazlarını, yürümeme rağmen, kasları kuvvetlendirsin diye kullandım, sporcular ve badi vucut geliştirme yapanlarda bu cihazı kullanıyor.

Bu cihazı yakında protez ameliyatı olan biride kullanabilirmi acaba doktorlar bacak kaslarının çok zayıf olduğunu söylemiş yürümekte çok zorlandığını yazmıştı bana.Zarar vermesse bu onun çok işine yarıyacaktır.Paylaşımınız için teşekürler.

Öncelikle fizyoterapiste danışmalı, tedavinin tekniğini öğrenmeli, faydası olur, fizik tedavide kullanılan elektro terapi cıhazlarının aynı versiyonu bunlar.

Diğer tens cihazları da coğunlukla bu etkiyi sağlıyor, reklam falan yapıyor demeyin, tens cihazlarının en kalitelisi compex dir oda yaklaşık 1500-2000 tl.dir.

Acura AC-833 Profesyonel Fizik Tedavi Cihazı

Halter Milii takımımızın masörlüğünü yapan rus bi abi bunun değişik ve basit bir modelini aldırmıştı bana ..:) ama ben kullanmamıştım hala bir yerlerde süs diye durmakta..:)

Süpermen attan düşüp boynunu kırdığında, boyundan aşağısı felç olmuştu,uzun seneler elektroterapi- fizik tedavi görerek kaslarını canlı tutmaya çalışıyordu.Belki ilerde kök hüçre vb. gibi bir gelişme olupta, omurilik hastalarına care bulunur da bir an evvel ayağa kalkmanın hesaplarını yapıyordu, bu adamın azmi beni cok etkiliyordu.

Reklamın iyi kötüsü olmaz )

Siz hiç tens cihazı kullandınızmı ?

bende almak istiyorum bel fıtıgım var faydası olurmu kullanan varsa bilgi verirse sevinirim

Bel fıtığı mekanik arızadır, fıtık ileri derecedeyse ayağınızda baskı veya uyuşma yapar, beraberinde ağrı, bu safha tehlikelidir cihazın hiçbir faydası olmaz, fakat belinizde sadece ağrı var, ayaklarda herhangi bir kuvvetsizlik olmadığını var sayarsak, cihazın ağrıyı ve beldeki kas spazmını cözmede etkisi olur.

Faruk son resimde elektrotları bağladığın iki kas birbirinden farklı kaslar değil mi ve bunun herhangi bi zararı olmuyor mu sana?

arkadaşlar ben BU ÜRÜNÜ kullanıyorum ve süper bi ürün. fiyatıda yarı yarıya düşmüş. tavsiye ederim.

mac72;

Fizyoterapist te aynı şekilde bağlıyordu, bu bağlama sitili bileğe bükme hareketini veriyor.Düşük ayaklılar için özellikle.

nurunalanur bahsettiğin durum kişiye özel bir durum olduğu için yanıt alamamış olabilirsiniz. bu tip cihazlar kaslarınızı daha diri tutmaya yarar. kendiniz çalıştırabiliyorsanız bu tip bir cihaz almanız sadece estetik olarak bir fark katabilir.

tsrahman cevabınız için teşekkür ederim fakat cihazı kullanan herkesin tenslerin yapışkanlığının gitmesi ile ilgili sorunlarını okudum, arkadaş sararak çözüm bulmuş ama bant işe yararsa onun da kolayına gelir tamamen kişisel bir durum değil. Ben bu ürünü annem için düşünüyorum kendisi fazla ayakta duramıyor kilo ve kireçten dolayı ve boynunda da kireçlenme var ağrılarını rahatlatır diye düşünüyorum.

nurunalanur zamanla kayboluyor evet jel ile desteklenebilir ya da yenileri alınabilir. bende annemde babamda kullandım. sonuçta bir masaj bir dokunuş olduğu için iyi geldiğini söylediler.

nurunalanur sizin cihazlarınız ucuzsa ben ne yapayım. sarılabilecek yerlerin üstüne flaster ile tutturabilirsiniz?

tsrahman henüz almadım alırken de bin düşünüyorum herkesin durumu bir olmuyor efendim o yüzden işe yarar bir yöntem arıyorum. O aklıma gelmemişti teşekkür ederim. Siz denediniz mi aynı performansı sağlıyor mu flaster ile tutturunca?

ben kazadan sonra terlemediğim için yapışkanlar çok zor tutuyordu ekstra jel kullanıyorum. lastikli bandajlar ile sarılabilen bölgelerde bir sorun çıkmaz. çünkü bazı fizik tedavi merkezlerinde eltrot olarak pedler kullanılıyordu ve onları bandajlarla sararak aynı cihazları kullana biliyorlardı. tabi bahsettiğim cihaz compex rehap 400. profesyonel cihaz yada beni öyle kandırdılar. ben hastanelerde kullanılırken gördüm aldım. biraz tuzlu tabi. almasan bir dert alsan millet susuyor o yüzden aldım. zaman bulamıyorum kullanmaya aslında. durum böyle. hastanıza şifa dilerim.

Fizik Tedavi Cihazı Elektronik Masaj Aleti tens kullanan var mı?

Fizik Tedavi Cihazı Elektronik Masaj Aleti tens kullanan var mı?

Nasıl kullanılıyor yabancı yazıyor cihazda

Üst Alt