Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Terör mağduru gaziyim. 2022 vb. hangi maaşı alabilirim?

younca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, aranıza yeni katıldım sayılır. Ben terör mağduruyum. Aynı zamanda %47 engelliyim. Aynı zamanda da sivil gaziyim.

Engelli raporumun tarihi: Temmuz 2012.

Bana bağlanan maaş "69.madde vazife malullüğü aylığı" Bunun dışında alabileceğim bir maaş var mıdır acaba?

Bu konudaki haklarımı tam bilemiyorum. Herkes farklı bir şey söylüyor ve yanlış yönlendiriyorlar. Lütfen bu maaş konusunda bilgisi olan arkadaşlar, bana en doğru bilgiyi verebilirler mi?

Şimdiden teşekkürler.

Olay iş yerimde oldu. Sürekli iş göremezlik maaşı alabilir miyim acaba?

2022 alamazsınız bu aylığı alanlar devletten hiçbir şekilde maaş almayan ve hiçbir sigorta koluna bağlı olmayan kişilerdir ancak diğer sosyal yardımlar konusunda valilik yada kaymakamlığa başvurabilir cevap alabilirsiniz

peki sürekli iş göremezlik alabilir miyim?

Onu bilemiyorum sgk net cvp verir size 2022 hakkında bilgim var sadece

younca

Olay işyerinizdeyken meydana gelmişse iş kazasıdır. Yani kazanın işinizle ilgili olması gibi bir zorunluluk yok. Terör maulğü olmanızın durumu değiştireceğini sanmam.

Durumu sigorta müdürlüğüne bildirip sürekli iş göremezlik geliri için süreci başlatmalısınız. Onların sevki ile rapor alırsınız. İş kazası tarihi itibarı ile sürekli iş göremezlik geliri bağlanır.
Aman ihmal etmeyin. Önemli bir haktır.

Yarın başvurumu yapacağım. Ama nereye yapacağımı bilmiyorum. [FONT=sans-serif]Daha doğrusu hangi sosyal güvenlik müdürlüğüne gitmem gerekiyor acaba?
[/FONT]
Nereye yapmam gerekiyor @OturanBoğa?

younca iş göremezlik geliri ile ilgili sorularınızı şuradan sorunuz lütfen: İş Kazası, Meslek Hastalıkları, İstirahat Raporları

SGK'dan aylık aldığınız için 2022 aylığı alamazsınız.
rapor oranınız % 50 altında oldugundan evde bakım aylıgı alamzsınız.

iş göremezlik geliri için de en başta verdiğim linkten sorularınızı sorunuz.

Üst Alt