Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Terör olayları nedeni ile engelli kalma ve haklar..?

Zane55

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Terör olayları neticesinde canlı bomba eylemi sonucu engelli kaldım (%40) olarak.

6353 sayılı kanun ile 5233 sayılı terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması hakkında eklenen
EK-1 madde kapsamında aylık bağlanmasını talep etmiş olmama rağmen, Ankara SGK '' diğer hastalıklardan bağımsız olarak canlı bomba eylemindeki patlamada engel oranınız %32 olduğundan maaş bağlanması mümkün değildir.'' diye bir geri dönüş yaptı.

Valiliğe yapılan bu başvuruda, terör olayları neticesinde engelli kalan vatandaşa engel derecesine göre (1-2-3) sürekli bir maaş bağlıyor. Yalnız bana ve arkadaşıma aynı geri dönüş yapıldı. Diğer hastalıklardan bağımsız ne alaka? %40 engelimin hepsi bu olay akabinde oluşan zararlardan kaynaklanıyor. 2. itirazımı yaptım ve hukuk yoluna gidip dava açacağım avukatım ile sonucu bekliyoruz. Yalnız benim psikiyatriden gelen (10 distimik) engel oranını düşürüp diğer organlarımda bulunan oranımımı hesap ediyor sadece bunu anlamadık. Konu ile ilgili dönüşte yukarıda yazdığım gibi.

Benzer durum yaşayan varmı Ankara ile?

Zane55

Anlamsız bir durumla karşı karşıyasınız. Umarım itirazınız karşılık bulur.

Üst Alt