Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibat taktırmadan vergi muafiyeti alabilir miyim?

betemam2

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar simdi ben kendime bir araç aldım otomatik ama tertibat taktırmadım tertibat takmadan vergiden muaf olunuyormu acaba simdiden teşekürler.

betemam2

Yazdığınızdan çok birşey anlamadım. ÖTV indirimli aracı tertibat taktırmadan mı aldınız?

Eğer ehliyetinizde özel tertibat kodu varsa, onu aracınıza yaptırmanız gerekiyor, aksi halde tespit edilirse aracınız bağlanır. Kazaya karışırsanız direk suçlu olursunuz.

Otomatik vitesli araçlar tertibatlı sınıfına girer ve bu şekilde alım yapılabilir.

Merhaba
Otomatik vitese tertibatsız muhafiyet verilmiyor.
Tertibatlı araca muhafiyet veriliyor.
Daha emin olmak isterseniz..
Araç satan bayiler bu konuda oldukça bilgili..
Ve ya araç tertibatı yapan kuruluşlarda sizi bilgilendirir.

Aksi şey

Yine kesin konuşmalar, yine yanlış yönlendirme...

Otomatik vites, yasa da sol kol, ayak/bacak için özel tertibat sayılır. Hatta şimdi sağ kol içinde sayılıyor ama sol kol gibi mevzuatı olmadığı için kazanılan mahkeme kararları ve emsal özelgeler ile vergi dairelerinden görüş alınarak ilerleniyor.

Bu başlıkta "betemam2" de ki husus, otomatik vites dışında özel tertibat durumu diye anlamıştım, ya da yanlış anladım bilmiyorum...

Rapor oranınız ve rahatsızlığınız hakkında bilgi verirseniz kişiler cevaplar aksi taktirde herkesin söylediği havaya gidiyor olacak. rahatsızlığınıza göre Otomatik vites özel tertibat sayılır ve ÖTV'den muaf bir şekilde alınabilir bunun tek şartı'da sol bacak veya sol koldan engeliniz olması gerekmektedir. onun dışında eğer raporunuz %90'ın altında ise otomatik vitesli aracı ötv'den muaf alamazsınız.

Üst Alt