Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatı olmayan aracı satarken tertibat yoktur yazısı isteniyor!?

bekçi

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
2
Pazartesi günü özel tertibatsiz ve plakamda engelli işareti olmayan aracımı sattım.noter aracı trafikten çekmeli ve tekrar muayene yapılarak satışını yaptı.noter de bu konuyu tam bilmediğini söyleyip Ankara noterler federasyonunu yanımda aradı aracın özel tertibatsiz olduğunu ve trafik tescilden aldığımız araçta tertibat yoktur yazısının alındığını söylemesine rağmen her ne olursa olsun engelli araçlarının tümünün trafikten çekmeli yapılacağının şart olduğunu Ankara'daki noterler fedarasyonu satış yapan notere söyledi.bu yasa engellilerin çilesini çile katar.

bekçi

özel donanım yoksa "yok" diye yazı alınmaz. Ruhsatta yoksa yoktur, bu kadar basit.

Ben özel tertibatlı olan ve plakamda engelli işaretli olmayan aracımı geçen ay sattım. Sizin işleminizden tek farkı önce özel donanımı söktürürken proje çizilmesi ve TSE onayı sonraki işlemlerde sizin özel donanımsız aracınızdan hiçbir fark yok, sıkıntı araçlarımızın statü olarak engelli aracı olması.
Projeyi çizen mühendis arkadaş ve noterin danıştığı Noterler federasyonundaki yetkili aracımı TSE sonrası doğrudan satabileceğimi söylemelerine rağmen elektronik sistem buna izin vermedği için sizin yolu izlemek zorunda kaldım. Mühendis bey 3 ay önce ilçede bir engelli aracının doğrudan satıldığını söylemişti.
Kısaca yazılım kurbanı oldum. Sizin aracınız ile benim donannım sökülmüş aracımın hiç farkı yok, sizde yazılım mağdurusunuz sanırım.

Dün seat bayisine araç bakmaya gittim.orada engelli bir arkadaşımız tertibatsiz engelli aracını takasa vermiş ve satışa gitmişler.gittikleri noter aracı normal satış yapmış.yani ne plakaları almış ne muayeneye göndermiş nede trafikten çekmeli satış yapmış.noter satış kağıdına bizzat baktım satış kağıdında önceki kullanım şekli hususi,yeni kullanım şekli hususi yazıyor.arac sahibine sordum takasa verdiği aracın engelli aracı olduğunu ÖTV indirimli aldığını söyledi.gercekten noterden notere mi değişiyor işlemler anlamadım.engelli araçlarında kafa karışıklığı devam ediyor.

Tüm noterler aynı yazılımı kullanıyor. Önceki mesajımda yazdığım gibi donanımı olmayan veya sökülmüş aracı üzerindeki satış yasağı kaldırılmışsa noterde doğrudan satabiliyor olmamız gerekiyor. Ama bizim noterin sistemi benim engelli aracı gözüken aracımı hususiye çevirince kabul etmedi? Belki noterlerin sisteme hakimiyetleri, detayları bilmesi ile ilgili bir konudur. Ayrıca malum yazılımlar an be an değişebilir, güncellenebilir, bozulabilir.

Bugün Kadıköy 12. Notere yeni araç için raporu aslı gibidir yaptırmaya gittim ve araç satış isleminin neden farklılıklar gösterdiğini sordum.aldigim cevap engellinin raporunun derecesine göre farklılıklar olduguymus .

Üst Alt