Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatlı araç aldığımda abim de kullanabilecek mi?

boyhoxiy

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamun aleykum arkadaşlar aşağıdaki rapor ile tertibatlı araç almayı düşünüyorum.
Sorum şu bu kodlar ile tertibatlı araç aldığım zaman aracı 2 kişi kullana biliyor mu?
Abimle araç alacağız eğer benim dışımda abim kullanamıyorsa normal 2 el bir araç alıp tertibat taktırmam gerekiyor.
Konuyla ilgili bilgisi olanlar yardımcı ola bilir mi kodlar aşağıdaki gibidir şimdiden herkese teşekkür ederim.

1) 10.02 otomatik vites
2) 10.04 uyarlanmış vites kolu
3) 35.03 direksiyondan elini çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
4) 47.iki tekerlekli araç kullanamaz
5) 78.sadece otomatik vitesli araç kullanıla bilir
6) 102.ticari resmi araç ambulans kullanamaz.

Tertibatlı aracı sadece engelli kendisi kullanabilir, tertibat yoksa sadece otomatik vitesli arabayı 1. derece yakınlar kullanabilir diye biliyorum ama sen yinede en doğru bilgiyi bulunduğun ildeki trafik şubeye giderek öğrenebilirsin, sormadan almayın derim

Benim aracim tertibatli elden gaz ve fren var. Yasada tertibatin baska birinin kullanimina engel olmadigi surece 3.dereceye kadar kullanabilir yaziyor. Benim tertibati yapan kisiye bunu soyledim ben ona gore hallederim dedi ve makina muhendisi bakip uygunsa o karar veriyor. Şuan ruhsatta 3. Dereceye kadar kan bagi olan akrabalar kullanabilir yaziyor.

Hocam yukarda belirtigim kodlar var iste onu ben kime ayarlatacagim bir turlu emin olamadik iste araci alalim diye cok farkli yorumlar okuyorum forumlarda

Sifir arac alirken bayinin tanidigi yada kendi tanidigin tertibat takan yerler var o adamla goruşmen lazim

Üst Alt