Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatlı araç alımında Maliye'den ön onay almak zorunda mıyız?

fatih_123

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar. sol el engelliyim. rapor ehliyet vs hepsi tamamlandı. maliye sözlü olarak da onaylıyor araç alabilirsin diye. fakat istanbul doğuş bayileri maliyeden ön onay almadan işlem yapamayız diyor. maliye ise yazılı bir ön onay vermiyor. bayi faturayı keser raporla beraber bize yollar öyle karar veririz diyor. bayi kendini sağlama almak istiyor anladığım kadarıyla. tabi olan bize oluyor. İstanbul da benzer durumu yaşayan oldu mu acaba nasıl bir yol izlediniz?

Ortopedik engelin yoksa ÖTV muafiyetli araç alma hakkın yok..

sol elim yok hocam daha nasıl bir engel olması lazım :)

3 hafta önce bursa doğuş otodan araç aldım seat ateca ..ben bizzat maliyeye gidip 2 gün öncesi araç alacağımı söylemiştim onay verdiler. 4 mart günü benim başvurumu önce takipçileri raporun ve ehliyetinle maliyeye başvuru yapıyo benim sağ kol brekial pleksus ehliyet kodum 78 sadece otomatik vites kullanabilir ,47,ve 102 vardı biraz zorluk çıkardılar aparatsız vermek istemediler. ama bunu yapan maliye mi trafik mi çözemedim çünkü maliye de müdürüne kadar danıştım bizden yana sorun yok araç alabilirsin dediler. 4 mart günü baya bi terlettiler. strese soktular. yok ehliyetine kod eklet bile dediler bunu araç bayisinin takipçisi söyledi .sonra zor da olsa onay verdiler ertesi günü parayı yatırdım araç faturasını kestiler. dosya açıyorlar size rapor ehliyet araç tertibatı faturası v.s bu dosyayı tekrar maliyeye yolluyorlar 9 mart ta maliyeden 2. onay geldi 10 martta aracımı tescil ettiler ve teslim aldım.ilk önce baya bi terlettiler ama 5. günü aracımı teslim aldım Biraz stres li bi işlem şimdiden kolay gelsin...

Fatih hocam,engelli ötv.muafiyetli araba alımı işini bayiler takip eder.Vergi daireleri, kişilere yazılı onay vermez.Zaten ONAY işi,işlemler bittikten sonra sisteme işleniyor. Bayiler sistemde gördükten sonra,engelli kişiyi çağırıp, noterden işlemler yapılıyor. Anladığım kadarıyla sizin bayii araba satışı yapmak istemiyor.Ben hiç bir işle uğraşmadım.Hepsini bayii takip etti.Onay çıkınca notere gidip ruhsat ve plakasını aldım.

Üst Alt