Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatlı araçla direksiyon sınavına girmek?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Ben hastaneden özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım ve bu raporla sürücü kursuna başvurdum. (Meningomyeloselim, uzun yürüme cihazı kullanıyorum) Bugün ilk defa direksiyon eğitimi aldım. Direksiyonun sağ tarafında gaz fren tertibatı vardı. İlk başlarda onu denedim. Fakat tertibattan mı yoksa benden mi kaynaklı bilmiyorum pek yapamadım. Gaz veriyorum bir süre etki etmiyor sonra birden hızlanıyor, fren de sıkıntılıydı. Durmadan en az 5-6 saniye önce yavaşça basınca ancak duruyor. Öbür türlü biraz daha hızlı yapınca araba sarsılıyordu dururken. Sonra hoca ayağını kullan dedi. Ve sağ ayağım sol ayağıma göre güçsüz olmasına rağmen onda daha iyi yaptım ve sonrasında ayakla kullandım hep. Sorularım ise şunlar;

1.Sizde de araç kullanırken tertibat böyle mi oldu yoksa iyi miydi?
2.Hocaya elle alışmam gerekmiyor mu sınav için dedim. Hayır ayağını kullanarak sınavı yaparsın dedi. Böyle bir şey var mı? Tertibatlı yazmasına rağmen sınava ayakla kullanarak girebilir miyim? Bana pek mantıklı gelmedi de.
3.Diğeri ise yine söylediğine göre tertibatlı aracı ben hariç 3 kişi daha kullanabiliyormuş. Yani kullandırmak istediklerimin adını yazdırıyormuşum, doğruluğu ne kadar?

öncelikle vereceğim cevaplar kendi deneyimlerimdir kişiye göre değişebilir,kullandığınız araç otomatik bi araç olduğu için geç hızlanması normal,ayrıca bahsettiğiniz tertibat çok yorucu bi tertibat, bende eğitimde öyle bi tertibatla kullanmıştım baya uğraştırıcıydı.tertibatla kullanmaya alışmanızda fayda var,ama vites değiştirirken vs. ayakla freni kullanabilir ele destek olabilirsiniz, sınavda sizin aracı ne kadar kontrol edebildiğinize bakıyolar zaten,en azından bende öyleydi... ilk kez sürdüğünüz için garipsemeniz normal sürdükçe alışırsınız.

tertibatlı aracı sahibinden başkası kullanamaz diye biliyorum

pusat11;
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Aslında bu hızlanma olayı sadece tertibattaydı. Yani normal kullanırken öyle sorun yaşamadım ne hızlanırken ne dururken. Dediğim gibi durmak daha kötü. Ani durma zaten yapamam, yanaşmak istediğimde bile belli süre önceden yavaşça basmam gerekiyor. Ayak kısımlarındaki hasssaslık tertibatta yok, o sert kalıyor. Siz araba aldınız mı tertibatınız nasıl kullanım açısından? Ya da burda alanların nasıl acaba. Bir de aracı ne kadar kontrol edebildiğinize bakıyorlar derken sınavda siz ayakla kontrol ettiniz mi?

MUR37;
Ben de öyle biliyorum açıkçası. Emin olmak için sorayım dedim. Büyük ihtimalle öyledir yine.

benim şu anda kullandığım tertibat şu http://www.olcaysurucukursu.com.tr/wp-content/gallery/hsinifiehliyet/image00005.jpg

kullanım açısından direksiyonun yanında olan tertibata göre çok çok rahat bence,tertibat normal kullanıma göre biraz sert olur evet çünkü normal sisteme demir vs bağlanarak yukarı kaldırılıyor ve doğal olarak sert. ayakla kullanmakla elle kullanmak arasında fark olması çok normal yani,sınav konusuda, ben sınava gireli 3yıl oldu ozamanki ehliyet alma sistemiyle şimdiki değişti diye biliyorum,ben alırken gayet kolaydı,sınavda ayak kullanamdım tabi ama kullansamda sorun olmazdı çünkü dediğim gibi dikkat etiikleri nokta aracı nasıl kontrol ettiğin ve rahatmısın yoksa panikmi yapıyosun bunlara bakıyolar.bu saydığınız sorunlar zamanla düzelecek çünkü daha ilk sürüşünüz.

Bugün ikinci kez kullandım geriye kaldı iki. Başlamadan önce hocaya ısrarla iki üç kez sordum. Hocam böyle alışıyorum ama sınavda tertibatı kullanmamı beklemesinler, yapamam sonra, sorun olmasın diye. O da ısrarla olmaz merak etme dedi. Ve sadece ayakla kullandım. Alıştım gibi de ilk güne göre. Umarım dediği gibi sorun olmaz. Ama ben başkalarından da duymak isterim. Burada bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba? Sınavda tertibatlı araçta tertibat kullanmasak sorun olur mu?

msteriousxyz;
mecbur tertibatlı kullanacaksın kardeşim benim sol kolumda güçsüzlük var bende elden gaz ve frenli tertibatlı araçla sınav,a girdim ama ben hep ayakla kullandım

1903ASKIM;
Tertibatlı kullanacaksın derken, tertibatlı araba kullanacaksın mı yoksa tertibatı kullanacaksın anlamında mı? Tertibatlı araba kullanmak zorunda olduğumu biliyorum da yukarıda dediğim gibi tertibatı kullanmak zorunda mıyım onu merak ediyorum.

Bence bu konuda seni rahatlatacak bir cevap veremez kimse. Zira orada sürücü sınavına bakacak olan görevlininin tutumu belirleyici olacak. Ters biriyse özel donanımı kullanman konusunda ısrarcı olur (ki aslında özel donanım olduğu halde kullanman çok daha doğru).

2 kere direksiyon sınavına girdim. İkisinde de hocalar tertibatı kullanıp kullanmadığıma bakmadılar. Hiçbir şekilde de sormadılar neden kullanmıyorsun diye. Sonuç olarak 2. de geçtim neyse ki. Ama bu durum hocadan hocaya farklılık gösterebilir diye düşünüyorum.

kesinlikle tertibatlı aracı sahibinden başka kimse kullanamaz üç küşü falan diye bir olayda yok o üç meselesi %90 üstü raporla araç alımında bahsedilen üçüncü dereceye kadar olan ibaresi bizim milletimiz tarafından üç kişi olarak algılandı

Üst Alt