Ben hastaneden özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım ve bu raporla sürücü kursuna başvurdum. (Meningomyeloselim, uzun yürüme cihazı kullanıyorum) Bugün ilk defa direksiyon eğitimi aldım. Direksiyonun sağ tarafında gaz fren tertibatı vardı. İlk başlarda onu denedim. Fakat tertibattan mı yoksa benden mi kaynaklı bilmiyorum pek yapamadım. Gaz veriyorum bir süre etki etmiyor sonra birden hızlanıyor, fren de sıkıntılıydı. Durmadan en az 5-6 saniye önce yavaşça basınca ancak duruyor. Öbür türlü biraz daha hızlı yapınca araba sarsılıyordu dururken. Sonra hoca ayağını kullan dedi. Ve sağ ayağım sol ayağıma göre güçsüz olmasına rağmen onda daha iyi yaptım ve sonrasında ayakla kullandım hep. Sorularım ise şunlar;
1.Sizde de araç kullanırken tertibat böyle mi oldu yoksa iyi miydi?
2.Hocaya elle alışmam gerekmiyor mu sınav için dedim. Hayır ayağını kullanarak sınavı yaparsın dedi. Böyle bir şey var mı? Tertibatlı yazmasına rağmen sınava ayakla kullanarak girebilir miyim? Bana pek mantıklı gelmedi de.
3.Diğeri ise yine söylediğine göre tertibatlı aracı ben hariç 3 kişi daha kullanabiliyormuş. Yani kullandırmak istediklerimin adını yazdırıyormuşum, doğruluğu ne kadar?
1.Sizde de araç kullanırken tertibat böyle mi oldu yoksa iyi miydi?
2.Hocaya elle alışmam gerekmiyor mu sınav için dedim. Hayır ayağını kullanarak sınavı yaparsın dedi. Böyle bir şey var mı? Tertibatlı yazmasına rağmen sınava ayakla kullanarak girebilir miyim? Bana pek mantıklı gelmedi de.
3.Diğeri ise yine söylediğine göre tertibatlı aracı ben hariç 3 kişi daha kullanabiliyormuş. Yani kullandırmak istediklerimin adını yazdırıyormuşum, doğruluğu ne kadar?