Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatlı araçları engelli kişiler dışında başkaları kullanabilir mi?

NURETTİN17

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba sipinabifada hastasıyım b sınıfı engelli ehliyetim var otomatik vites elden gaz fren tertibatı kodları var ehliyetimde arac aldığımda aracı benden başka kişler kulanabilirmi kulana bilirse nasıl ve kimler kullanabilir.

evet türkiye standartları kurumu samandıra araç muayene kurumu arkası

NURETTİN17

evet türkiye standartları kurumu samandıra araç muayene kurumu arkası 390 tl olması lazım internetten telini bulabilirsiniz

Arkadaslar ben onu tse ye gidip sordum 1 günümü bunu öğrenmek için harcadım önce trafik şubeye gittim Emniyet'in evrak tescil birimine gönderdiler onlarda TSE de kararın verildiğini söylediler oraya gönderdiler

olay söyle engelli araç sahiplerinin bir dilekçe vererek aracımı şu kişilerinde kullanabilmesini istiyorum diye bir dilekçe vermeleri gerekiyor. onlar da incelemeye alıyorlarmış uygun görülürse ki genelde veriliyormus
yalnız söyle bir durum var %90 altında engeli olan kişi kendi üstüne aldığı aracın orjinal donanımını değiştirmemeli aksi halde o aracı kendisi dışında kimse kullanamiyormus
mesela araca takoz yada ek parca takilmasi gibi mesela benim eşim icin sinyaller sıkıntı oldu raporda diyorki- eşimin sol el bilekten yok - sağ el direksiyondan kalkmadan kişi aracı surebilmeli yani Türkçesi sinyal verebilmeli falan filan şimdi eğer ben soldaki sinyal kolunu iptal ettirip sağa taktirirsam aracı ben suremiyorum ama soldaki sinyalin görevini aynen yapan 2.bir aparatı sağa da koyarsak veya direksiyon üzerine takarsak yani aracın orjinalinde bir değişiklik yapilmiyorsa aracı engelli kişinin dilekçesiyle aracın plakası üzerine ismi kaydettirilen herkes o aracı kullanabiliyormus

bilginiz olsun aracı 2.kişiler kullanacak ise aracın orjinaline dokunmayacaksiniz mesela ayağından engelli kişi için aracın alttaki pedallar iptal edilmeyecek direksiyona yada mühendislerin uygun gördüğü bi yere o pedalların görevini yapan donanım eklenmelidir aksi halde o kisiye özel olarak tasarlanmış aracı engelli kişi dışında hiç kimse suremiyormus

bilginiz olsun kesin bilgidir 1ay oldu öğreneli.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim araca elden gaz ve fren tertibatı yapılacak aracın kendi pedallarına herhangi bir işlem yapılmayacak yani kendi donanımına zarar verilmicek ilaveten tertibat eklenecek aracın kendi pedalları tertibattan bağımsız çalışacak büyük ihtimal sorun olmaz

merhaba

merhaba benim babam soldan engelli tse den onay alındı ruhsatads işlendi benim merak ettiğim bu 3. dereceye kadar sıhri akrabaların babam olmadan aracı benim kullanıp kullanamayacağım hakkında bilgi

Son düzenleme:
TSE' den alınan onayın amacı zaten %90 altı engeli olan kişiye ait aracın 3. dereceye kadar -araçta aracın sahibi engelli kişi olmadan- kullanabilmesi içindir. %90 ve üzeri oranda zaten TSE onayına gerek duyulmuyor..

Sol ayağından engeli olup otomatik vitesli araca sahip olunan engelli araçları sanırım herkes kullanabiliyor doğru mudur?

Merhaba tse drn alına akrabaları kullanılabilir ibaresi engelli kişi yanımda olması mı lazım yoksa engelli olmadanda kullanabilirmiyiz

Merhaba arkadaşlar acil cevap aradığım bir sorum var babam dan dolayı engelli ozel tertibatlı bir araca sahibiz bu aracı babamdan başkası kullanamıyordu bizde tse den 3. Dereceye kadar kullanabilir ibaresi olan bir yazı yazdırttık ruhsata bemim merak ettiğimse babam yanımda olsada olmasada kullanabilirmiyim aracı

Peki bu aracı engelli kişi yanımızda olmadan da kullanabiliyormuyuz mesela ben izmire gidice trafik bir sıkıntı çıkarırmı babam olmadan yanımda

çok teşekkür ederim allah razı olsun gönül rahatlığıyla şimdi yola çıkabilirim

Ben TSE den rapor almama rağmen ruhsata da sadece eşim kullanabilir diye yazıldı. Başka hiçkimse kullanamıyor. Bu arada aracım özel tertibatlı.

Üst Alt