Arkadaslar ben onu tse ye gidip sordum 1 günümü bunu öğrenmek için harcadım önce trafik şubeye gittim Emniyet'in evrak tescil birimine gönderdiler onlarda TSE de kararın verildiğini söylediler oraya gönderdiler
olay söyle engelli araç sahiplerinin bir dilekçe vererek aracımı şu kişilerinde kullanabilmesini istiyorum diye bir dilekçe vermeleri gerekiyor. onlar da incelemeye alıyorlarmış uygun görülürse ki genelde veriliyormus
yalnız söyle bir durum var %90 altında engeli olan kişi kendi üstüne aldığı aracın orjinal donanımını değiştirmemeli aksi halde o aracı kendisi dışında kimse kullanamiyormus
mesela araca takoz yada ek parca takilmasi gibi mesela benim eşim icin sinyaller sıkıntı oldu raporda diyorki- eşimin sol el bilekten yok - sağ el direksiyondan kalkmadan kişi aracı surebilmeli yani Türkçesi sinyal verebilmeli falan filan şimdi eğer ben soldaki sinyal kolunu iptal ettirip sağa taktirirsam aracı ben suremiyorum ama soldaki sinyalin görevini aynen yapan 2.bir aparatı sağa da koyarsak veya direksiyon üzerine takarsak yani aracın orjinalinde bir değişiklik yapilmiyorsa aracı engelli kişinin dilekçesiyle aracın plakası üzerine ismi kaydettirilen herkes o aracı kullanabiliyormus
bilginiz olsun aracı 2.kişiler kullanacak ise aracın orjinaline dokunmayacaksiniz mesela ayağından engelli kişi için aracın alttaki pedallar iptal edilmeyecek direksiyona yada mühendislerin uygun gördüğü bi yere o pedalların görevini yapan donanım eklenmelidir aksi halde o kisiye özel olarak tasarlanmış aracı engelli kişi dışında hiç kimse suremiyormus
bilginiz olsun kesin bilgidir 1ay oldu öğreneli.