Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatlı sıfır araç alımında ilk muayene ruhsatta yazan tarih midir?

Konular
41
Reaksiyonlar
16
2017 kasim ayinda aldigim araciimin ilk muayenesi ruhsatta 2020 kasim olarak kaşelenmis .. fakat tertibatli oldugu icin ilk sifir aldigimizda arac muayeneye girdigi icin iki yil oldugu soyleniyor. Ruhsatta yazan tarih mi gecerli yoksa goturmem mi gerekiyor? Cezasi nedir goturmezsem? Bu durumu yasayan var mi ? Tskkrler

Ruhsatta yazan geçerli gittiğiniz zaman tuvturkde cezasını ödersiniz. İsterseniz şimdide götürebilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çünkü tuvturk kayıtlarında tarih farklı cikiyor.

Sıfır alınan araçlar 3 yıl sonunda muayene olur ancak tertibatlı araçlar zaten muayeneye girdiğinden iki yıl sonunda bu süre dolar ve yeniden muayeneye girer.Yani iki yılınız dolduysa muayeneye sokun aracınızı.

ruhsatta yazan ilk muayene tarihi geçerli aracı 30.10.2019 aldım muayene tarihi 05.05.2022 yazıyor

Benim ruhsattada 3 yıl fakat tertibatlı olduğu için 2 yıla düşüyor. Ben bildiğim halde 3.yıl sonunda muayeneye götürdüm. 1 senelik geç götürme cezası ödedim. 1 senelik ceza ödemek istemeyen 2 yıl sonunda götürebilir.

Bu arada ben tertibatı sökmüştüm, muayenede bi sıkıntı yaşamadım. Bilginiz olsun.

Eskiden o araç alındığında 3 yıl muayeneden araç muaftı.sonra araca tertibat takılınca araç tadilat muayenesine girer ve 2 yıla düşerdi.yeni düzenlemeye göre , yeni araç alımında(Özel tertibatlı olsa da ) direk noterde satış yapılıyor.Muayene gerek kalmadı diye biliyorum.bayii öyle söylemişti.

Konu satış değil zaten.

Üst Alt