Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatsız araba kullanırken polis yakalarsa ne ile karşılaşırım?

35efe35

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

Bir süre önce almış olduğum engelli ehliyeti raporumu geçen gün Emniyet Müdürlüğünde başvururak, Normal ehliyetimi teslim ettim ve geçici Engelli Ehliyetimi aldım, bir süre sonra elime gerçek engelli ehliyetim ulaşır diye tahmin ediyorum.

Şimdi sormak istediğim şu:

Benim engelli ehliyetimde yazan kodlar
78
102
47
32.01

Ben otomatik vites araç kullanırken, herhangi bir polis durdursa beni ve kontrol yapsa, araçta tertibat olup, olmadığını kontrol eder mi?
Eğer ederse ve tertibat olmadığını görürse nasıl bir cezai yaptırım uygular?

Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan cevaplar rica ediyorum...

Mantıklı bir cevap vereyim aynı kodlar bende de var sadece benimkinde 33.01 var farklı olarak .
1)araç alınırken aparat mecburen takılacak tse onay ve muayene artı bazen olabiliyor maliye için
Yani takılı olan bir aparatımız zaten araç da var .
2)polis e yakalanınca ne olacak diyorsun ? Senin aracında o yapılan aparat varsa niye sorun olsun veya takılan aparatı niye söküyorsun tak sök gibi yaptırıp senin buradaki amacın ney soruyu tam açman lazım ne istiyorsun .3)cezai işlemde uygular aracıda bağlar yetersiz ehliyet den çünkü ehliyet de aparat yazıyor ise sende yoksa ne olur her şey olur b sınıfı ehliyet ile kamyon kullanmaya benzer
4) benim anlamadığım kurallara uy hiç bir sorun olmaz ?
Aracı akraban veya eşinin kullanmasını istiyorsan yaptıracağın aracın aparatını normal bir insan kullanırken engel olmayacak şekilde yaptır proje çizdir ve tse onayından sonra bir sorun olmaz,kurallar bizim için bunu ve vb.gibi olaylarla bir şeyi kanuna uygun yapın bence .

Polis çevirmesinde senin aparata bakmaz genellikle ,sana ne zaman sorun olur kaza yaptın araçda aparat yok ve ehliyetde aparat gözüküyor ise haklı olsan bile haksız duruma düşersiniz bu dediklerim tabi büyük bir olayda ortaya çıkabilir .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@yasar2456

Ben ÖTV indiriminden faydalanmadan bir Otomatik Vites Araç Kullanıyorum. Bu soruyu da buna bağlı olarak soruyorum.... YANLIŞ ANLAŞILMA OLMASIN LÜTFEN!!!

Tertibat gidip taktırmalı mıyım? (Ki tertibata ihtiyacım yok esasında)

35efe35 bakar bakmaz o biraz şans ve işi bilen polise göre değişir. Ama adli bir olay olursa ( maddi kaza veya yaralanmalı kaza ) siz haklı dahi olsanız suçlu duruma düşersiniz ve sigorta karşı tarafın aracını yaptırıp mahkemeyle size rücu eder yani size ödettirir. Kaskonuz olsa dahi sizin arabanızı yapmaz kendi imkanlarınız ile tamir ettirirsiniz.

Çevirmede vs. Polis memuru farkederse durumu size yetersiz ehliyetten 2000 civarı bir ceza yazar, ruhsat sahibine de 2000 küsür ceza yazılır. Ayrıyetten yakalandığınızda yanınızda aracı kullanacak birisi yoksa eğer çekici çağrılarak araç otoparka çektirilir mesafeye göre çekici parası ve kaç saat otoparkta beklerse bir o kadar da otopark parası ödersiniz. ( Bazı polisler insafa gelip yakınınıza haber verin gelip arabayı alsın diyorlar çekici vs.. uğraştırmıyorlar. )

birkan01

Araca yapılacak olan tertibat, ruhsata işleniyor mu? Yoksa sadece gidip tertibatçıda yaptırmamız yeterli olur mu?

Bahsettiğim gibi ben ÖTV den yararlanarak almadım aracı ve bu durumu nasıl en sağlıklı hale getiririm bilemiyorum.....

Tamam kardeşim ötv li olup olmaması bir şeyi değiştirmez.ötv olayı başka bir şey ehliyetinde ne yazıyorsa artık aparat ise aparat otomatik araç ise otomatik araç yani ne kodların varsa araç da o olacak kanunen .
Sen bunun dışında yakalanırsam ne olur dersen her şey olur tekrar ediyorum her şey olabilir biri bir şey yapmaz başka bir polis veya jandarma her türlü cezai işlemi uygular aracı bağlayabilir yani net bir şey söylemek doğru değil çünkü kanunlar bile şehirden şehire değişiyor oradaki devlet görevlisinin insiyatifine kalmış burda herkes bir şey anlatır ama sonuç her şey dir .
Tertiba ihtiyacın Yok ise kod yazan yere itiraz edecektin itiraz etmemişsin o iş geçmiş senin sorumlu olduğun nokta şu andan itibaren ehliyet de yazan kodlar .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

32.01kodu olmasaydı istediğin otomatik vitesli aracı sürerdin 78 otomatik vites 47 iki tekerlekli araç kullanmaz 102de ticari ama 32.01işi bozuyor

Ticari olmayan otomatik vites

Üst Alt