Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatsız aracın satışı için noter araçta tertibat olmadığına dair rapor istedi!?

castinyo

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 01 mart 2018 tarihinde babama ait%93 raporla tertibatsız olarak aldığımız aracın 5 yılı doldu.Hatta yeni bir araç aldık. Eski aracımızı satmak için anlaştık,ruhsat işlemleri notere geçtiği için sıkıntı çıkmasın diye önceden notere gidip sorayım dedim.

Noter bana satış için plakaları söküp gelmemi ardından araçta tertibat olmadığına dair rapor için muayene istasyonuna sevk edeceğini daha sonra ise trafik tescilden yeni ruhsat çıkıp öyle satış olacağını söyledi. Daha önceden okuduğum konularda hiç böyle bir duruma rastlamadım. Noter keyfi uygulamamı yapıyor yoksa artık satışlar böyle mi oldu sizlerin görüşleri nelerdir?

buna benzer bir konuda şöyle olmuştu
ilk önce vergi dairesinden 5 yılı dolduğuna dair kağıt alıyorsunuz o kağıtla trafikten aracın şerhini kaldırıyorsunuz ve yine aynı yerde yeni ruhsat çıkartıp notere gidiyorsunuz ,böylelikle aracı muayeneye götürmeye gerek kalmıyor.

[h=1]5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?
buradan da inceleyebilirsin, bu bahsettihim yazı burada geçiyor.
[/h]

castinyo

yok öyle bir şey. başka notere gidin. Ben sattım 6 ay önce donanımsız aracımı ve buna benzer hiç bir işlem yapmadım.

Üst Alt